Skocz do zawartości

Od zera do pozycjonera

Skunik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Jesli chodzi o pozycjonowanie to jestem kompletnym nowicjusze. Jednak w najblizszym czasie mam zamiar otworzyć serwis o tematyce sportowo bukmacherskiej oraz kilka innych mniejszych serwisów. O pozycjonowaniu nie wiem praktycznie nic ale wiedze ta chce zgłębić dlatego zwracam sie do was o pomoc.

Osoby zorientowane wiedza iż sa firmy bukamcherskie takiej jak Sportingbet, Expekt czy cała masa innych. Chciałbym otworzyć kilka stron, kazda poświecona jednaj firmie ja właśnie reklamujaca. Na moje amatorkie oko wydaje mi sie ze dobrze jest aby nazwa firmy znajdowala sie w domenie. czy ma racje? Jak pozniej zgrabnie to zrobic zeby wypozycjonowac te strony pod nazwa firmy? Oczywisice w gre wchodzi wymiana linkami ze stronami oraz podlinkowanie ich do strony glownej.

Drga kwestia to pozycjonowanie strony glownej. Jak sie do tego zabrac od pcozatku?

Ogolnie plan mam taki zeby stworzyc siec stron o firmach do tego druga o sportowcach i o ogolnej tematyce i wszystkie powiazac ze soba. Czy to wypali?

Prosze o pomoc osoby ktore maja czas i chec mnie troszke podszkolic :)

Przeczytaj wszystkie posty, zaczynając od najstarszych. Po kilku(nastu) stronach zauważysz, że padają ciągle te same pytania. Omiń je, ale pamiętaj, że co roku wprowadzano nowe metody na pozycjonowanie stron:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...all&st=3270

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...all&st=2250

...

Zbadaj też konkurencję, czego brakuje już dobrym serwisom, na co liczą użytkownicy takich stron... itd itp

PS. Jak przedmówca mówił, czytaj czytaj czytaj...

Czytam czytam i czytam bardzo duzo, oglnie bardzo ciekawe forum. Jednak problem lezy w tym ze gubie sie w tym gąszczu. O sama zawartosc serwisow sie nie martwie. Martwie sie tylko o wypozycjonowanie serwisow tak zebym mial na niich ogladalnosc :)

Dzieki za pomoc, w razie czego bede psial w tym temacie ;]

Ok mam pierwsze pytanie po lektorze podanych rpzez was tematow

Jesli załózny ze domena glowna ma adres www.granie.pl

I jesli chce stworzyc strone o konkretnym buku to lepiej nadac mu subdomene typu www.bwin.granie.pl czy stworzyc oddzielna domene typu www.bwin.pl

takie prsote pytanie :)

najwieksza moc linkow jest wtedy, gdy linki pochadza z roznych IP

czyli jak ciebie stac, to stawiasz sobie 5 stronek na 5 roznych serwerach (mozesz kupic rozne IP na 1 serwerze) i linkujesz z tych stron do tej 1 glownej strony co chcesz wypozycjonowac i tak ciagle ciagle ciagle, i masz profesjonnalne zaplecze na roznych IP :)

Jestem pod bardzo pozytywnym wrazeniem tego forum :)

Kubap10 raczej beda to stronki na tym samym IP, mam nadzieje ze to nie bedzie duzy problem, jakie moge miec z tym problemy lub konsekwencje ?

Sylyx maja takie prawo ? rejestruje domene legalnie. A poza tym w mojej wersji bedzie jakis dodatek bo takie domeny jak bwin.pl sa dawno pozajmowane :)

pzdr

I jeszcze jedno pytanie,

Jesli mam adres strony glownej np www.betspace.pl (wiem ze to onet ale dobry przyklad)

To moge psotawic stronke www.bwin.space.pl

czy musi to byc www.bwin-space.pl

Jak to najlepiej pomiksowac zeby sie dobrze pozycjnowalo ?

pzdr

Problemow i konsekwencji z powodu ze strony beda stac na 1 ip nie bedziesz mial zadnych.

Niby link z roznych ip ma poprostu wieksza moc.

To moge psotawic stronke www.bwin.space.pl

czy musi to byc www.bwin-space.pl

To dwie zupelnie inne rzeczy I- subdomena w domenie space II- domena

Sylyx maja takie prawo ? rejestruje domene legalnie. A poza tym w mojej wersji bedzie jakis dodatek bo takie domeny jak bwin.pl sa dawno pozajmowane :)

Jeżeli nazwa firmy jest zastrzeżona, to nie masz prawa jej używać. Ale nawet jak nie jest zastrzeżona, to zawsze mogą Ci zarzucić czyn nieuczciwej konkurencji, polegający na wykorzystaniu nazwy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności