Skocz do zawartości

Duży test systemów wymiany linków

Trotyl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
i nie jest pocemonem

E: może inaczej czy obawiasz się wyników testu?

lolaxxxxx nie pije do Ciebie , tylko zanam wynki testów ktore są porowadzone od dłuższego czasu przez rożne osoby, i te wyniki sęk w tym są różne :) Wg mnie nie może byc jednoznaczny wynik jednej soby jakimś wykładnikiem , trzy niezależne wyniki to juz coś mogą powiedziec , dlatego i tylko dlatego uważam ze test powinnien byc przeprowadzony przez wieksza ilosc osób a nie jedną,

po drugie konkurencje powinne byc dwie linki stałe i rotacyjne, bo dla mie to są dwie rózne sprawy i rózne systemy

Marketing internetowy dla firm

Ale kto zainwestuje czas i kase oprócz mnie w test? Mi się bardzo przydadzą miarodajne wyniki i nowe domenki na zaplecze po teście w wygranym systemie :) Też bym wolał żeby oprócz mnie test zrobiło parę niezależnych osób.

Xann zaproponuj coś co będzie dobrze działać w weblinku. Bo nie wiem jak przygotować strony tak aby go nie pominąć a na 6 fraz to trzeba trochę punktów.

po drugie konkurencje powinne byc dwie linki stałe i rotacyjne, bo dla mie to są dwie rózne sprawy i rózne systemy

test będzie jeden dla wszystkich a wyniki ewentualnie będzie można interpretować w kategoriach rotacyjny/stały

nihil fit sine causa

A nie ma różnicy w ilości pobrań dla 1k pkt i 50 pkt. Tzn czy jest proporcjonalna?

Np. Dla 50pkt - 10 pobrań/24h a dla 1kpkt - 200pobrań/24h

Bo nie wiem jak to jest z tym epointem ...

Nie chcę w żaden sposób pominąć zalet (i wad) żadnego systemu.

Z tego wątku wynika że 5pkt nie wystarcza:

https://www.e-weblink.com/forum/index.php?topic=111

nihil fit sine causa

A nie ma różnicy w ilości pobrań dla 1k pkt i 50 pkt. Tzn czy jest proporcjonalna?

Jak zobaczysz w e-weblinku ilosc pobran chodzi jak w zegarku dla 100 czy 1000 fraz o tej samej ilosci PKT jest identyczna i rośnie proporcjonalnie. W e-weblinku jest roznica pomiedzy 1000 pkt a 2000 tys pkt

PS. Date postu widzisz? :) od tego czasu dużo się zmieniło

Marketing internetowy dla firm

Mogę pobawić się w testy ale: :)

- zacznę cokolwiek dopiero 15 marca (terminy.. terminy..)

- nie zaangażuje więcej niż kilkunastu domen

- będę pozycjonować niewielkie stronki (kilkanaście podstron) i przedtem każdą dopalę 10 linkami z katalogów

- punkty będę czerpał z innych stron niż pozycjonowane (podobna stronka dla każdego systemu)

- dziur szukać nie będę

- rezultaty opiszę na blogu, domen najchętniej bym nie ujawniał, przynajmniej publicznie ale jak się nie da tego sensownie inaczej zrobić to podam

Przy okazji zrealizuje jeden swój zaległy projekt. Trochę więcej się naklikam ale co mi tam.

Konta w systemach pozakładam oddzielne i postaram się korzystać z proxy.

lolaxxxxx: wyręczam Xana - tak.

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

No i już są dwie osoby, test zacznę też w podobnym terminie.

Więc metodologia pozostanie taka sama:

Jakiś CMS + kilkadziesiąt podobnych artykułów na domenę + 2 domeny na system + maksymalna ilość punktów z systemu + autolinkowanie +

4-10 fraz (jak wybiorę tematykę pozycjonowania to będzie konkretna ilość).

Postaram się zrobić to tak aby admini systemów nie namierzyli kont ;) i to dotyczy także podawania częściowych wyników w trakcie testu.

Pełna statystyka po 3 miesiącach :)

e:

Proszę o dalsze uwagi i propozycje :)

nihil fit sine causa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności