Skocz do zawartości

Realizacja czeków z Google'a - szybka opcja - ankieta.

belin

Czy taka propozycja jest dla Ciebie interesująca?  

3 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy taka propozycja jest dla Ciebie interesująca?

• tak
      6
    • nie
      5
    • nie wiem
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Wreszcie dalsze info. Niestety sprawa chwilę zajęła.

Co do przelicznika USD-PLN - całość jest przeliczana po kursie "międzybankowym" - lepszym niż normalne przeliczenie w bankach (dla uproszczenia - omija to "zaokraglenia w dol" ze strony banku).

Co do "ikobo.com" - nie wgłębiałem się więc trochę trudno mi się do tego odnieść.

Kwestia oprocentowania - można by negocjować wysokość opłaty za przelew z czeku na karte w zależności od kwoty (czyli możliwe by były progi opłat za realizacje czeku).

Co do pierwszej opłaty - objęła by ona całość kosztów obsługi pierwszego czeku - czyli: obsługa czeku (zamienienie go na gotówkę ;-) ) + karta + aktywacja + przelanie pieniędzy na kartę + przesyłka. Zasadniczo cena jest o 40% niższa niż przy standardowym zakupie takiej karty.

Koszty obsługi następnych czeków to 5 USD + 5% (z czego te 5 USD to koszt stały a 5 % jest negocjowalne).

I zasadnicza kwestia - bezpieczeństwo - o którą pare osób sie pytało. Oczywiście za tym wszystkim stoi bank. (a swoją drogą to naprawdę przy takich kwestiach to się zastanawiam jak działa polski kantor e-goldowy gdzie w sumie to jak popatrzeć tylko po stronie www to takie "niewiadomoco" - a ludzie chyba jednak korzystaja). Bo tutaj równolegle karta mogłaby obslugiwać również zamiane e-gold na gotówke.

Tyle dostałem danych.

No nie, ale chodzilo mi o mechanizm zwiazany z karta.. ;)

Troche podobny. Chociaż ikobo można załadować tylko z "kredytówki" a tutaj taka kartę możnaby (oprócz czeków) doładowywać na chyba 7 sposobów, w tym np. ładowanie przez 0-900 (tylko usa odpowiednik 0-700 w sumie) lub e-gold.

Nie wiem jak w ikobo wygląda obsługa (z tego co widze to słabo ;-) ) - bo tutaj jest cały panel jak w banku internetowym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności