Skocz do zawartości

Czy to jest oszustwo?

syrob

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chcę nikogo bronić, ale... [.....]

To raczej marketing niż oszustwo.

Ilość zaindeksowanych podstron w google - ok. 253 000
Stabilne. Z wysokim PR. W renomowanym serwisie. W serwisie, który ma tysiące unikalnych wizyt dziennie. Na 45 dni. Z PR=4,7 i PR=3

a to już perełka przy 241 linkach wychodzących

Jakiś czas temu google zaktualizowało PR wszystkich stron, na Allegro linki sprzedawane są masowo, każdy serwis posiada multum linków wychodzących, przez co większość z nich straciła na wartości PR. Zatem kupując linki pozycjonujące u konkurencji, sprawdź, czy Page Rank, który rzekomo podawany jest na aukcjach, w rzeczywistości jest taki sam.

czy to coś poniżej można traktować jako marketing czy kłamstwo sam sobie odpowiedz

Dlatego linki pozycjonujące umieszczane na www.SportCom.PL są bardzo wartościowe

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kleszcz, to ja Ci odpowiem tak:

1. Wystaw na allegro pralke, ktora nie dziala. Tylko oczywiscie nie pisz, ze jest niesprawna. Nie wydaje mi sie zeby nie mozna bylo nazwac niedzialajacej pralki pralką. To raczej marketing niz oszustwo...

2. No i oczywiscie nie gwarantuj, ze pralka cos upierze.

Kleszcz, to ja Ci odpowiem tak:

1. Wystaw na allegro pralke, ktora nie dziala. Tylko oczywiscie nie pisz, ze jest niesprawna. Nie wydaje mi sie zeby nie mozna bylo nazwac niedzialajacej pralki pralką. To raczej marketing niz oszustwo...

2. No i oczywiscie nie gwarantuj, ze pralka cos upierze.

Przesada.

Gość sprzedaje linki, zapłacone linki są na stronie i tyle.

Gwarancji na czyste ubrania (korzyść dla kupującego) - nie, ale to, że pralka będzie prać (obecność linku na stronie) - owszem.

Ilość zaindeksowanych podstron w google - ok. 253 000

Tu faktycznie się nie zgadza.

Generalnie zgadzam się, że ta aukcja to przeginka, ale patrząc z drugiej strony... można stwierdzić, że jest w dziale linki - OK, sprzedaż dotyczy linków - OK... a to pitolenie i zachwalanie... każdemu wolno temu ulec.

Co do oszustwa: w każdej branży znajdują się sposoby na przekręt mniejszy, czy większy i jeśli to Twoja działka, to się zorientujesz, jeśli nie, to kupisz kit i może nawet nie zauważysz.

W tym przypadku na pierwszy rzut oka widać, że nie ma kopii strony w google, samo to już daje do myślenia, poza tym kto rozsądny kupi linka ze strony z 240 linkami out ?

Jeśli ktoś nie ma pojęcia o pozycjonowaniu, to nie powinien się brać za kupowanie linków.

To tak, jakby informatyk kupował części do samochodu na allegro, żeby go sobie naprawić!

Inna sprawa, że takie przekręty trzeba tępić...

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

Co do oszustwa: w każdej branży znajdują się sposoby na przekręt mniejszy, czy większy i jeśli to Twoja działka, to się zorientujesz, jeśli nie, to kupisz kit i może nawet nie zauważysz.

W tym przypadku na pierwszy rzut oka widać, że nie ma kopii strony w google, samo to już daje do myślenia, poza tym kto rozsądny kupi linka ze strony z 240 linkami out ?

Jeśli ktoś nie ma pojęcia o pozycjonowaniu, to nie powinien się brać za kupowanie linków.

To tak, jakby informatyk kupował części do samochodu na allegro, żeby go sobie naprawić!

Inna sprawa, że takie przekręty trzeba tępić...

I z tym się zgodzę. Gość to [ nierzetelny partner ], ale nikt myslący nie kupi takiego "linka"

no i sprawa się nakręciła ;-)

rozmawiałem z tym panem i tylko pozwole sobie napisać jedną wypowiedź :

juz wkleiles to na pseudoFORUM?

Cóż widać, chce obracać kota ogonem...

i te seo za 9.99...

Pozdrawiam ;-)

prawda jest taka, ze link jest jaki jest - cena proporcjonalna do jakosci..

koles leci na ilosc, swietnie mu to wychodzi - nie zaprzeczycie

czemu tak duzo ludzi u niego kupuje? moim zdaniem po prostu sie oplaca.. na pewno nic nie tracisz, a zyskac mozesz

koles odbiera wam klientow i tu was boli. Spojrzcie obiektywnie, a nie przez pryzmas swojego interesu

nie bronie go, bo z tym NOFOLLOW,NOINDEX przegial, ale sprobuje spojrzec na to trzezwo

czemu tak duzo ludzi u niego kupuje? moim zdaniem po prostu sie oplaca.. na pewno nic nie tracisz, a zyskac mozesz

Zyskać to może tu jedynie sprzedający, natomiast traci się chyba rzeczywiście niewiele, bo jak widać za taką sumę ludzie nie chcą się nawet narażać na negatywny komentarz w odwecie.

No ale dobrze, miało nie być przez pryzmat konkurencji. Dużo postów ostatnio napisano na forum o firmie domeny.pl, która krótko mówiąc też robi klientów w balona. Trudno podejrzewać żeby wszyscy, którzy ich oskarżali byli dla ww. firmy konkurencją, natomiast zapewne sporo było klientów, którzy nacieli się na pięknie spisaną ofertę, a potem okazało się że nie wszystko będzie wyglądało tak różowo.

Nie można bezpośrednio porównywać tych dwóch przypadków, natomiast faktem jest że w obu po prostu piętnuje się nieuczciwość.

Tak, wprowadzenie w błąd klienta, poprzez niewłaściwe oznakowanie usługi, co do działania i przydatności i innych cech jest nawet zapisane w ustawie o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji.

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

prawda jest taka, ze link jest jaki jest - cena proporcjonalna do jakosci..

koles leci na ilosc, swietnie mu to wychodzi - nie zaprzeczycie

Każdy [ nierzetelny partner ] kombinuje tak żeby mu wychodziło.

Kto by kupił to jak by napisał prawdę na aukcji??

A teraz najlepsze!:shout:!:angry:!!!

koles odbiera wam klientow i tu was boli. Spojrzcie obiektywnie, a nie przez pryzmas swojego interesu

nie bronie go, bo z tym NOFOLLOW,NOINDEX przegial, ale sprobuje spojrzec na to trzezwo

Powiem tylko ze lubię klientów co najpierw pozycjonowanie swoich stron zaczynali od zakupów na allegro.

Wierz mi nie mam żadnego za 9,90. Ciężko sie zastanawiam jak mam sie wziąść za jakaś stronkę i nie będzie z tego 500 zl na mc

koles odbiera wam klientow i tu was boli.

auć, auć, auć :shout:

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

no właśnie przez kolesia muszę zwinac interes bo mi odbiera klientów.

Koleś sprzedaje coś o czym nie wie jakie ma znaczenie i co sprzedaje w przeciwnym razie by wiedział co ma w meta tagach.

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności