Skocz do zawartości

bedzie SI lub DC ?

ComeT

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Punkcików w sytemikach zaczyna pomału brakować więc psoatnowiłem coś z tym zrobić.

Tym razem padło na autobloga.

Mam nastepujące pytania:

1. Czy jeżeli będzie zaciągał ze swojego forum (tylko) ostatni post (tematu) do tegoż autobloga to grozi dla tego forum DI lub duplicate content?

Pobierane by były tylko pojedyńcze posty.

Wiadamo dwa różne skrypty, czyli inne otoczenie tego samego tekstu itd. Czesto będa oprócz tego inne texty (starszych postów, podpisy użytkowników, profile itp.) na forum.

2. Czy moze lepiej postawić porządnego precla ?

Zdaje sobie sprawę że nikt nie może odpowiedzieć na pierwsze pytanie ze 100 % pewnością, ale opinie bardziej doświadczonych były bardzo mile widziane.

Z góry dziękuje.

Pozdrawiam.

Nie da się bądź może nie opłaca się grzecznie spamować.

Albo RSS i ping i jazda albo nie spamuj wcale.

Taka prawda według mnie.

Szkoda czasu na kopiowanie po jednym poście.

Jak ma być DC (wole na to mowic data center ale skoro piszesz duplicate content) to i tak będzie.

Zalezne od robota :).

Pozdrawiam.

Nie zrozumialeś mnie do końca. Właśnie ten ostatni pościk byłby pobierany z rssa :)

Nie było w tym nic mojego wkładu po za postawieniem takiego autobloga.

Tylko teraz kwestia na co go "nastawić" .

PS.

Rzeczywiście skrót DC można rozumieć dwuznacznie, ale zmienić niestety tego już nie mogę.

Czy będzie w SI, i jaki procent to przede wszystkim zależy od podlinkowania. Można też zrobić prawie unikalno contentowy autoblog :rolleyes:. SI dla systemu i tak nie ma znaczenia.

Precel pod system nie ma sensu, za wolny przyrost site, ale jak chcesz po 1dnym poście kopiować to też nie...

Poza tym to albo byś musiał coś swojego napisać, albo np wyświetlać w rss 1 post i co jakiś tam czas uruchamiać ręczenie autobloga = bez sensu

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności