Skocz do zawartości

Regulamin Konkursu

JackDaniels

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Myślę, że może warto by było spisać, to czego na pewno nie wolno robić. Regulamin nie określa np. czy stroną konkursową może być strona generowana np. za pomocą zewnętrznych treści pobieranych przez rss z serwisów nie będących nasza własnością... Moim zdaniem taka "metoda" budowy serwisu powinna być zabroniona. Co o tym myślicie?

mam pytanie:

-czy domena główna i subdomeny mają mieścić się w jednej tematyce ( np styl życia ) czy każda subdomena może poruszać inną tematykę?

-czy po zakupie nowych domen ( za zarobione pieniądze ) można zarabiać na tych (nowych) domenach - tzn czy pieniądze na nich zarobione liczą się do puli ( oczywiście po oddaniu 20% )?

-zakaz używania dotychczasowych znajomości odnosi się ściśle do "pozycjonowania i webmasterki" tzn nie można np wrzucać linków na stronach znajomych, ale jak sądzę pomoc znajomych przy "reklamowaniu" strony jest możliwa, zgadza się?

odpowiem na pytania:

- domena glowna jest w tematyce konkursowej, co robisz z subdomenami Twoja broszka

- zarabiamy tylko i wylacznie na domenie (z subdomenami) konkursowej cale zaplecze ktore tworzysz w trakcie konkursu jest wylączone z wiliczen

- nie wykorzystujemy znajomosci nawet jesli twoj kolega po znajomosci wrzuci Ci linka, taka strona naruszy regulamin i wyleci z konkursu

Chodzi o stworzenie nowej strony zaczynajac od zera :rolleyes: Masz do dyspozycji pare tysiecy katalogow, pare tysiecy preseli, ksiegi gosci, darmowe hostingi itp itd

Wo Was Wann alle über Deutsche Städte Hamburg eine Stadt die niemals schläft

Tak myślałem, że linki nie bardzo, ale jak zrobię fajną stronę to chyba mam możliwość podania informacji dalej do znajomych, że taka i taka strona powstała, żeby sobie poczytali, poużywali ( teoretycznie to wykorzystywanie znajomych, praktycznie to nie ma to nic wspólnego z seo ).

ps. ten punkt jest mocno nieprecyzyjny, wrzucenie adresu do statusu gg jest już "wykorzystywaniem znajomości" ? Imo wszystko co nie ma nic wspólnego z seo ( wrzucanie linków, pisanie tekstów, dodawanie do katalogów ) powinno być dozwolone.

odpowiem na pytania:

- domena glowna jest w tematyce konkursowej, co robisz z subdomenami Twoja broszka

- zarabiamy tylko i wylacznie na domenie (z subdomenami) konkursowej (...)

Czy jednak można sobie wybrać jeden temat na głównej domenie, a na subdomenach stawiać dowolne serwisy o dowolnej tematyce i zarobek z całości będzie się liczył... Czy na pewno o to chodziło?

Jeśli tak, to wybór tematyki staje się zbędnym punktem w regulaminie...

Imo wszystko co nie ma nic wspólnego z seo ( wrzucanie linków, pisanie tekstów, dodawanie do katalogów ) powinno być dozwolone.

hmm... akurat te czynności powyżej, raczej są związane z seo :)

Wiele nieścisłości, duże pole manewru, niektóre rzeczy praktycznie niemożliwe do zweryfikowania.

8. Podczas trwania konkursu obowiązuje permamentny zakaz używania:

B) Dotychczasowych znajomości.

Kto mi udowodni, że poznałem kogoś przed rozpoczęciem konkursu, a nie po?

Ale mimo tego trochę dziwnego regulaminu życzę wszystkim uczestnikom konkursu powodzenia, hehehee

Życze szczęścia organizatorom, w "wymuszaniu" przestrzegania regulminu i uczestnikom w dążeniu do celu..

Imo wszystko co nie ma nic wspólnego z seo ( wrzucanie linków, pisanie tekstów, dodawanie do katalogów ) powinno być dozwolone.

hmm... akurat te czynności powyżej, raczej są związane z seo :P

Zgadza sie ;)

Chyba źle skonstruowałem zdanie, czynności w nawiasie i tym podobne gdy są robione przez znajomych imo powinny być zabronione bo mają dużo wspólnego z seo, natomiast inne ( jak na przykład reklama strony przez status gg ) powinny być dozwolone ( bo nie są powiązane z seo ).

Co do tematyki -> j/w jeżeli strona główna jest w danej tematyce a podstrony nie muszą być a kasa się liczy ze wszystkiego to nie bardzo rozumiem po co ten wybór tematyki,

PO co wybor tematyki?? hmmm chodzi aby narzucic uczestnikom dwie trzy tematyki, bo jezeli ja zaczne robic strone o tematyce w ktorej jestem krolem to nikt mi nie podskoczy, niestety moja strona nie kwalifikuje sie do zadnych z tych tematyk, a wracajac do subdomen hmmmm chyba jednak warto aby robic subdomeny pasujace do glownego tematu podam przyklad

RObimy strone o ksiazkach, na domenie ksiazeczki.com.pl

I nagle przy wynikach site mamy takie subdomeny

finanse.ksiazeczki.com.pl - podstrony z programem partnerskim money

sex.ksiazeczki.com.pl - jakies opowiadania erotyczne i ogloszenia

seo.ksiazeczki.com.pl - Poradnik i blog o pozycjonowaniu

jak to ma sie do Twojej strnoy glownej??

Nie wiem jak wy ale ja staram sie stawiac serwisy ktore przezyja dluzej niz rok, a przy takich subdomenach taki portal jest brany jako malo powazny, a moim zdaniem mozna zrobic fajnie rozbudowany portalik z fajnymi subdomenami ktory moze nawet do konca roku wyladuje w top 20 jak juz wielu z naszych FOrumowiczow udowodnilo...

Wiec lepiej tworzyc domene i subdomoene w tematyce lub nastwaiac sie na szybki zysk na zbyt szybki zysk :)

CO do GG oczywiscie ze jesli 01 marca wrzucisz swoj adres w GG nikt CIbeie nie zabije

Jesli powpisujesz do Katalogow po 01 marca itp itd to dzialasz zgodnie z regulaminem

wytlumacze na przykladzie:

- mam zaplecze na 10 IP kazda ze stron zaindeksownych 500 k site

- mam punkty e-weblinku 1.000.000

- mam 50 katalogow

- mam pressele

i nagle wrzucam tam linka, bedzie to konkrsowa nieuczciwa konkurencja i usz i na to sie nei zgodze

OD 01 marca ruszy blog ja w nim bede opisywal co robie i jak to robie, jakie programy partnerskie wykorzystuje, z kim dzwonie kogo szukam jak pracuje, bede powoli podawal adresy darmowych hostingow (oczywiscie nei wszystkich) bede pisal jak robie strone, jaka Baza dancyh jest w tle, po jakim czasie wysylam SiteMap do G, i krok po kroku opisywal jak zbudowac zaplecze, jak sprawic by zwiekszyc ogladalnosc jak to si eprzeklada na zarobki itp itd

A na marginesie kazy konkursowicz dostanie login i haslo i bedzie mogl pisac wlasne wpisy :) Jesli tylko bedzie chcial

Blog bedzie bez reklam ADS czy jakichkolwiek innych wiec nikt na nim ne bedzie zarabial :)

EDYTA:

Wiece konkurs wlasnie jest bez nagrod tylko dla samej satysfakcji i akcji charytatywnej, checi wykazania sie i udowodnienia sobie i innym ze mozna, wiec po co oszukiwac, bo alkohol ktory sie poleje na rozdaniu nagrod i link u MIchala to kazdy kto dobrze pracuje moze sobie kupic i stac go na niego :) Mimo ze Michal nie sprzedaje linka hehhehehhe

Wo Was Wann alle über Deutsche Städte Hamburg eine Stadt die niemals schläft

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności