Skocz do zawartości

Analiza spadku pozycji

orideith

Rekomendowane odpowiedzi

Temat wałkowany ale tym razem pokusilem sie o statystyki by przedstawić jak to wygląda

antyki.jpg

Słowo pozycjonowane stale systemem wymiany linków + kilka precli ostatnio nic nie robiłem słowo znikło a potem nagle sie cudownie pojawiło w top10 i znowu z indeksu wyleciało. Co to może być ?

Pozdrawiam i mam pytanie jak temu zaradzić bo już nie wiem co klientowi mówić.

To jest zapewne kwestia treści strony jeżeli nie działo się nic dziwnego z linkami.

Masz po prostu słowo pozycjonowane za bardzo "dopasowane" w treści pod algorytm, gdzieś na progu tolerancji.

Problem jest w tym, że poza meta nie ma tego słowa w treści spróbuję je dodać do treści o ile się klient zgodzi ale nie wiem, ukrywać też nie chce nie lubię i wiadomo jak to się może skończyć.

Dzięki za odpowiedź jak ktoś ma inne pomysły to zapraszam do dyskusji.

W dzisiejszych czasach nie trzeba ukrywać słów. Wrzuć w stopce i w pierwszym akapicie pogrub i będzie dobrze.

Ale moim zdaniem to mogą być zawirowania w systemie z linkami i tyle.

A słowa w meta nic nie znaczą jeżeli nie mają odzwierciedlenia w treści.

Jedno słowo w meta jest prze optymalizowaniem jeżeli nie występuje w treści (nie pomyliłem się) :shout:

nihil fit sine causa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności