Skocz do zawartości

Problem z domeną - wypadła z indexu

madej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

problem jak wyżej - sprawa wygląda tak - zmieniałem serwer i źle przypisałem domenę no i na 3 dni strona była nie dostępna - gdy się spostrzegłem natychmiast poprawiłem i niestety wypadłem z indeksu - czy da się bezboleśnie powrócić do indexu? czy lepiej może przywrócić na stary serwer - może zostać szybciej zaindexowane? a może napisać do google?

Pozdrawiam

Należy poczekać. Domena powinna wrócić do indeksów za jakiś czas. Trudno jednak określić dokładnie jaki.

Sprawdź też czy nowy hosting nie wycina robotów, niekiedy się to zdarza.

protus możesz szerzej opisać co rozumiesz przez linkowanie - może nie napisałem precyzyjnie - strona była na kilka fraz w 1szej 10 i teraz nie ma jej wcale i powiem szczerze ,ze 1szy raz mi sie cos takiego zdarzyło... Nie chce za bardzo linkować ,żeby czasem nie przegiąć - spotkał się ktoś kiedyś z czymś podobnym i ma sprawdzone rozwiązanie?

kadzielawski spoko - z hostingiem wszystko ok - po prostu źle przypisałem domenę - literówka w katalogu no i stąd całe zamieszanie - sprawdziłem po godzinie ale widocznie wskazywały stare dnsy i myślałem, że wszystko ok... w każdym razie dzieki za odzew - czekam już jeden dzień i nic... ale napisze jeśli się zdarzy cud...

1) Kilka linkow dziennie na rozne anchory to nie przegiecie - na pewno pomoze

2) Sprawdz czy na wszystkich DC wypadles https://www.stalnet.com.pl/msnbetter+thango...s/data-centers/

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

protus możesz szerzej opisać co rozumiesz przez linkowanie - może nie napisałem precyzyjnie - strona była na kilka fraz w 1szej 10 i teraz nie ma jej wcale i powiem szczerze ,ze 1szy raz mi sie cos takiego zdarzyło... Nie chce za bardzo linkować ,żeby czasem nie przegiąć - spotkał się ktoś kiedyś z czymś podobnym i ma sprawdzone rozwiązanie?

Nie przesadzaj z linkami oczywiście. Takie linkowanie powinno mieć na celu głównie sprowadzanie Googlebota na stronę a nie podniesienie pozycji samym linkowaniem, od nowa.

Dzisiaj tez daj, nie zapomnij tez jutro...

To ze dodales gdzies swoje linki moze oznaczac, ze zostana zaindeksowane za kilka tygodni lub nigdy nie zostana zaindeksowane. Wiec systematyczna praca przed Toba.

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Witam,

chciałbym zakomunikować ,że domena dziś wróciła "zza światów" na swoje miejsce a nawet ze wzrostem delikatnym. Niestety w trosce o dobro klienta nie mogę opublikować adresu domeny na forum. Chętnym mogę posłać na prv.

mam nadzieję ,że to nie chwilowy powrót - jednak domena nie znalazła się nigdzie pod filtrem.

Kilka info które mogłyby komuś pomóc w przyszłości -

witryna jest wykonana w technologii php + flash (nie jestem autorem - kod średni teraz będzie zmieniany)

domena wcześniej była dość mocno linkowana (kilka stałych linków) + masa katalogów - strona podłączona pod analitycs - po wypadnięciu nie była nigdzie za filtrowana - w ogóle jej nie było - natomiast co ciekawe sam plik swf nie wypadł z indexu czyli fizycznie adres www.domena.pl w google nie istniał natomiast był adres www.domena.pl/index.swf. Czynności jakie wykonałem to:

- czekanie :)

- katalogowanie (automatem tak jak zawsze(2 na dobę linki) + ręczne około 20 przez 4 dni)

- dodałem 3 linki trwałe ( w tej chwili 2 usunięte już ze względu na zadowalająca pozycje)

- zgłosiłem stronę od nowa do google

- dodałem stronę do google maps (co niezbyt ma cel wg mnie w przypadku strony opartej na 1 pliku swf)

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności