Skocz do zawartości

Obrona przed zlosliwym naklikiwaniem

Saint

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące temu...

Nie ma to jak niemila niespodzianka z rana. Na mojje polskiej stronie wczoraj ktos ladnie naklikal w reklamki google. Brawo dla tego pana. Skad sie tacy ludzie biora??

Chorzy ludzie, ktorzy zrobia wszytko aby inne osoby nie zarobili. Po prostu nie ma slow. Mam nadzieje ze kiedys sam doswiadczy zlosliowsc innej osoby.

Etam, przecież 'przed' AdSense'm możesz wstawić swoją regułkę.

Ano właśnie. Polecam skrypcik asRep (niestety kosztuje 50 dolców, ale w evaluation ver. też jest sporo interesujących funkcji :P)

Wystarczy tylko zbadać IP takiego gnoja. I oczywiście zgłosić temat do Google.

Ale reakcja musi być przed a nie po!

Ja wysyłam za każdym razem liścik zawierający info o zdarzeniu i podaję IP z którego pochodzą kliki. To chyba jedyne w tej chwili sensowne działanie, które można podjąć.

A co sam AdSense na ten skrypt? Mógłbyś podać adres, gdzie pracuje?

I jak działa? Coś się wkleja w kod strony - co? Nie ingeruje bezpośrednio

w kod AdSense?

Szy.

Skrypt dostępny pod adresem https://www.asrep.com

Za kodem AdSense wkleja się kod skryptu.

Nie ingeruje w kod AdSensowy i jest zgodny z TOS.

Używam osobiście i jest OK. Potestujcie. Naprawdę jest niezły.

Troszkę nie leży mi prezentacja wyników, ale z bazy SQL sam możesz wyciągnąć dane :P

edit:

asRep potrafi znacznie więcej niż przeczytać IP klikającego.

Ta...a tylko wystarczy ze sobie pozna Twoj numer wydawcy i wrzuci kod reklamy na swoja stronke (odpowiednio go modyfikujac). Generalnie nie ma mozliwosci skutecznej obrony przed takimi ludzmi. A co do skryptu to wystarczy skorzystac z tego:

<script language=javascript>

function hit(){

window.focus();

if (window.status){

img = new Image();

img.src = 'loguj.php?ref=' +  escape(document.location) + '&title=' + escape(document.title) + '&ad=' + escape(window.status) + '';

};

};

document.getElementById("google_ads_frame").onfocus = hit; 

</script>

oraz zrobic skrypcik zliczajacy klikniecia oraz ewentualnie blokujacy wyswietlanie reklam dla takiego IP

:)

pozycjonuj.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności