Skocz do zawartości

Zablokowane konto...

Tracker

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mialem sie rozpisac krok po kroku jak to bylo u mnie z google ale za dlugo by sie zeszlo i nikomu nie chcialo by sie czytac wiec postaram sie strescic.

Moje pierwsze konto google nie bylo wlasciwie moje i nie mialem wtedy pojecia co i jak w kazdymbadz razie po namowie znajomego wstawilem na swoja strone i po kilku miesiacach zostalo zablokowane. Poniewaz jakies pieniazki udawalo sie z tego uzbierac otworzylem drugie na siebie. Moj blad polegal na tym, ze juz wtedy zdazylem co nieco poczytac niestety wstawilem je tak jak poprzednie (zle rozmieszczenie reklam, razem z plikami do sciagniecia). Oczywiscie jak nie trudno sie domyslec rowniez po jakims czasie zostalo zablokowane.

Problem polega na tym, ze w miedzyczasie otworzylem i prowadzilem stronke, ktora zrobilem miedzy innymi z mysla o google, konto otworzylem na swoja dziewczyne, reklamy byly dobrze rozstawione, wszystko zgodnie z regulaminem. Niestety ku mojemu zdziwieniu rowniez zostalo zablokowane. Pozniej dowiedzialem sie, ze to prawdopodobnie dlatego, ze zalozylem je ze swojego komputera z tym samym ip, tak jak te z zablokowanym kontem a wtedy wczesniej czy pozniej nawet jesli wszystko jest ok google zablokuje.

W zwiazku z tym mam male pytanie ale zanim je zadam prosze nie piszcie, ze trzeba bylo odrazu stosowac sie do regulaminu, ze to moja wina teraz radz sobie sam itd bo doskonale wiem, ze to byl moj blad i teraz tego zaluje. Wolalbym zarobic te kilka razy mniej ale od poczatku zrobic wszystko jak nalezy.

No dobra w kazymbadz razie otworzylem niedawna nowa strone, chcialbym zrobic wszystko jak nalezy i wstawic reklamy google z zalozonego np na dobrego kumpla konta, niestety boje sie, ze nawet jesli wszystko bedzie wporzadku zostanie zablokowane. W zwiazku z tym mam pytanie jak tego uniknac ?

Zdaje sie, ze napewno nie powinienem zakladac go ze swojego ip, jak te ktore zostaly zablokowane. Czy wplywaja na to rowniez jakies inne czynniki ? Np :

czy lepiej nie wprowadzac znowu tych samych danych do przelewu tj nr konta imienia i nazwiska ?

czy jesli zaloze go z innego ip to tylko na komputerze, na ktorym zostalo zalozone bede mogl sobie przegladac ile zarobilem czy generowac reklamy i wogole sie do niego logowac ?

czy moze jednak moge zalozyc ze swojego ip tylko skonfigurowac u znajomgo (bo zauwazylem, ze np podczas wprowadznia informacji podadtkowej jest notka, ze nr ip zostal zapamietany, nie wiem czy jest to jeszcze gdzies np podcza wprowadzania pinu) a logowac bede mogl sie ze swojego komputera

a moze mie powinienem nawet zglaszac strony, ktora jest na tym samym serwerze co ta z zablokowanymi reklamami tylko wrzucic nowa strone na inny serwer ?

Przepraszam jesli czesc z tych pytan jest oczywista czy glupia ale wolalbym sie upewnic na sto procent zanim zaloze nowe konto i uniknac kolejnych rozczarowan.

Czytam od dosc dawna Wasze posty (niestetety od niedosc dawna...) i wiem, ze znacie sie na rzeczy takze prosilbym o pomoc i z gory dziekuje wszystkim za odpowiedz i wszelkie wskazowki.

Nie próbowałbym. Najprościej założyć adsense u znajomego i:

- nie logować się do konta Google (analytics, webmaster tools, adsense, gmail) u siebie

- nie dopuszczać do tego, aby znajomy logował się u Ciebie (obojętnie jakim kontem Google).

Kaszubskie prawdziwki oraz piękne motyle już dziś mogą za darmo zagościć na twoim pulpicie.

Pobierz i skomentuj na forum

brzozak.jpg

Wiecie czasami to się dziwię... (nie mówię o tym przypadku)

Posiadam forum "zarabianie w internecie" i bardzo często zdarzają się tematy: "Klikajcie w moje reklamy adsense"

A później ludzie dziwią się czemu dostają bana,.. to jest śmieszne

Twoja wypowiedź jest fenomenalnie niepoprawna pod względem logiczno-składniowym....

Co zrobić, ciąglę będziesz na cenzurowanym w google :-)

Życzę powodzenia, aczkolwiek ciągłe życie w niepewności, brr. :D

Co zrobić, ciąglę będziesz na cenzurowanym w google :-)

nie bede jesli konto zaloze na kumpla i zupelnie inna strone z reklamami rozstawionymi zgodnie z regulaminem...

Tyle tylko, ze strasznie niewygodny bylby fakt jesli okazalo by sie, ze za kazdym razem kiedy chce wygenerowac nowy kod czy sie poprostu zalogowac musze zapierniczac do kumpla...

Dlatego najwazniejsze kwestie, ktore mnie interesuja to :

-czy jesli bede sie tylko logowal ze swojego kompa(bez generowania kodu itd tylko dla sprawdzenia zarobkow) moze to grozic banem ?

-czy jesli nie bede logowal sie z mojego ip wszystko bede robil u kumpla tylko podam jako odbiorce platnosci znowu moje dane i nr konta moze to grozic banem ?

-a moze moge sie logowac, generowac kod i podac swoje dane do przelewu tylko nie moge zalozyc i skonfigurowac konta z tego ip ?

-czy moze jeszcze jakas inna kombinacja ?

Najbardziej interesowalo by mnie czy moge podac te same dane do przelewu jakie przy poprzednim koncie. Niezbyt czeste zagladanie do google jeszcze bym przebolal chociaz jak pewnie doskonale wiecie korci, zeby co i raz sprawdzic ile sie dzis czy w tygodniu uzbieralo ale jednak wolalbym zeby pieniazki szly bezposrednio do mnie. Nie to, ze nie ufam kolegom ale wiadomo dodatkowy klopot, dodatkowa robota i zamieszanie.

Prosze nie piszcie wiecej takich postow jak wyzej bo doskonale to wszystko wiem a zalozylem ten topic po to, zeby dowiedziec sie KONKRETNYCH rzeczy od KONKRETNYCH ludzi, ktorzy sie na tym znaja lub mieli podobna sytuacje i powiedza jak to jest z wlasnego doswiadczenia. Niebardzo interesuja mnie tez domniemania typu moze nie zablokuja jesli ale mozliwe ze tak itd... Pytam tych, ktorzy wiedza co pisza a nie zgaduja. Calej reszcie dziekuje za dobre checi i troske ale prosze darujcie sobie :D

Wiesz co, daj sobie spokój, bo i tak kolejne konto stracisz.

Niezależnie od tego co zrobisz i jak bardzo będziesz się ukrywał, to wcześniej czy później znowu cię zablokują.

Twój pierwszy post jest niemal śmieszny, tyle razy zakładałeś konto i za każdym razem coś było nie tak.

Naprawdę radzę - odpuść sobie. Czym jest podyktowana moja rada?

Tym, że nie masz żadnego pojęcia o tym jakie ślady zostawia twój system w internecie. Google ma tyle informacji o ruchu generowanym przez określonych użytkowników, że osoba taka jak ty nie ma szans się ukryć. Cokolwiek zrobisz i tak zapomnisz o przynajmniej jednym szczególe i stracisz kolejne konto za powiązanie z poprzednimi zablokowanymi.

A pytania w stylu "czy mógę podać te same dane do przelewu co na zablokowanym koncie" tylko potwierdzają to co napisałem powyżej. Nie zabieraj się za coś o czym nie wiesz praktycznie nic.

Nawet jakbym podał tutaj dokładne wskazówki co zrobić to i tak ci to nie pomoże.

Myślę, że wyraziłem się dość KONKRETNIE.

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

Nie popadajmy w paranoję co to tego gromadzenia i wykorzystywania informacji przez google.

Zgadza sie ale lepiej dmuchać na zimo wystarczy przeczytać regulamin tam pisze że osoba która łamie zasady jest dożywotnio zablokowana w adsense.

Ale wyczyszczenie cookie zmiana właściciela rachunku konta, nowy adres email, nowe dane powinny pomóc aha, co najważniejsze w praktyce googloszczaki raczej nie banują ponownie no chyba że ponownie łamane są zasady... - jesteś wtedy na czarnej liście i będziesz podatny ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności