Skocz do zawartości

300GB transferu czy to dużo?

thehustle

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ostatnio wykupiłem hosting na home.pl na razie na lajcie czyli najtanszą wersje z transferem 300GB/rok chciałbym sie zapytać was na jaki ruch mogę sobie pozwolić maksymalnie przy takim transferze? Główny nacisk moja strona kładzie na treść jest stosunkowo mało zdjeć itp a jak sa to wielkosci 20-30kb.

Kolejne pytanie to: Jak na transfer wpływają reklamy google?

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

ad1. 25GB miesięcznie starczy na kilka tysięcy (z haczkiem) UU dziennie przy założeniu, że to serwis tekstowy, a nie hosting grafiki :D

ad2. nijak, nie widzę związku.

Co do reklam google to w zależności od jednostek reklam, ale to ~ 2kB na podstronę.

Niestety po danych jakie podałeś nie sposób jest ocenić na ile wystarczy taki transfer Twojej stronie (masz zdjęcia 20-30kb, ale ile?). Znasz wagę strony głównej razem ze zdjęciami, wiesz ile średnio odsłon dokonuje użytkownik (oczywiście zależy od budowy strony, np czy na każdej stronie wyświetlasz inne logo itp.) więc nie rozumiem jaki masz problem.

Łatwo możesz obliczyć na jaki ruch możesz sobie pozwolić.

Wejdź i nakarm głodne dziecko.

baner4.gif

Dziękuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności