Skocz do zawartości

po jakim czasie stare strony wyindeksuja sie w Google

HiddenPlace

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chcialem przebudowac strone i nowa bedzie miala inna strukture, tzn beda inne urle juz. Po jakim czasie Google wyindeksuje stare podstrony ktore beda zglaszac 404 juz? nie beda te stare podstrony kolidowac jakos z nowymi jesli beda jednoczesnie w indeksie i beda mialy bardzo podoban tresc? chcialem przebudowac strone i zaczac ja pozycjonowac, strona jest juz zaindeksowana, to maly serwis rzedu 10 podstron

Wszystko zalezy od tego jak czesto robot odwiedza strone.

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

przeindeksowuje strone glowna i podstrony raz na tydzien

Bzdura.

co bzdura? masz cos wiecej do powiedzenia? data kopii strony w indeksie Google aktualizauje sie mniej wiecej co tydzien i wtedy widac zmiany w kopii. Boze ludzie to forum rzeczywiscie schodzi na psy... takie proste pytanie i nikt nie potrafi dac normalnej odpowiedzi, zaraz zobacze na innym moim serwisie na ktorym mi nie zalezy, pozmieniam urle i po trzech tygodniach bede mial efekty, zmarnuje ten czas bo moglbym zaczac juz pozycjonowac moja strone wkrotce ale innego wyjscia nie mam, pewnie dziesiatki osob na forum zmienialy kiedys strukture serwisu i moglby sie podzielic spostrzezeniami ale nie, taki Veal przyjdzie napisze jedno slowo bez sensu i wkurza ludzi.

jasne, że bzdura i nic wiecej nie ma co w temacie dopowiadać , a Twoje kategoryczne stwierdzenie , że przeindeksuje raz w tygodniu tylko wprowadza w błąd .

Jeżeli chcesz udowodnienia, że piszesz bzdury to uświadomie Ciebie , że mam serwisy gdzie reindeksacja strony głównej i indeksacja podstrony następuje kilka razy dziennie jak i mam również takie serwisy gdzie strona niestniejąca od 1,5 roku jest widoczna w wynikach zapytań site.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

o rany Beerbant sa rozne strony roznie podlinkowane, dobrze podlinkowanego bloga na wordpressie ktory pinguje kazdy nowy wpis Google zaindeksuje w godzine a czasami w pol, inne strony przeindeksuje co dzien-dwa jak czesto zmienia sie na nich tresc i sa dobrze podlinkowane, sa strony so ktorych prowadzi jeden link a tresc na nich nie zmienia sie przez dwa lata i Google przeindeksuje taka strona raz na dwa-trzy miesiace, co nie znaczy ze maja wypasc z indeksu przez to. Moja strona akurat jest przeindeksowywana raz na tydzien, przynajmniej tak pokazuje Google po wpisaniu site: i co w tym dziwnego i gdzie w tym bzdura?

@HiddenPlace pierwsza odpowiedź była jak najbardziej rozsądna, chyba, że przebudowujesz całkiem serwis i nowe zakładki nie będą miały swoich odpowiedników w starych.

Przekierowanie 301 stosuje się do wskazania nowych adresów i nie jest zabiegiem służącym pozycjonowaniu. Jeśli przekierujesz każdą starą zakładkę na odpowiadającą jej nową to szybciej Ci się przeindeksują.

@Veal, Beerbant wydaje mi się, że to nie było stwierdzenie prawidłowości google, tylko odpowiedź, na pytanie:

Wszystko zalezy od tego jak czesto robot odwiedza strone.
przeindeksowuje strone glowna i podstrony raz na tydzien

nie ma się o co kłócić :)

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

nie kłóce się tylko zwracam uwage na wypowiedź zawierającą w sobie teze sformułowaną w sposób sugerujący pewną prawidłowość w czasie i w tym to kontekście wprowadzającą w błąd ot i wszystko.

EOT.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Beerbant dobra szkoda dyskusji, skoro wszystkich uwasz tutaj za poczatkujacych pozycjonerow a siebie za guru, Gege powiedzial ze wszystko zalezy od tego jak czesto robot odwiedza strone, wiec mu odpowiedzialem ze moja przeindeksowuje srednio raz na tydzien, kazdy kto choc troche interesuje sie tematem wie ze kazda strone robot odwiedza w roznych odstepach czasu i zalezy to od wielu czynnikow, ja mu odpowiedzialem co ile przeindeksowuje moja zeby mogl mi odpowiedziec na pytanie ile mniej wiecej potrwa taka zamiana starych podstron na nowe, jasniej tego wyjsnic juz nie potrafie, polska mentalnosc szukania dziury w calym.. eh

a tak podepnę się pod temat.

Może ktoś próbował 'przekierowania' komunikatu 410 Gone ?

Czy googiel reaguje na to jakoś szybciej ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności