Skocz do zawartości

Na chwile Page rank 10! na stronie

WebmasteruS

Rekomendowane odpowiedzi

Dla Twojej domeny może i to działa.

U mnie pokazują się 4 wyniki, przy czym tylko jeden jest adresem mojej strony.

Co ciekawe drugi wynik, to też adres, ale z przecinkiem:)

Strona ta posiada kilka tysięcy zaindeksowanych stron.

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Więc to paneliści wchodzą na stronę i oni decydują o rankingu który przedstawiłem co dobrze wiesz a jak widac mimo że Twój serwis istnieje długo to jego pozycja nie jest zaciekawa w rankingu PBI.  

Ranking tworzony jest na podstawie liczby użytkownikow (cookies)

obecnych na danej witrynie w ciagu poprzedniego tygodnia. (informacja z BOK stat.pl)

Twoja teoria nt. budowy rankingu mija się z rzeczywistością.

Czym innym jest badanie megapanel a czym innym ranking stat.pl - ale to też nie w temacie tego wątku.

Co do Twojego rankingu ;) według stat.pl to na dzień dzisiejszy nadajesz się do wycięcia.

I dalej nie wytłumaczyłeś mi na czym polega moje oszukiwanie względem CACHU :-) bo chyba sam zabardzo nie wiesz co napisałeś :-)

Dla pojęcia sytuacji - nie uważam się za fachowca, a moja wiedza nabyta została na tym forum oraz na wielu serwisach o SEO. Wiedza ta nie zmieniana jest w kash ponieważ dla mnie pozycjonowanie to zabawa - stąd nie zawsze wszystko mi wychodzi - BO NIE MUSI.

Uczę się od mądrzejszych od siebie obecnych między innymi tu na forum.

Ty swoją wiedzę wykorzystujesz w sposób komercyjny i mimo iż w większości na tym forum robisz za trolla (co mnie osobiście dziwi - Michał powinien rozważyć chodowanie trolla dalej kosztem userów, którzy boją się odezwać w wątku gdzie pojawia się złowieszczy nick szookpl - w tym przypadku nie byłoby tu mowy o jakimś uciszaniu ;) bo na Twoich ponad 1200 postów może 10 jest na temat i z konkretami) nie błyszczysz profesionalizmem co objawia się poziomem Twoich wywodów. Jak powiedziano już Ci to kilkukrotnie jesteś słabym pozycjonerem i miotasz się chcąc uwiarygodnić się swoim bełkotem.

Może nie zauważyłeś ale "znaczące na tym forum" osoby już z Tobą nie dyskutują.

Wniosek z dyskusji wracając od wątku jest jeden - nie mamy wpływu na ideksowanie serwisu / podstron w sposób o którym piszesz przez gugla.

Strony / podstrony częściowo zindeksowane pojawiają się u wszystkich (u Ciebie również). Czasem potem wypadają z indeksu czasem wracają poprawnie zaindeksowane.

Stwierdzenie, iż poprzez to, iż mój dmoz został zindeksowany częściowo "walę w rogi userów Linkora" jest z Twojej strony nadużyciem, a w powiązaniu z sugestią że jestem jakimś oszustem i powinno się skasować mi konto w linkorze obraża mnie ponieważ nigdy nikogo nie oszukałem.

Skoro uważasz nazwijmy to posiadanie takich zasobów oszustwem to i Ty oszustem jesteś bo masz również dużą część źle zindeksowanych podstron stąd moja teza o Twoim oszukiwaniu, które jest o klasę gorsze ponieważ linki swoich klientów też wieszasz na takich podstronach i BIERZESZ za to pieniądze - założę się że Twoi klienci nie mają pojęcia co może się stać kiedyś z ich serwisami gdy gogle znajdzie sposób na dmozy . Równie namiętnie jak większość userów linkora namiętnie produkujesz śmietniki linków kopiując dmoza - również w większości błędnie indeksownego i o tyle gorszego od mojego że na ZEROWYM PR strony głównej.

Na koniec - informacja o tym że katalog do szookacza postawiłeś 5 dni temu też jest ściemą ponieważ można znaleźć w googlu a zwłaszcza w msn kopie np. z 30.03 (ja znalazłem).

Także kolego Mariuszu - w swojej odpowiedzi z pewnością skupisz się na kolejnym ślepym kontrataku bez konkretów za to z przekonaniem iż masz rację, ale możesz się nie silić - tym razem to naprawdę już koniec. Pozostań z przekonaniem, że jesteś debeściakiem ;) a reszta to tępota nieoświecona brakiem porozumienia z Tobą i napisz na forum linkora jeszcze jeden post bo po tamtym jakoś cicho.

Use Your wise mind, test imagination...

Więc to paneliści wchodzą na stronę i oni decydują o rankingu który przedstawiłem co dobrze wiesz a jak widac mimo że Twój serwis istnieje długo to jego pozycja nie jest zaciekawa w rankingu PBI.  

Ranking tworzony jest na podstawie liczby użytkownikow (cookies)

obecnych na danej witrynie w ciagu poprzedniego tygodnia. (informacja z BOK stat.pl)

Twoja teoria nt. budowy rankingu mija się z rzeczywistością.

Czym innym jest badanie megapanel a czym innym ranking stat.pl - ale to też nie w temacie tego wątku.

Co do Twojego rankingu ;) według stat.pl to na dzień dzisiejszy nadajesz się do wycięcia.

I dalej nie wytłumaczyłeś mi na czym polega moje oszukiwanie względem CACHU :-) bo chyba sam zabardzo nie wiesz co napisałeś :-)

Dla pojęcia sytuacji - nie uważam się za fachowca, a moja wiedza nabyta została na tym forum oraz na wielu serwisach o SEO. Wiedza ta nie zmieniana jest w kash ponieważ dla mnie pozycjonowanie to zabawa - stąd nie zawsze wszystko mi wychodzi - BO NIE MUSI.

Uczę się od mądrzejszych od siebie obecnych między innymi tu na forum.

Ty swoją wiedzę wykorzystujesz w sposób komercyjny i mimo iż w większości na tym forum robisz za trolla (co mnie osobiście dziwi - Michał powinien rozważyć chodowanie trolla dalej kosztem userów, którzy boją się odezwać w wątku gdzie pojawia się złowieszczy nick szookpl - w tym przypadku nie byłoby tu mowy o jakimś uciszaniu ;) bo na Twoich ponad 1200 postów może 10 jest na temat i z konkretami) nie błyszczysz profesionalizmem co objawia się poziomem Twoich wywodów. Jak powiedziano już Ci to kilkukrotnie jesteś słabym pozycjonerem i miotasz się chcąc uwiarygodnić się swoim bełkotem.

Może nie zauważyłeś ale "znaczące na tym forum" osoby już z Tobą nie dyskutują.

Wniosek z dyskusji wracając od wątku jest jeden - nie mamy wpływu na ideksowanie serwisu / podstron w sposób o którym piszesz przez gugla.

Strony / podstrony częściowo zindeksowane pojawiają się u wszystkich (u Ciebie również). Czasem potem wypadają z indeksu czasem wracają poprawnie zaindeksowane.

Stwierdzenie, iż poprzez to, iż mój dmoz został zindeksowany częściowo "walę w rogi userów Linkora" jest z Twojej strony nadużyciem, a w powiązaniu z sugestią że jestem jakimś oszustem i powinno się skasować mi konto w linkorze obraża mnie ponieważ nigdy nikogo nie oszukałem.

Skoro uważasz nazwijmy to posiadanie takich zasobów oszustwem to i Ty oszustem jesteś bo masz również dużą część źle zindeksowanych podstron stąd moja teza o Twoim oszukiwaniu, które jest o klasę gorsze ponieważ linki swoich klientów też wieszasz na takich podstronach i BIERZESZ za to pieniądze - założę się że Twoi klienci nie mają pojęcia co może się stać kiedyś z ich serwisami gdy gogle znajdzie sposób na dmozy . Równie namiętnie jak większość userów linkora produkujesz śmietniki linków kopiując dmoza - również w większości błędnie indeksownego i o tyle gorszego od mojego że na ZEROWYM PR strony głównej.

Na koniec - informacja o tym że katalog do szookacza postawiłeś 5 dni temu też jest ściemą ponieważ można znaleźć w googlu a zwłaszcza w msn kopie np. z 30.03 (ja znalazłem).

Także kolego Mariuszu - w swojej odpowiedzi z pewnością skupisz się na kolejnym ślepym kontrataku bez konkretów za to z przekonaniem iż masz rację, ale możesz się nie silić - tym razem to naprawdę już koniec. Pozostań z przekonaniem, że jesteś debeściakiem ;) a reszta to tępota nieoświecona brakiem porozumienia z Tobą i napisz na forum linkora jeszcze jeden post bo po tamtym jakoś cicho.

Use Your wise mind, test imagination...

akurat katalog.szookacz.pl jest młodziutki a stat makilka dni.

EDIT: a skumałem o co ci chodzi o to że stat.pl jest na szookacz.pl i katalog.szookacz.pl taki sam ?

A w sumie nie pomyślałem żeby dla subdomeny zrobić 2 i wbić ją do rankingu.

Ruch na niej jest mały jako subdomenie ale dobrze że mi powiedzialeś że t akurat jest zakazane.

Już sobie zarejestrowałem osobne kontko dla subdomeny.

I nie sądze by miało to być powodem spadku :-) przy tak młodym katalogu.

A uważam że dzięki temu chociaż katalog się pojawi w rankingu stron.

Z prostego powodu.

Mając go na subdomenie ten sam user wchodzący z szookacz.pl do katalog tylko robił odsłonę nie wizytę z unikalnym,

dzięki tej zmianie tylko zyskałem bowiem przechodzące osoby z szookacz.pl na katalog.szookacz.pl stają się unikalnymi dla drugiej subdomeny co bardziej mi się podoba :-).

Więc teraz będę mógł mówić że mam 5000 uników na szookacz.pl i np. 2000 dla katalog.szookacz.pl co dla mnie jest lepsze :-).

I widzisz ten błąd mi tylko szkodził a nie pomagał bo teraz w rankinu będę mógł mieć także subdomeny. :-)

Jest mała różnica :-) ja nie bazuje na DMOZACH i widzisz mi klienci nie płacą za linki.

Różnica jest bardzo znaczna ;-) i spokojna Twoja głowa moje indeksują się dobrze bez duplicate content a zaradzenie na tego typu strony jest małą szansą bowiem nie generuje tam linków wychodzących.

Gdybym chciał podbijać staty i robić to celowo to mam na czym ;-).

Więc nie przyrónuj mnie do swoich DMOZ bowiem ja nie walę userów w jajko z linkami :-) bo są tam tylko moje linki i robię to dla siebie w celach pomocowych - i czym więcej i lepiej tym łatwiej - bo robię to dla siebie.

Ty zrobiłeś to dla siebie i dla userów linkora umieszczając tam skrypt linkora.

Ale tak czy tak google wzioł się już za to, innych rewelacyjnych systemów niema narazie, dmozy wylatują, rotatory także.

Więc ja czuje się zadowolony - zaczeło się od yahoo który wywala takie strony a kończy się na google.

Wiem że teraz zrobi się czystka a strony z systemu pospadają i wszystko wróci do normy.

Juz sie pogubilem w tym temacie, ale chcialem dodac tylko, ze DP w coopie znalazl swietny sposob na liczenie wagi - poprzez API. API zwraca tylko czesc stron i to chyba wlasnie te ktore sa w pelni zaindeksowane, wiec problemow typu dmoz to smiec itd... nie ma, bo waga jest przydzielana tylko dla tych stron ktore zwraca API.

Inna rzecz, ze zpaytanie site: w API nie dziala, chyba ze sie uzyje "site:strona.com slowo", ale inurl: narazie dziala.

a czy nie można np. na podstawie wizyt googlebota i ilości stron w indeksie ? obliczac wartoisć ?

To chyba jest zart, prawda..?

W jaki sposob chcialbys sprawdzac ilosc wizyt Googlebota? Moje logi sa moimi logami i nikomu nie dam do nich dostepu i mysle ze wiele osob podziela ten poglad.

no logi zgadzam się, ale przecież umieszczając skrypt linkora już dajesz pewną możliwość działania po stronie Twojego serwera.

Więcd równie dobrze ten skrypt mógłby wykrywać wizyty googlebota i je zliczać.

też mi różnica co robi skrypt, równie dobrze może includować inne rzeczy skoro includuje linki bez kontroli uzytkownika.

Samo inkludowanie czegoś bez kontroli zmusza do dużego zaufania więc nie wiedze różnicy jeszcze dając możliwość np. zapisywania w pliku txt wizyt googlebota.

I nie mówię że ktoś coś musi tylko byłoby to dobrym rozwiązaniem.

A to że narazie wszyscy tylko zssają z systemów wiedząc że moga bo zależy im na popularności to się zapewne zmieni.

Powstaną napewno nowe systemy - wiele systemów które będa oferowały wiele rozwiązań - i nie stety jak użytkownicy nie zaczną walczyć o system to każdy będzie padał bo nieda się tylko ssać i kombinować.

Powinny być ostre restrykcję szybkie reakcje i dobra kontrola wspólna przez użytkowników danego systemu. W innym wypadku jak tylko będzie się zssało to każdy będzie ginoł smiercią naturalną

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności