Skocz do zawartości

Na chwile Page rank 10! na stronie

WebmasteruS

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Więc skąd te wyliczenie ?

Wytłumaczenie jest akurat bardzo proste.

URL'e z www mają:

- https://www.szook.pl ma PR 4

- https://www.szook.pl/reklama.html ma 4

natomiast URL'e bez www zgodnie z prawdą mają:

- https://szook.pl ma PR 2

- https://szook.pl/reklama.html ma PR 0

Kto jak kto ale Ty powinieneś wiedzieć że checksum (który niezbędny jest do sprawdzenia wartości PageRank) generowany jest na podstawie zapisu URL'a :) Tak jak dla obliczenia checksum adresy z www i bez www tak i dla omawianego skryptu takie URL'e to dwa różne adresy.

W tym narzędziu nie ma mowy o przewidywanej wartości PR. Jest stan faktyczny konkretnego URL'a

Masz jeszcze jakieś zastrzeżenia co do poprawności działania mojego narzędzia? Z góry dzięki.

Aha, wartości checksum oblicz sobie sam i sprawdź na stronach Googla - dla Ciebie to napewno pestka ;)

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

michale z WWW jest 4, ale to nie jest żaden różniący się wynik pomiędzy Toolbarem,

A Michale skąd wiesz że Google liczy linki takich stron :-)

co innego jak ktoś ustawi żeby google nie cachował a co innego jak ktoś mieć błędną indeksacje strony

a to nie jest wynik google no cache a jedynie wynik złego zaindeksowania stron przez Google. a znajdę tam jakieś linki ?

https://www.google.com/search?q=site:cit.bi...GLD:en&filter=0

tyle jest w cachu i tyle anchora widzi google :-)

a gdyby nie były w cachu poprzez ustawienie to też by widział tą treść

lecz z przykrością stwierdzam że nie widzi/.

Dla przykładu wezne inne linki anchory z linkora np Gry Java

https://www.google.com/search?hl=pl&rls=GGL...pl+gry+java&lr=

:-) i chcesz mi powiedzieć że na 54000 stron Michal Google widzi linki z linkora.

Jakoś mnie to nie przekonuje.

Sam mam sporo domen z błednym indeksem i jakoś linków nie wypluły a tutaj nagle chcesz powiedzieć że DMOZ z błednym indeksem jest rewelką :-) - nie sądze

Darku masz mały problem :-) bowiem ja nie jestem w linkorze i to moj smutek ile stron mam w cachu :-) znalazłeś 2 ja ci znajde z tych 54000 większość :-)

Więc nie porównój. bo ja moge mieć nawet wszystkie poza cachem i jest to moją stratą a twje działania robia w butelkę innych userów :-).

Pozatym spokojnie mam wejśc na 38000 stron

i w ciągu 3 dni statystyk przebiłem Twój serwis który istnieje od 19 któregoś tam :-)

a ja mam stronę młodą :-) i nie jest serwisem portalowym

1. www.szookacz.pl

kategoria: Inne

497 miejsce w rankingu

69 miejsce w swojej kategorii

1. www.bieszczady.info.pl

kategoria: Turystyka

520 miejsce w rankingu

21 miejsce w swojej kategorii

sprawdzane w https://standard.stat.pl/?menu=RANKING/WYSZUKIWARKA

więc widzisz mój brak cachu mi nie szkodzi :-) a Twoj brak cachu robi ludzi w jajko bo niemaja tam linków

A Michale skąd wiesz że Google liczy linki takich stron :-)

Ale ja nie napisalem, ze widzi, bo tego na 100% nie wiem. Mozliwe, ze nie widzi. Problem polega w tym, ze Ty swoje domysly przedstawiasz jako fakty zupelnie bezpodstawnie. Wystarczy dodac przed wypowiedzia: wydaje mi sie, a moze, a gdyby, zakladajac.. itd...

tyle jest w cachu i tyle anchora widzi google :-)

znowu Twoj domysl

i chcesz mi powiedzieć że na 54000 stron Michal Google widzi linki z linkora.

Ja tego nie powiedzialem, bo moze widzi a moze nie. Fakt jest faktem, ze przy bardzo duzej wadze w linkorze linki maja pozytywny wplyw na pozycje.

Sam mam sporo domen z błednym indeksem

Juz kiedys Ci podawalem link do stron google co oznacza sam url - czyli "partially indexed", a Ty znowu przedstawiasz to jako bledne zaindeksowanie, co jest Twoim domyslem wyssanym z palca.

Piotrek sory za pomyłkę

a błednego badania dokonałem jedynie z powodu przeoczenia

Przy polu do wpisywania masz napisane www

z przyzwyczajenia do forumularzy jak widzę www przy polu do wpisania nie wpisuje www dlatego też nie sprawdzałem wyniku z www.

Dlatego też zrobiłem redirect 301 dla strony bez www żeby nie zliczało mi PR dla strony bez www

ja to nazywam błednym indeksem dlatego że w wiekszości przypadków mam tak tylko z powodu duplicate content

Znowu Twoj domysl :), bo skad mozesz wiedziec, ze googlebot robiacy deepcrawl juz odwiedzil te strony? Moze to nie jest duplicate content tylko jeszcze niewpelni zaindeksowana strona.

Ja Ci powiem, ze mam strony unikalne (nigdzie nie ma kopii) i tych stron jest sporo. Co kilka miesiecy site: pokazuje kilka tysiecy wynikow mniej, a pozniej wracaja strony do indeksu jak partially indexed i po jakims miesiacu juz znowu wsyzstko jest zaindeksowane jak potrzeba.

Błedny oznacza dla mnie bezwartościowy

A ja nie jestem pewien czy tak aby napewno partially indexed pages byly bezwartosciowe.

dla mnie tak michale - bezwartościowy.

Testowałem na sporej części takich stron i niemialem z tego powodu wymiernych korzyści.

Teraz do kolegi darka - widzisz że nienabijam sobie pkt :-) więc co ty mi tutaj mój cache porównujesz do oszukiwania ludzi hehe nie widze związku.

Moja strona mój cache moja sprawa :) a Twoja strona Twój cache i Twoje walenie ludzi w bambuko że mają tam linki - tym się róznią nasze cache

Pozatym spokojnie mam wejśc na 38000 stron

Masz wielokrotnie serwowane skrypty zliczające stąd Twoje rewelacyjne staty.

Jeśli uważasz, że moje nieskeszowane linki to oszustwo to czym się różnią Twoje takie same?! (to pytanie retoryczne)

I skończmy już.

Use Your wise mind, test imagination...

heh ale masz fantazje Darku,

Poprostu mam tyle odwiedzin i będę mial dużo więcej.

I nie musze nic serwować kilka razy a nawet niewiem jak to się robi :-)

Po drugie te padanie jest przeprowadzane na panelistach a nie na skryptach umieszczantch na stronie do statystyk.

Pozatym to chyba też nie podbija rankingu chyba ze oczyms nie wiem.

A wejść mam na 38000 rozne frazy miesiecznie stad tak szybki wzrost w rankingu

I powiedz mi jeszcze dlaczego mój brak cachu jest oszukiwaniem hehe bo nie zrozumiałem tego :-)

Kogo oszukuje ? samego siebie chyba hehe bo ja nie jestem w żadnym systemie.

To wytłumaczenie chyba ci wystarcza dlaczego tak uważam.

Bo ty walisz userów linkora na pkt a ja nie bo nie serwuje linków żadnemu systemowi ;-) zauważasz już różnice

dla mnie tak michale - bezwartościowy.

Testowałem na sporej części takich stron i niemialem z tego powodu wymiernych korzyści.

Trudno mi sobie wyobrazic testy na tego typu stronach. Testy wedlug mnie sa niemiarodajne jezeli prowadzone przez mniej niz 3 miesiace. A strony partially indexed bardzo szybko staja sie fully indexed.

być może masz racje michale, ale to nie zmienia faktu że strony darka są dla linkora bez wartościowe a już ciągną korzyści.

Dobrze michale w takim razie czekam jeszcze 2 msc i wtedy będę wiedział czy był sens.

Choć powiem ci że na pewnych domenach kosmetyczne zmiany sprawiły że indeks zaczoł się poprawiać :-) więc dokonam zmian na jeszcze jednej domenie a na jednej nie i zobacze która się poprawi.

Wynikałoby że to kwestia czasu a nie błedu.

Narazie mam doświadczenie że bylo to wynikiem mojego błedu bowiem po usunięciu go wszystko poszło ładnie, jeżeli usunięcie na 2 z 3 domen spowoduje poprawę sytuacji będę uwazał to za błedny indeks.

Jeżeli usuniecie błedu nie poprawi sytuacji będę uwazał to za wymgi czasu i przyznam ci racje

I dalej niemoge zrozumieć co ma mój cache do jego cachu :-) i oszukiwania ludzi w linkorze

być może masz racje michale, ale to nie zmienia faktu że strony darka są dla linkora bez wartościowe a już ciągną korzyści.

Bez dokladnej znajomosci algorytmu Google (ktorej nie masz i nikt z nas nie ma) nie mozesz stwierdzic takiego FAKTU.

Dobrze michale w takim razie czekam jeszcze 2 msc i wtedy będę wiedział czy był sens.

I w tym problem, ze przy partially indexed nie mozesz poczekac 2-3 miesiace, bo za tydzien taka strona moze juz byc fully indexed, albo wyleciec wogole. Z moich obserwacji wylot takiej strony ma miejsce przy duplicate contetent, ale tylko jezeli jest identyczna strona w tym samym serwisie, czyli np.

https://www.forum.optymalizacja.com/ftopic4771.html

i

https://www.forum.optymalizacja.com/ftopic4771-0-asc-0.html

Identyczne strony w tym samym serwisie z innym urlem - tylko jedna z nich pozostanie w indeksie.

to wiem michale ale ja mówię o róznych domenach, IP i nawet troszkę różniącym się wyglądem.

Ok, możesz mieć inne zdanie Michale ale ja uważam i będę uważał niech to będzie moim błedem że sa to strony bez wartości i nie generują ruchu ani botow ani ludzi.

Skoro niema ruchu botów to i raczej mała szansa by akurat wciągnoł linki.

Skoro nawet treści z tego nie wciąga.

Do Kolegi Darka który siedzi cicho :-) bo braku uzasadnienia co ma moj cache do oszukiwania ludzi w linkorze :-)

zobacz czesć moich statsów z marca.

Na 39 tys rozne frazy wejsia a łącznie na 70 tyś różnych fraz

i 21 tys indywidualnych słów w różnych połączeniach.

I nie musze umieszczać jakiś skryptów o których Darku mówisz :-) bo dla mnie te wejścia to moj zysk nie kogoś :-)

https://www.szookacz.pl/staty.gif

dla GGBOTA w marcu jak zaczynałem indkesować

https://www.szookacz.pl/botindex.gif

statystyki są od 14 marca do 31 marca

Do Kolegi Darka który siedzi cicho :-) bo braku uzasadnienia co ma moj cache do oszukiwania ludzi w linkorze :-)

Bo nie ma już o czym gadać. Jesteś jak iracki minister informacji.

I nie musze umieszczać jakiś skryptów o których Darku mówisz :-) bo dla mnie te wejścia to moj zysk nie kogoś :-)

[...]

statystyki są od 14 marca do 31 marca

Powołałeś się na zestawienie stat.pl, którego kod wklejasz wielokrotnie w swoich serwisach (szookacz, katalog.szookacz) co powoduje, że masz nierzetelne staty. (zliczasz wielokrotnie tych samych userów)

Screeny pochodzą z awstats zainstalowanego zapewne na serwerze więc się zdecyduj.

Use Your wise mind, test imagination...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności