Skocz do zawartości

Głupie linki nieruchomości.Miasto

AdamAGP#

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio taka moda zapanowała przy regionalnych frazach na linki z kropką w środku walnięte między dwoma zdaniami. Ktoś wymyślił raz i reszta małpuje. Przecież to na kilometr wali okrutnym spamskiem, a przecież można zapisać po myślniku, dwukropku, w nawiasie Mieszkania Wąchock albo dopisać "zobacz", "patrz", "więcej na", "czytaj" itp. To nie, to się głowią i układają zdania, żeby się kończyło na mieszkania, a nowe zaczynało na Wąchock.

Inna sprawa pomijając wartości merytoryczne wpisów, bo wiadomo... ale no niektórzy to naprawdę rozbrajające teksty piszą, gorzej niż 10 letnie dziecko. "Poszłem se do sklepu wow ale towar naprawdę byłem w szoku..." "Kupiłem se nowe fajne cacuszko, ale fajnie" to oczywiście nie są dosłowne cycaty - bez komentarza :)

Często też pojawiają się teksty z linkiem z anchorem, którego ani razu nie ma w treści... :) mimo, że teoretycznie jest to tematyczny tekst.

Dla wszystkich przykładających się do tego co robią podziękowania. :)

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

"... dlatego można zakupić interesujące nieruchomości Puławy z pewnością są miejscem gdzie można je znaleźć"

"... dlatego rynek nieruchomości Puławy oraz inne miasta chcą monitorowac aby ..."

To tak, na prędce wymyśliłem, zazwyczaj da się wymyśleć zdania gdzie nie koniecznie musi być kropka między branża miasto

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

No tak ale trzeba się "nagłówkować", a pewnie mało komu się chce i poza tym zwykle to będzie brzmiało mało gramatycznie. Wg. mnie optymalnie jest wstawić pisząc jakiś wątek coś w stylu

więcej szczegółów na: nieruchomości Puławy i gra i wygląda naturalnie.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Webbest.eu

klika tekstów miałem też takich, że ktoś w artykule krytykuje pewną działalność, zjawisko a potem daje link do swojej firmy, która dokładanie taką krytykowaną działalność prowadzi :):) Nowe trendy w reklamie - autobesztanie ;)

Jak ktoś dodaje do preclka który jest większości w SI to są małe szanse że ktoś to przeczyta, a jak już przynajmniej cześć wpisów jest w głównym indeksie to całkiem sporę, dodatkowo dany wpis może być na początku wyżej w serpach niż strona autora wpisu.

a wracając do fraz regionalnych no to jest nagminne - wciskanie fraz "słowo region" na siłę w tekst i wychodzi z tego bezsens niegramatyczny, a nawet jak gramatyczny to i tak bezsensowny i od razu widać, że link jest nienaturalny.

zobacz na stronie - "słowo miasto" taki link wygląda dużo lepiej

Webbest.eu

Dlatego linkują że nieźle rymują

A jak przesadzą wtedy filt poczują

Więc trzeba spokojnie i bogobojnie

Podejśc do tematu, i co Ty wówczas na to ?

Na naszym Qlwebie jest niezłe śmietnisko

Kto od nas spamuje, jak tak upadł nisko ?

Więć też piszcie arty

A nie spam nienawiścią przeżarty

Bo Google to wyczuje

I wszysytkich zbanuje

In da hałs ;) Joł Joł

Skąd ten Spam się wzioł ?

To od Ciebie kolego

Nie patrz tak niego.

Zmień go w unikata

Wtedy twoja kiesa bogata !

Nie będzie bana

I budzia roześmiana I da hałs !! Yoł Yoł

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

prawie jak RAP :D

wracając do tematu - kolejny przykład głupiego wpisu:

łączenie na siłę kilku całkiem nie powiązanych ze sobą spraw w jednym arcie - np:

"jak ważne jest projektowanie stron możemy się przekonać lecząc choroby weneryczne . Szczególnie pomocne mogą tu być wentylatory" - cytat zmyślony dla zobrazowania problemu ;)

Webbest.eu

"... dlatego można zakupić interesujące nieruchomości Puławy z pewnością są miejscem gdzie można je znaleźć"

"... dlatego rynek nieruchomości Puławy oraz inne miasta chcą monitorowac aby ..."

To tak, na prędce wymyśliłem, zazwyczaj da się wymyśleć zdania gdzie nie koniecznie musi być kropka między branża miasto

Hmmmm, ale przecież to strasznie niegramatyczne.

IMO jeszcze nie jest tak źle jak np. na https://blog.seo-pozycjonowanie.pl/2007/12/28/zele-uv/

Najlepszy rozwiązaniem wg mnie jest napisanie artu pod frazę jako reklamowy o jakiejś firmie, ewentualnie przedstawienie jako ofertę nieruchomości w danym mieście, a nie wlepianie w tekst totalnie nie pasujących linków. Art może przecież być promocyjny nie musi być wcale o bullshitcie Mieszku 9tym, który przejeżdżał kiedyś przez owe miasto.

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności