Skocz do zawartości

Papierosy...

Nett

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ja nie palę, ale moi rodzice odkąd pamiętam palą, rzucali wiele razy, i raczej nie przestaną (przynajmniej nie z takim podejściem)

a skąd to wiem? bo...

traktują rzucenie palenia ambicjonalnie, jak coś co będzie dla nich dużym osiągnięciem

a jak nie rzucą, nie uda się to nic się przecież nie stanie, tylko obecny stan będzie podtrzymany

rzucają palenie dla samego rzucenia, nie traktują tego jak problem

w rozwiązywaniu problemów (bo to jest problem) pierwszym krokiem jest dostrzeżenie że ma się z czymś problemem

a technik rozwiązywania problemów jest wiele (od walenia w pysk od razu do męczenia przeciwnika powoli) koledzy wyżej opisali kilka

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

tabex (pytaj w lekarza rodzinnego, niestety tylko na receptę). Po 4 latach palenia nie palę ok 2 miesiące. Przytyłem 10kg, ale czuję sie zdecydowanie lepiej :)

Problem polega na tym, że trzeba chcieć rzucić, a nie każdy chce..

Mocny link za złotówę!

Dodaj wpis do Katalogu Frets.pl PR3

tabex - niekoniecznie na receptę - jak się dobrze uśmiechniesz do aptekarki ....., plastry - nie dość że drogie, to dalej dostarczają nikotyny, czyli dalej trują organizm, mało kto z moich znajomych rzucił na plastrach, na tabexie się udawało, podobnie działa (uciekła mi nazwa - chyba oberon) - maszyna do elektronicznego wygaszania głodu nikotynowego

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

Skoro zaczolem ten temat no to i go skoncze ;)

Udaje mi sie nie palic..

Od rana do wieczora chodze wq...ny ale jakos wytrzymuje. Ale w nocy lipniej niz w dzien.

Wq... sie rowniez z innego powodu - robie o polowe stronek mniej niz na fajkach..

ale za to apetyt powrocil :rolleyes:

Wspomagaczy nikotynowych nie uzywam ale nakupilem mase wszelkiego rodzaju witamin, plusssze itp.

Chcialbym Wszystkim Serdecznie Podziekowac za rady jakie padly w tym temacie.

Dziekuje rowniez tjay99 za nadeslane ciekawe materialy.

Pozdrawiam.

Co by nie mówić fajki uspakajają ... - palących, czasem zapale 5 fajek dziennie, czasem na kacu nic - np. po imprezie z dużą ilością fajek ;P , ale jak czytam tego posta to normalnie idę zajarać. Taka mi się ochota narobiła.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Rzuciłem palenie 5 lat temu i nie zamierzam zaczynać znowu. Jak rzucić? Niezbędne są przygotowania:

1. Motywacja:

- poproś bliskich, żeby Ci mówili, jak bardzo śmierdzisz, sam siebie wąchaj

- licz, ile kasy przepalasz

- oglądaj i czytaj o szkodliwości palenia etc.

2. Przygotowania:

- pal tylko na zewnątrz budynku, najlepiej za budynkiem. Gdy mieszkasz na parterze może być dach

- pal popularne bez filtra - ja nosiłem "cekaemy" w paczce po malboro, żeby były równe wypchałem dno chusteczką higieniczną

- staraj się zastępować papierosy czymś innym - ja np. żułem surowy boczek

- unikaj palaczy i miejsc, w których się pali

- ograniczaj palenie, wyznaczaj cele typu: 5 godzin bez fajek

- nawet nie myśl o jakiś tam plastrach etc. - moim zdaniem g.. to daje

3. Rzucanie:

- wybierz moment - najlepiej kiedy masz grypę a na dworze srogie mrozy

- przez miesiąc nie spotykaj się z palącymi znajomymi

- oraz nie pij alkoholu

- i nawet nie zbliżaj się tam, gdzie się pali

- koniecznie zajmij czymś ręce - ja np. pisałem referat na historię rozwoju myśli ekonomicznej na komórce

- bierz coś na uspokojenie - dobre są ziołowe tabletki do ssania

- licz na wsparcie bliskich

4. Wytrwanie: (to jest najgorsze niestety, mnie nawet po 5-ciu latach korci)

- opracuj plan, co zrobisz, gdy będzie chciało Ci się palić w danej sytuacji

Filmik z dedykacją dla wszystkich palących:

https://www.metacafe.com/watch/914475/still...ing_watch_this/

Get FREE Access To The $1,604.98 Free-Money VIDEO

To See How People Are Making Loads Of Extra Cash

-- Just For Reading Their Emails!

==> https://www.moneylistprofits.com/ptrvideo/page14114.html

skracanie linków

Ja nie pale już ponad miesiąc.Bzdurą jest powiedzenie "pale bo lubię",zastąpił bym go zupełnie innym "pale głupa że lubię papierosy bo jestem mięczak i nie potrafie rzucić".Może wyda Wam sie to odrobine nie stosowne ale wiem sam po sobie jak to jest.Wreszcie odzyskałem smak-potrawy fantastycznie smakują,węch-perfumy mojej kobiety dopiero ślicznie pachną,nie śmierdzę,ponad 250zł miesięcznie mam w kieszeni (paliłem paczke dziennie Goldenów 25).Nie żałuje ani jednego dnia bez papierosa,wręcz przeciwnie.Teraz czuje się kimś :)

te filmiki sa go**o warte,osoby ktore nie pala nie skumaja tego ze jezeli osoba palaca nie bedzie chciala rzucic to nawet filmiki ja nie przestrasza...

A ja znam 5-letniego palacza, ktorego ten filmik przestraszyl i mam nadzieje pomoze mu rzucic;)

Get FREE Access To The $1,604.98 Free-Money VIDEO

To See How People Are Making Loads Of Extra Cash

-- Just For Reading Their Emails!

==> https://www.moneylistprofits.com/ptrvideo/page14114.html

skracanie linków

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności