Skocz do zawartości

Papierosy...

Nett

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Widzę Navaloc że masz ten problem co ja, tylko że ja palę ponad pół roku tak średnio paczkę dziennie. Staram się rzucić, ale wszystko mnie wk****. Uważam że trzeba mieć jakiś mocny impuls, coś w stylu albo papierosy albo ..... . Niestety trafiam na dziewczyny palące hehe ;) więc nie mam jakiejś dużej motywacji :)

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

w kwietniu będzie rok jak nie mam problemu z fajkami po 18 latach palenia (ramka dziennie średnio a nieraz i 2)

rzucałem kilka razy, bez rezultatu, miesiąc, tydzień i powrót

w pracy znajomi chodzili na jakieś seanse magnetyczne, nie palili po 3-6 miesięcy i zaczynali palic, po czym znowu szli na seans i znowu nie palili 3-6, i tak w koło macieju, seans 50 zeta i mam liz na 3-6 miesięcy

pomyślałem , że to bez sensu i poszedłem rok temu do apteki po plastry albo po gumy do zucia, jak zobaczyłem ile mnie to będzie kosztować, to tak się wqrwiłem, że do dziś nie palę :]

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Moim zdaniem wszystko siedzi w głowie - trzeba przede wszystkim chcieć rzucić.

Dobrym wyjściem może być zainteresowanie się sportem - zapisz się na basen, siłownię czy choćby do klubu tenisowego.

Podjęcie decyzji na pewno ułatwiają ceny papierosów, które z dnia na dzień szybują w górę.

Też słyszałem pochlebne opinie o książce "Łatwy sposób na rzucenie palenia". Znam parę osób, które dzięki niej rzuciły. Książka ma ok. 50 stron, więc dosyć szybko można ją łyknąć - kto wie, spróbować nie zaszkodzi :)

NLP. Techniki programowania neuro-lingiwstycznego są dobre na wiele spraw związanych z psychiką - od fobii po nałogi :) Bodajże w książce "Umysł. Ja z niego wreszcie korzystać?" jest dokładny opis techniki rzucania palenia. Polecam.

Zapraszam na blog o użyteczności.

Nie palę od ok. 2 lat. Paliłem przez całe technikum i większość studiów, próbowałem rzucać wcześniej z użyciem tabletek itp. nic nie pomagało wracałem do palenia. Ostatni raz jak rzucałem przygotowałem się bardziej psychicznie. Ustaliłem sobie jeden dzień kiedy to się stanie, w trakcie jak mi się bardzo chciało palić starałem sie odsunąć tę myśl i oszukiwałem sam siebie że nie myślę o paleniu (nie było łatwo). Najważniejsze jest to że pomagało. Przyznam że 1 miesiąc był ciężki, co noc śniło mi sie że zapalam papierosa, ale im dłużej nie paliłem tym bardziej zależało mi na tym żeby już nie zapalić. Polecam się przygotować psychicznie i zaplanować cały proces rzucania niż specyfiki farmakologiczne. Życzę wytrwałości w rzucaniu palenia. :)

Tu nie ma żadnej wielkiej filozofii psychologiczno-plasterkowo-nlpowej.

Masz motywację i silną wolę to po prostu rzucasz z dnia na dzień (żadne zmniejszanie, to niewiele daje), potem się gryziesz z tym że przez tydzień wszystko Cię boli i nie możesz się na niczym skoncentrować, ale to wytrzymujesz, o ile masz dostatecznie duże jaja.

Rzuciłem kilka lat temu z dnia na dzień (z ekstremalnego pułapu 4 paczek dziennie) i od tamtego momentu nie zapaliłem ani razu. Już po miesiącu człowiek się czuje się fizycznie zauważalnie lepiej.

A jak nie wiesz co zrobić z rękami, to jedz marchewkę - pomaga. ;-)

Pozdrawiam, J.

Ja nie palę od 11 godzin, cholera sklep daleko :placze:

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Moim zdaniem to przede wszystkim problem natury psychicznej (psychologicznej?). Wszelkie pigułki, plastry i inne bzdety to tylko sposób na nabijanie kabzy producentów i oszukiwanie samego siebie.

Podstawa: chcieć to móc.

Nie oszukuj się w żaden sposób, np. że jak zapalisz jednego to nic się nie stanie.

Rzuć od razu, bądź surowy i bezwzględny dla siebie.

Potraktuj papierosa jako intruza w swoim życiu, nie utożsamiaj się z człowiekiem, który pali.

Cały dyskomfort związany z rzucaniem, ssania itp, potraktuj jako nagrodę i ciesz się z tego.

Nie rób żadnego wydarzenia z rzucania, po prostu przestań palić.

Powodzenia :-)

jez napisał(a):
Tu nie ma żadnej wielkiej filozofii psychologiczno-plasterkowo-nlpowej. (...)

Podpisuję się pod tym.

Tomahawk napisał(a):
Myślicie że te plasterki to jakieś cudo? Zwykła naklejka... ale jak sobie ją nakleisz to wiesz że nie musisz palić bo przecież masz plasterek który wydziela nikotyne (czy coś tam) i jest Ci dobrze...

A nie lepiej za kazdym razem przy sieganiu po fajke ukluc sie w du*e, a nie jakies tam plastry miodowe?

"..tak z ciekawosci sobie zapale tylko jednego fajka.." - tak to się można było tłumaczyć w podstawówce jak rodzice nakryli na paleniu, a nie po kilkunastu latach nałogu ;)

Zgadzam się z podejściu kilku osób: "nie chcę palić - nie palę". Tak jak napisał jeż - trzeba mieć jaja i tyle :)

Taka zasada zdaje egzamin w wielu innych przypadkach (nadmierne picie, jedzenie itd. itp).

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności