Skocz do zawartości

Regulamin Konkursu

JackDaniels

Rekomendowane odpowiedzi

z uczestnikow konkursu mam w blogu:

Mnie

Lisa

MMP

ryu420

i

tjay99

ode reszty nei dostalem namiarow, wiec czekam dodatkowym bonusem pisania na blogu i dzialania w konursie jest link na blogu wiec prosze o podanie takowego rowniez, tylko nie do stron konkursowych, i wysyalanie mi informacj czyli nick, haslo adres strony i mail na PW na FORUM

Wo Was Wann alle über Deutsche Städte Hamburg eine Stadt die niemals schläft

• Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

wiem, ze byc moze juz za pozno, ale mam male zastrzezenia co do regulaminu:

6. Wartość serwera i domeny internetowej nie może przekroczyć 50zł.

ale juz na wykupywanie reklamy w adwords, artow sponsorowanych, itp budzet jest nieograniczony?

10. Ograniczenia związane z konkursem:

a) Uczestnik może posiadać tylko jedną domenę.

czyli przy najbardziej restrykcyjnej interpretacji tego punktu nie mozna miec zaplecza. bo tak na dobra sprawe subdomeny na freehostach tez mozna przyjac za "domeny".

jesli sie myle, to co z platnymi kontami na serwerach w stylu *.az.pl, *.jor.pl, itp?

Fabryka Spamu - mój SEO-blog

Polecam prosty CMS - PikoCMS do stawiania zaplecza.

> ale juz na wykupywanie reklamy w adwords, artow sponsorowanych, itp budzet jest nieograniczony?

Tyle ile zarobisz możesz wydać.

> czyli przy najbardziej restrykcyjnej interpretacji tego punktu nie mozna miec zaplecza.

Z tej jednej domeny może czerpać zyski z których się "rozlicza", czyli możesz mieć 1000 domen ale na jednej zarabiasz i to jest liczone do konkursu.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Jak widzę chętnych mało ;) w moim skromnym odczuciu jest mały błąd ale to uwaga "priwate!".

Powinny być dwa zapisy:

Informację o kwocie uzyskanej przez zwycięskiego użytkownika powinna być znana tylko szanownej kapitule.

Szanowna kapituła powinna podpisać umowę cywilno-prawną że za powielenie lub użycie pomysłu użytkownika konkursu itd.(trzeba ustalić to z prawnikiem)

Użytkownik może domagać się odszkodowania w wysokości ustalonej np 30000zł to uspokoi uczestników że ich pomysł nie będzie natchnieniem dla mocniejszych firm.

Strony biorące udział w konkursie powinny być utajnione i znane tylko szanownej kapitule . Której użytkownicy zaufają na podstawie umowy cywilno prawnej.Do wiadomości pozostałej części użytkowników powinny być tylko znane nazwiska lub Nicki uczestników.

I to napędzi więcej chętnych uspokojonych że ich pomysł nie trafi do mas i mas mediów ;)

A co na to "Szanowna kapituła"? :)

Już się ustosunkowuję w imieniu jury -

Informację o kwocie uzyskanej przez zwycięskiego użytkownika powinna być znana tylko szanownej kapitule.

Na prośbę niektórych Uczestników utajniane są ich nazwiska (kilka osób o to poprosiło), inni wręcz palą się, aby było o nich jak najgłośniej (IMO właśnie ci najwięcej zyskają). Analogicznie, co to za informacja biznesowa, że zwycięzca, Pan Franex z PiO zarobił w kategorii Nieruchomości np. 50 tys. zł? Personalnie, nie widzę potrzeby utajniania kwoty, chyba że poprosi o to zwycięzca. Na prośbę - nie ma problemu.

(...) kapitule. Której użytkownicy zaufają na podstawie umowy cywilno prawnej (...) Użytkownik może domagać się odszkodowania w wysokości ustalonej np 30000zł to uspokoi uczestników że ich pomysł nie będzie natchnieniem dla mocniejszych firm.

Użytkownicy zaufali "kapitule" na podstawie ich renomy, a nie umowy cywilno-prawnej.

Nikt nikogo nie zmuszał do uczestnictwa w konkursie, a mimo to już teraz zgłosiły się e-mózgi (spora część bez wątpienia lepsza np. ode mnie), że widać że konkurs będzie dla nas wszystkich niepowtarzalnym przeżyciem. Każdy musi podjąć decyzję, czy startować w konkursie, świetnie się bawić i mając silną motywację trochę przy tym zarobić, czy też lepiej gnić w bagienku obaw i podejrzeń.

Wybór należy do Ciebie. :D

Pozdrawiam, J.

P.S. Personalnie (tutaj mówię już za siebie), nie spalałbym się w branży i za kwotę dwa rzędy wyższą niż podałeś, bo nie tylko by mi się to nie opłacało (co pewnie bardziej do Ciebie trafi), ale przede wszystkim mój honor nie jest na sprzedaż. A właśnie tym byłoby zniżenie się do kradzieży cudzego pomysłu.

Wszystko poniał:lol2:

Ale jasne że ten kto ten rozgłos dostanie strzela sobie sam bramkę. :)

Chyba że jest dużą firmą i ma mnóstwo pieniędzy.

Inaczej średnio duża firma napiszę to samo lepiej ładniej i na dodatek spozycjonuje wyżej i będzie miała fundusze na reklamę tego portalu.

Aż się dziwię że ktoś chciałby się wychylić z takimi danymi do publiczności.

Co do kapituły to ufam bezgranicznie ale internet nie składa się z kapituły a czytają to wszyscy duże i małe firmy ciotki i kuzyni :D

Stąd miałem pomysł racjonalizatorski ulepszenia zasad konkursu aby zabezpieczyć fajne pomysły przed kopiowaniem wysysaniem :D

Ale podziękowania za odpowiedz Kapituło :)

• 4 tygodnie później...

podbijam...

...bo widze, ze temat jakby przygasl.

Panowie, sadzilem, ze caly konkurs ma na celu "publiczne" zarabianie, dzielenie sie pewnymi hmmm... pomyslami, ideami, sposobami, itp.

a tu co? nawet nie wiem, kto ile przez pierwszy miesiac wplacil na cele charytatywne.

Fabryka Spamu - mój SEO-blog

Polecam prosty CMS - PikoCMS do stawiania zaplecza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności