Skocz do zawartości

Filtr tylko na konkretne google ?

giker

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio zauważyłem ciekawe (przynajmniej dla mnie zjawisko).

Pozycjonuję sobie powoli jedną stronę niemieckojęzyczną - wszystko było ok, gdyż dla głównych keywordów wskoczyłem na pierwszą stronę wyników. Trwało to jakiś czas i nagle bęc - pozycje od 50-100 dla głównych fraz. Wszystko by było ok gdyby to było wszędzie. Niestety te pozycje mam tylko w google.de - we wszystkich innych googlach i datacentrach jestm na pierwszej stronie nadal :huh:

https://www.stalnet.com.pl/msnbetter+thango...s/data-centers/ - to narzędzie pokazuje mi, że dla stron po niemiecku i w języku niemieckim jestem wszędzie w czołówce, w google.com dla języka niemieckiego to samo, ale w google.de jestem gdzieś daleko.

Dla polecenia allinanchor (tak wiem - jest do kitu) - nawet w google.de jestem w czołówce.

Może ktoś mi wywróżyć ze szklanej kuli o co chodzi ? i co ważniejsze jakie podjąć działania ?

Wpadłeś w sandbox. Zbyt intensywnie pozycjonowałeś serwis na wybrane słowo lub kilka słów i robot to zauważył i nałożył Ci filtr. Im bardziej atrakcyjne słowo tym łatwiej wpaść do sandboxa. Uzywanie kombinacji słów ze słowem atrakcyjnym nie chroni przed filtrem. Kombinacja madonna mp3, madonna photos, madonna music może skutkować filtrem na wszystkie frazy ze słowem madonna. Trzymanie w sandboxie trwać może kilka miesięcy. Aby go opuścić należy zadbać o zachowanie właściwych proporcji pomiędzy pozycjonowanymi słowami. Wyłączenie filtra lub zadanie tego samego zapytania do yahoo.com pokazuje Ci rzeczywiste wyniki, bez filtra. Za wyrwanie się z sandboxa można dostać bonus. Ale generalnie jest to skuteczne narzędzie uprzykrzania się pozycjonerom i spammerom.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności