Skocz do zawartości

Domeny.pl - wyjaśnienia firmy

Domeny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Domeny.pl wymaga aby użytkownicy podpisywali się na forach imieniem i nazwiskiem, moze jeszcze wypowiadali się w wątkach o Państwa firmie używając domeny, która została u nich zarejestrowana? A sami nie potrafia podpisac sie imieniem i nazwiskiem ... żenująca jest postawa tej firmy.

• Odpowiedzi 144
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja po zakupie w tej firmie kilku domen wiem już gdzie gdzie ich nie kupować więcej.

Tutaj także fajna dyskusja się nawiązała https://www.gazetaprawna.pl/?action=showNew...39.20.1.0.1.htm. Szkoda tylko że ciągle napotykam negatywne artykuły i wypowiedzi na wasz temat a nic pozytywnego.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

no teraz to porażka na całej linii szanowne domeny.pl, takiego tupetu to się nie spodziewałem, hehe

wypowiadanie się tutaj i to w dodatku wypowiadanie takich farmazonów (do tego niektórzy z nas już przywykli) jest jak próba udowadniania że to Ziemia kręci się wokół Słońca i w dodatku ze jest płaskim dyskiem podtrzymywanym przez żółwie :D

podczas czytania tego tematu przez chwilę poczułem się jak człowiek, którego wszyscy oszukują: znajomy prawnik, prawnik z Federacji Konsumentów i Miejski Rzecznik Konsumentów wraz z Gazetą Prawną, no ale co najgorsze, poczułem się oszukany przez Ustawodawcę, który wcielił w życie "jakiś tam mało ważny" Kodeks Cywilny, bo ton i cała otoczka Waszej wypowiedzi zachwiała moje poczucie wiary, bo skoro firma jakich wiele w Polsce może kwestionować zapisy polskiego prawa, to ja jestem w stanie uwierzyć w Wasze dobre zamiary i szczerość wobec Konsumentów.

No ale niestety jako że nie jestem z "pierwszej łapanki", mam dużo czasu i cierpliwości oraz stać mnie na doradztwo prawne, więc nie pozwolę się omamić jakąś trefną odpowiedzią na moje pismo i z miłą chęcią wytoczę grubsze działa(domniemam że z kilkoma innymi osobami wytoczymy), bo widzę że po ludzku się nie dogadamy.

To tyle ode mnie.

Do zobaczenia... :)

NETMARK.PL <<--- korzystam i nie narzekam :)

a to na pewno oni?

nikt sie pod nich nie podszyl?

czy ktorys mod moze to potwierdzic?

dobre pytanie :) Jutro się zapytam na live chacie czy to potwierdziają, chociaż tylko kto chciałby pisać tak długiego posta i stek bzdur. Ja myślę, że to ich rzecznik prasowy Pan Marcin Majerek, bo w końcu on jest chyba odpowiedzialny za takie rzeczy. Ma nawet swoją stronkę www.majerek.pl i jak pisze na stronie jest specjalistą public relations :D

A ja czuje się zlekceważony przez Pana X [czyt. przedstawiciela Domeny.pl]. Nie otrzymałem odpowiedzi na temat kodów authinfo a jedynie część odpowiedzi na moje pytanie...

I to ma być "Poważne traktowanie klientow' ?ehh

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

To na pewno ktoś z konkurencji podszył się pod tą firmę. Wszyscy niezadowoleni klienci wypowiadający się na forach to odwet konkurencji... haha, może bym i w to uwierzył, gdybym nie był przez przypadek ich klientem i gdyby nie fakt, że domeny.pl to firemka jakich wiele. Gdyby nagonka była na home czy natart to OK, ktos mógł chcieć im zaszkodzić...

Z przyjemnoscia poznamy Pana uwagi do regulaminu wraz z merytorycznym uzasadnieniem, ktory oczywiscie nawiazuje

do polskiego systemu prawnego.

Prosze bardzo:

Dlaczego w Państwa regulaminie istnieje zapis:

"XII. POSTANOWIENIA KOŃCOWE

2) W przypadku zmiany Regulaminu świadczenia usług rejestracji i utrzymywania nazw domen internetowych, Abonent będący konsumentem ma prawo do wniesienia sprzeciwu w formie pisemnej, na adres siedziby Domeny.pl sp. z o.o., w terminie 14 dni od chwili opublikowania nowej wersji regulaminu. Do zachowania terminu wystarczy wysłanie sprzeciwu przed jego upływem."

?

Sprzeciw w sprawie zmiany regulaminu został wysłany dokładnie 14-tego dnia od wprowadzenia nowego regulaminu.

Sprzeciw nie został przyjęty ponieważ zgodnie z Państwa argumentacją wg. Kodeksu Cywilnego pismo musi dotrzeć do Państwa rąk przed upływem tych 14 dni a tymczasem w Państwa regulaminie jak widać jest coś całkiem innego.

Dlaczego więc Regulamin jest sprzeczny z prawem i mówi coś zgoła innego niż KC na który się powołujecie ? Dlaczego wprowadzacie klientów w błąd ?

Wyslanie nie znaczy ze ma do nas dojsc po miesiacu. prawo jest prawem a KC mowi o tym ze ma to do nas dotrzec na czas:

Ogólny przepis jest: Art. 61. § 1.k.c. Oświadczenie woli, które ma być złożone innej osobie, jest złożone z chwilą, gdy doszło do niej w

jaki sposób, że mogła zapoznać się z jego treścią.

Domeny.pl

Szanowna firmo Domeny.pl powiedzcie mi czy nie obowiązuje was nadrzędny regulamin https://www.dns.pl/porozumienie/prawab.html gdzie pisze jasno i wyraźnie ?

.... Możesz przenieść obsługę nazwy domeny od Partnera X do Partnera Y. Na Twoje żądanie Partner zobowiązany jest niezwłocznie wydać kod "authinfo", który umożliwi przeniesienie obsługi. Partner nie może uzależniać wydania kodu od dodatkowych warunków........

Wg mnie jasno on stanowi ze mogę w każdej chwili niezależnie od tego co sobie napiszecie w swoim regulaminie poprosić o wydanie kodu "authinfo" i przenieść się gdzie indziej.

Przeniesienie domeny nie zwalnia z koniecznosci uiszczenia platnosci za zobowiazania wynikajace z umowy. My nie uniemozliwiamy nikomu transferu domeny, a jedynie mozemy informowac co bedzie jesli wykona to przed koncem obowiazywania umowy.

Domeny.pl

Domeny.pl, czyli Państwa regulamin jest niezgodny z prawem ??

Regulamin:

W przypadku zmiany Regulaminu świadczenia usług rejestracji i

utrzymywania nazw domen internetowych, Abonent będący konsumentem ma prawo

do wniesienia sprzeciwu w formie pisemnej, na adres siedziby Domeny.pl sp. z

o.o., w terminie 14 dni od chwili opublikowania nowej wersji regulaminu. Do

zachowania terminu wystarczy wysłanie sprzeciwu przed jego upływem.

Kodeks Cywilny:

Art. 61. Oświadczenie woli, które ma być złożone innej osobie, jest złożone

z chwilą, gdy doszło do niej w taki sposób, że mogła zapoznać się z jego

treścią. Odwołanie takiego oświadczenia jest skuteczne, jeżeli doszło

jednocześnie z tym oświadczeniem lub wcześniej.

Interpretacja przedstawiana przez prawników jak również przez Federacje Konsumentów:

- teoria doręczenia: złożenie oświadczenia woli przesłanego pocztą następuje

w momencie wrzucenia listu do skrzynki pocztowej adresata albo wręczenia

adresatowi listu poleconego; nieważne, czy adresat zapozna się z treścią listu -

ważne, że ma taką możliwość.

Domeny.pl wymaga aby użytkownicy podpisywali się na forach imieniem i nazwiskiem, moze jeszcze wypowiadali się w wątkach o Państwa firmie używając domeny, która została u nich zarejestrowana? A sami nie potrafia podpisac sie imieniem i nazwiskiem ... żenująca jest postawa tej firmy.

Witam

Do odpowiedzi zostala na tym forum wywolana firma, a nie osoba, co jest zrozumiale.

Dlatego tez pozwalamy sobie wypowiadac sie/ podpisywac jako firma, co tez jest w

zaistnialej sytuacji zrozumiale.

Pozdrawiamy

Domeny.pl

Dostając komórkę za 1 złotówkę zobowiązujecie się Państwo do korzystania z usług danego operatora. Wcześniejsza chęć zakończenia współpracy także i w tym przypadku kończy się uiszczeniem pewnej opłaty za zerwanie umowy lojalnościowej.

Dokładnie była taka sytuacja, że kleinci kupowali telefony za "1zł" u jednego z polskich operatorów gsm. Operator zmienił regulamin klienci mieli 14 dni na nie przyjęcie nowego regulaminu - spora ilość klientów z tego skorzystała, ale operator postąpił z klasą i nie żądał tak jak Państwo opłat za zerwanie umowy. Wyżej przytoczony operator postąpił w przeciwieństwie do Państwa z wielką klasą nie wymigując się datą doręczenia pisma (w każdym urzędzie liczy się data stempla pocztowego u Państwa NIE)

Panie Piotrze, to nie byla tyle kwestia klasy ze strony operatora, co wymagan/zobowiazan stawianych przez prawo telekomunikacyjne.

Pozdrawiamy

Domeny.pl

Szanowna firmo Domeny.pl powiedzcie mi czy nie obowiązuje was nadrzędny regulamin https://www.dns.pl/porozumienie/prawab.html gdzie pisze jasno i wyraźnie ?

.... Możesz przenieść obsługę nazwy domeny od Partnera X do Partnera Y. Na Twoje żądanie Partner zobowiązany jest niezwłocznie wydać kod "authinfo", który umożliwi przeniesienie obsługi. Partner nie może uzależniać wydania kodu od dodatkowych warunków........

Wg mnie jasno on stanowi ze mogę w każdej chwili niezależnie od tego co sobie napiszecie w swoim regulaminie poprosić o wydanie kodu "authinfo" i przenieść się gdzie indziej.

Przeniesienie domeny nie zwalnia z koniecznosci uiszczenia platnosci za zobowiazania wynikajace z umowy. My nie uniemozliwiamy nikomu transferu domeny, a jedynie mozemy informowac co bedzie jesli wykona to przed koncem obowiazywania umowy.

Domeny.pl

Sorry ale jesteście w błędzie, mogę niezależnie od tego co napisaliście w regulaminie zażądac wydania kodu domeny na drugi dzień po zakupie jej u was i musicie go wydac niezwłocznie podkreślam niezwłocznie chyba ze chcieli byście rozwiązac ten spór z wydaniem domeny porzez NASK.

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności