Skocz do zawartości

Back linki

indeo

Rekomendowane odpowiedzi

Czegoś nie rozumiem. Od ponad roku mam stronę. W googlach mam ciągle 5 backlinków podczas gdy od 2 miesięcy intensywnie pozyskuję linki do mojej strony. Linki mam na stronach o całkiem dobrej renomie - forum.php.pl, blogach i wielu innych. W yahoo.com mam prawie 1000 linków do mojej strony - fora, blogi, żadna spammerska robota -uczestniczę na wielu forach, blogach a w googlach ciągle 5 linków??!! Wymieniam sie linkami z innymi serwisami i naprawde z wielu domen mam linki a google pokazuje tylko 5. Co ile google aktualizują te informacje? O co tutaj chodzi?

To uspokoiliście mnie. Googlebot chodzi po mojej stronie, indeksuje ją martwiły mnie tylko backlinki. Adres mojej strony jako fraza w treści innych stron jest przez google pokazywany (kilkaset pozycji) ale samych linków nie chce pokazywać. Yahooo i altavista pokazują dużo linków. Co zatem najmocniej wpływa na pozycjonowanie danego słowa na danej stronie - wystarczy sam niepowtarzalny content i optymalizacja strony, z tego co wiem backlinki też są potrzebne .... a może są tylko potrzebne do szybkiego zaindeksowania strony a potem już nie są potrzebne? Ale przecież system google należy do tzw. systemów referencyjnych, podobnie jak systemy oceny pracowników naukowych.

Co zatem najmocniej wpływa na pozycjonowanie danego słowa na danej stronie - wystarczy sam niepowtarzalny content i optymalizacja strony, z tego co wiem backlinki też są potrzebne .... a może są tylko potrzebne do szybkiego zaindeksowania strony a potem już nie są potrzebne?

Są potrzebne cały czas.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności