Skocz do zawartości

Realizacja czeków z Google'a - szybka opcja - ankieta.

belin

Czy taka propozycja jest dla Ciebie interesująca?  

3 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy taka propozycja jest dla Ciebie interesująca?

• tak
      6
    • nie
      5
    • nie wiem
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jeśli by była możliwość że pieniądze z czeku z Google'a (lub innego czeku amerykańskiego) mogą być przelane na kartę bankomatową w ciagu np. 2 dni to by bylo ciekawe rozwiązanie?

Odrobina wyjaśnienia:

"Na kartę bankomatowa" znaczy tyle, że na wstępie dostaje się (a wlaściwie kupuje - to w sumie normalka w każdym banku - jak i opłaty za używanie) kartę do wypłacania pieniędzy w bankomacie (kwota z pierwszego czeku pokrywa koszty związane z kartą - ok. 40 USD a reszta jest po prostu jako gotówka na karcie). Później na nią są przelewane pieniadze z czeków (minus prowizja - zapewne ok. 5 %) - calość czasowo nawet przy opcji weekendowej i zawirowań pocztowych to 4 dni maksimum sądze a zwykle pewnie 2 dni.

Pytam się po prostu o ew. zainteresowanie tego typu usługa. Bo koszty...

hmmm... są (to chyba normalne) - aczkolwiek patrząc na koszty realizacji

czeków w bankach + czas oczekiwania to w sumie mogłyby być podobne (ale bez czasu oczekiwania :-) ).

Jeśli byloby "odpowiednie" zainteresowanie to raczej mogłbym podać wiecej danych a usługa moglaby być dostępna bardzo szybko.

40 USD za kartę? :0

To by była jednorazowa opłata - z wliczonymi wszystkimi kosztami (karta, aktywacja, wrzucenie reszty pieniędzy z tego pierwszego czeku, przesyłka itp). Oczywiście dla kogoś kto ma 1 czek raz na 2-3 miesiące (i to minimalny) to może być to słaba propozycja ;-)

Jak wypłata pieniędzy będzie nieoprocentowana, to ujdzie taka oferta.

To kwestia pytania - czy czekać pare tygodni na pieniądze czy czekać dwa dni.

A co do opłaty za wypłacenie - to nie podam na razie dokładnych danych - ale można wypłacić za jednym zamachem całość i wtedy bedzie ona raczej niewielka.

Jest też pare dodatkowych opcji które z taka kartą działąją - ale na razie to w sumie chodzi o to czy priorytetem jest szybkość operacji?

Jest też pare dodatkowych opcji które z taka kartą działąją - ale na razie to w sumie chodzi o to czy priorytetem jest szybkość operacji?

Na tym chcesz oprzeć Twoją usługę, ale niestety dla Ciebie - mi już

na czasie nie zależy.

Wszedłem w comiesięczny cykl otrzymywania pieniędzy, więc owe 5%

to po prostu niepotrzebny wydatek. Tym bardziej, że przy wyższych

kwotach wychodzi z tego całkiem spora kwota.

Szy.

Pytania:  

Czy karta jest anonimowa?

Nie ma na niej nazwiska - jest tylko numer.

Wyplata w zlotowkach? Jaki przelicznik?

To bedę wiedzial wieczorem.

5% to troche dużo, może lepiej tak do 200 USD 5%  od 201 do 400 3% pow 401 2% ??

Też bedę wiedział wieczorem na ile jest to możliwe.

Wszedłem w comiesięczny cykl otrzymywania pieniędzy, więc owe 5% to po prostu niepotrzebny wydatek. Tym bardziej, że przy wyższych kwotach wychodzi z tego całkiem spora kwota.

Tu muszę się zgodzić w przypadku gdy bank pobiera stała opłatę.

Dla okolo-100 dolarowych czeków jest to jednak wydaje mi się atrakcyjne cenowo i czasowo (biorąc pod uwagę opłaty w bankach)?

jak dla mnie - całkiem ciekawe, zwłaszcza że karta anonimowa ;)

pytanie tylko - jak z bezpieczeństwem czegoś takiego (tzn. co to za bank, jaką mam gwarancję, że nie stracę tej kasy, no i jak ma to się odbyć - tzn. co zrobić z czekiem, żeby go w ten sposób zrealizować)

PS. aha, i czy to dotyczy tylko czeków z Googla, czy też można to robić dla innych czeków z Ameryki? :)

Moje domeny na sprzedaż znajdziesz tu: https://www.domeneus.pl

pytanie tylko - jak z bezpieczeństwem czegoś takiego (tzn. co to za bank, jaką mam gwarancję, że nie stracę tej kasy, no i jak ma to się odbyć - tzn. co zrobić z czekiem, żeby go w ten sposób zrealizować)

Na razie mogę rzec tylko tyle, ze sprawa działa pod względem kart już jakiś czas. Klientów używających karty jest ewidentnie wielu (sprawa rozliczeń czeków z googla jest po prostu propozycją na tutejszy rynek - bo wiadomo, ze z tym są u nas problemy).

Czek byłby wysyłany pod wskazany adres w Polsce - i stad rozliczany elektronicznie (czego żaden polski bank niestety nie robi a dzięki temu powstaje szybkość operacji).

PS. aha, i czy to dotyczy tylko czeków z Googla, czy też można to robić dla innych czeków z Ameryki? :)

Dotyczyłoby to wszystkich amerykańskich czeków. W przyszłości być może też innych.

to żaden bank tylko prywatny biznes :)

my tu gadu gadu a gdzie informacje o jakis gwarancjach??? Przeciez nikt na słowo wam czeku nie odda :)

Wiecej info niebawem zapewne ;-) - wtedy bedzie jasność kto co i jak (poza tym swoją drogą banki to zwykle prywatny biznes ;-D ).

A co do "na słowo"... hmmm... wyjmowanie kasy np. z e-gold'a jest podobnie (a nawet stanowczo bardziej "na słowo") realizowane i jakos działa przy całkiem dużych kwotach (a zachodni "wymieniacze" e-gold ostatnio wlaśnie na system takich kart przechodzą).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności