Skocz do zawartości

Przyjazne linki, a google

yomas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie,

o przyjaznych linkach naczytalem sie juz od cholery, szukałem tez na tym forum, ale konkretnej odp nie znalazłem.

Zastosowalem w swoim serwisie opartym na joomli przyjazne linki. Zrobiłem to tylko z pozycji panelu administracyjnego, bez instalacji zadnego komponentu.

teraz link ma wobec tego postać: mojadomena.pl/content/view/223/95

----------------

PYTANIE:

Czy linki juz w takiej postaci jak powyzej sa korzystne dla google ? Czy moze lepiej skorzystac jeszcze z dostepnych komopnentow dla joomli, aby link był jeszcze bardziej "przyjazny" ?

Na temat dostępnych komponentów do opytmalizacji linkow pod joomle jest tyle samo dobrych co zlych opinii. Wobec tego moze zostać przy tym co jest ? Niechodzi w tym wypadku juz o estetyke wygladu, a zdecydowanie o szybkosci indeksowania linkow przez google, zwaszcza ze seriws nad ktorym pracuje jest okolo 5-8 razy aktualizowany w tygdoniu, wiec indeksowanie odgrywa u mnie ogromnie wazna role.

jesli mimo wszystko przeoczylem gdzies podobny temat tu na forum, to z gory sorry :]

z gory dzieki za odzew !

www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu.

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

jest ok, w przyjaznych linkach wlasnie o to chodzi zeby bylo cos/cos/cos/ a nie jakieś dziwne ciągi znaków z phpca;)

Systemy bilingowe wody. System ERP Komadres. Firma informatyczna.

Kryptowatuty, rynki finansowe, wiadomości.  Kryptowaluty za darmo - Poradniki.

Zioła. Ziołolecznictwo. Asept czy Octenisept, który wybrać do dezynfekcji ran?

ja uzywam komponentu, poniewaz co w nazwie - to wyzej w pozycji:)

przykladowo mam kilka kategorii z menu, ktore zawieraja artykuly. zamias adresu mojanazwa.pl/cos/cos/cos

mam

mojanazwa.pl/nazwakategorii

jest to poniekad lepsze

stosuje joomsef - kilka poprawek z literkami by zamienialo poprawnie i gotowe:)

73321314cb3.gif

a od kiedy to url'e nazywamy linkami ?? czy omineła mnie zmiana nazewnictwa ??

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

tak jak pisal blackmetal, lepiej miec slowa kluczowe w urlach.

beerbant, no masz racje, ale nie potrzebnie sie czepiasz, wszyscy wiedza o co pyta autor tematu.

Zwiedzaj multimedialnie TRÓJMIASTO z AUDIO PRZEWODNIKIEM - bądź indywidualny.

certyfikat energetyczny świadectwo energetyczne charakterystyka energetyczna

Tradycjonalne jak i modernistyczne DONICE doskonale się nadają do urozmaicenia mieszkania, miejsca pracy jak i ogrodowych zaciszy domu.

beerbant, no masz racje, ale nie potrzebnie sie czepiasz, wszyscy wiedza o co pyta autor tematu.

zapytaj o to tych wszystkich nowych co wpadają, czytają po łebkach i klecą potem bzdury czytane przez następnych nowych itd itd :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

stosuje joomsef - kilka poprawek z literkami by zamienialo poprawnie i gotowe:)

Mozesz napisac gdzie sie zmienia te literki i czy np. ksiażki szkoła jesli mam taka kategorie czy ten joomsef w przyjaznych linkach wygeneruje

link www.strona.pl//książki_szkoła.html czy /ksiazki_szkola.html ,a moze wcale sobie z tym nie poradzi i będą w linkach krzaki ;)

jak to sie ma do twojego joomsef na twojej stronie/ach?

dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam

czyli bez zastanowienie skorzystać jeszcze z komponentu dla przyjaznych linków ?

Szczerze to troche sie tego obawiam, bo z tego co czytałem ludzie miewali z tego typu komponentami rózne problemy, min ich storny nie były indeksowane. Idenksacja jednak czesto bywa długotrawałym procesem, co nie musialo wynikac z tego iz zainstalowano komopnent.

I w co tu teraz wierzyc ?

hm, ponoc jest tego typu komponent, ktory podrzuca odrazu dla robota google, zmienione i przyjazne linki ... ale jesli pozycjonowales dane kategorie, czy produkty, roznymi linkami z presli czy katalogow ... to zapewne te linki stracisz.Ale byc moze dzieki przyjaznym linkom zyskasz wyzsze miesjca w wyszukiwarce ...

jak zawsze ciezki orzech do zgryzienia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności