Skocz do zawartości

Domeny.pl - wyjaśnienia firmy

Domeny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Andrzej ja opłaciłem tylko jedną domenę bo po ptostu mi na niej zależało. Reszte nie opłacam. 50 złotych pewnie netto jesteś im winny + 20 pln za wysłanie ponaglenia. Wyślą kilka razy i masz już 100 ... ale nie płac oszustom... nie warto.

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

• Odpowiedzi 144
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja chyba zdecyduję się na dopłatę do ceny standardowej domeny (poza promocją) i w ten sposób mam nadzieję nie będę musiał przedłużac domeny na kolejne lata w tej "firmie" a także mam nadzieję otrzymać wtedy bezpłatnie authinfo.

Czy ktoś inny już sie zdecydował na podobny krok i czy były z tym jakies problemy ?

Po lekturze całego tematu włosy stanęły mi dęba. Jak można wymagać od klienta aby ten codziennie czytał regulamin na stronie w celu znalezienia zmian. Czy Państwa firma nie uważa tego, za paranoję? Podpisując umowę zobowiązuje się do przestrzegania regulaminu w momencie zawierania umowy, późniejsze zmiany już mnie nie powinny dotyczyć. No chyba, że wychodzą Państwo z założenia, że skoro klient nie ma umowy na piśmie to można go sobie trochę oszukać i dopisać do jego oferty?

Nie mogę się także zgodzić z opinią niektórych forumowiczów, twierdzących, że wina leży po dwóch stronach. Nie wiem jak inni ale ja nie klikałem bezmyślnie "dalej". Dokładnie zapoznałem się z ofertą, prosiłem nawet znajomego aby także przeczytał regulamin promocji. Nie zauważyliśmy nić niepokojącego, a co najlepsze nadal uważam, że promocja obowiązywała 1 rok, i nie dotyczy mnie 3 letni "okres lojalnościowy" bo w regulaminie promocji jest wyraźnie napisane:

2. Cena domen w promocji "Szczęśliwej nowej domeny" dotyczą rejestracji domen na okres jednego roku. W przypadku rejestracji domeny na okres dłuższy niż jeden rok, obowiązują ceny standardowe.

3. Przedłużenie utrzymana usług(nabytych w firmie DOMENY.PL sp. z o.o w ramach promocji "Szczęśliwej nowej domeny") na kolejny rok, będzie odbywać się na standardowych warunkach zakupu i na podstawie cennika obowiązującego w chwili odnowienia.

3. Przeniesienie domen zarejestrowanych w ramach promocji "Szczęśliwej nowej domeny" do innego usługodawcy przed upływem trzech lat od daty ich rejestracji, zobowiązuje Abonenta do uiszczenia z chwilą rezygnacji jednorazowej opłaty w wysokości proporcjonalnej do czasu, który pozostał do końca w/w okresu i ustalonej według aktualnie obowiązującego cennika.

Z mojego rozumowania wynikało i nadal wynika, że zgodnie z punktem 2 domenę zarejestrowałem na jeden rok. W ciągu tego okresu nigdzie jej nie przenosiłem (punkt 4) wiec nie powinienem z tego tytułu ponosić żadnych kosztów. No ale na infolinie firmy, twierdzą, że trzeba płacić, za wszystko trzeba płacić! Nie mam za sobą sztabu prawników ani czasu, żeby procesować sie z firmą (swoją droga dobra taktyka - nałapać ludzi na promocje z nie do końca jasnym regulaminem, postraszyć trochę a ludzie zapłacą bo co mają zrobić. Przecież nikt za 100 zł do sądu nie pójdzie - woli zapłacić i mieć święty spokój).

Ja ze swojej strony najprawdopodobniej zapłacę za domenę (chociaż kwota 120 zł za *.info jest zdecydowanie za wysoka), jednak dodatkowych kosztów za wysłanie do mnie wezwania do zapłaty nie zamierzam płacić, gdyż wynika to z ich błędu i niedopatrzenia.

Jak ktoś zna jakiś sposób jak się z tej firmy uwolnić ( spłacając swoje zadłużenie) to proszę o informacje na forum. Bo za 2 lata jak już wszystkim domeny będą się kończyły znowu zaczną kombinować, wymyślą jakiś przekręt i znowu będziemy zmuszeni płacić!

Jak napisalam wczesniej, ja zrobilam cos takiego ;-( Zaplacilam za serwer i domene bo wyrazili mi laskawie zgode na zmiane umowy. Wyslalam tez rezygnacje z dalszego korzystania z ich uslug, mimo, ze mam to przedluzenie na rok. Nie chce ich wiecej widziec na oczy, ani miec z nimi do czynienia... Ale jak na razie nie dostalam potwierdzenia zaplaty ani odpowiedzi na rozwiazanie umowy, zobaczymy...

Witajcie! Jestem kolejną osobą która przejechała się na OSZUSTACH Z FIRMY DOMENY.PL! Kilka miesięcy temu w domeny.pl była wielka jesienna promocja, kupiłem dwie domeny i serwer, który rzekomo miał być na 3 miesiące...tylko miałem pecha, że nie najechałem sobie kursorem na ikonę serwera i nie wyświetliła mi się informacja, że po 3 misiącach serwer kosztuje 900zł! Nic mnie nie zdziwiło, bo w mailu dostałem:

J.M.: usl.

ILOSC: 1

DOMENA:...

OKRES: 1 rok

CENA: 49.77

PROMOCJA: Jesienna domenomania

DOMENA: ...

OKRES: 1 rok

CENA: 39.77

PROMOCJA: Jesienna domenomania

.M.: usl.

SERWER WIRTUALNY: PowerHost 60000

OKRES: 3 mies.

CENA: 50.00

PROMOCJA: Serwer na 10. urodziny

potwierdzenie tych informacji... po 3 miesiącach info, ze mam zapłacic 900 zł, wkurzyłem się... po czym dzisiaj dostałem pismo, że mam zapłacić 3 351.00 zł bo inaczej mnie podadzą do KRD, nie zapłacę im ani grosza! Wysłali list polecony do moich znajomych u których bywam czasami i ich adres podałem. śmieszne jest dla mnie to, ze nawet w poważnym mailu napisali do mnie jako do firmy...tyle ze ja jestem osobą prywatną, na dodatek bez grosza na koncie. Nie wiem co mam teraz zrobić. Nie popuszę im tak tego, rozmawiałem ze znajomym prawnikiem i chce sie tym zająć, chciałbym powołać też komitet ludzi poszkodowanych przez domeny.pl, to jest skandal, zeby tak oszukiwać ludzi! Byłem też w NASK'u bo nie chcą mi wydać kodów auth.info jestem poprostu w szoku...i to ma być poważna firma????

No niezle przedstawiciel firmy która straciła już reputacje w internecie wyraża swoje opinie.

jestem ciekawa czy wszedł kiedyś na swoją strone i zauważył że na witrynie DOMENY.PL nie ma pełnej informacji o towarze jest tylko napisana cena 1zł.

jestem ciekawa czy zauważył że regulamin promocji i cennik ciężko jest znaleźć.

jestem ciekawa czy ten facet mówi to co mysli czy jest sterowany przez swojego prezesa.

jestem ciekawa kiedy w tej sparwie zrobi cos UOKiK.

jestem ciekawa czy zmiana regulaminu bez wiedzy osób zainteresowanych jest uczciwa.

jestem ciekawa czy klauzula regulaminu która zastrzega zmiane cen bez możliwości rezygnacji jest uczciwa

swoja droga grono oszukanych sie wciąż zwiększa i robi się coraz większy smrodek firma DOMENY.PL to przykład firmy która chce się szybciutko nachapać i nic nie robić

Jest to typowy przykład łamania dobrych obyczajów

łamią zasady panujące w internecie (darmowe skrzynki pocztowe darmowe hostingi darmowe komunikatory) i w ten sposób oszukują ludzi.

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności