Skocz do zawartości

Układ reklam do oceny

centrumse

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jak oceniacie teraźniejszy układ i kolorystyke reklam na https://centrumse.pl/forum

Od paru dni zarobki z 12 $ dziennie spadły do 5-8 $ nie mam pojecia czym to jest spowodowane. Reklamodawcy nie powinny rezygnować z reklam, gdyż target jest doskonały. Możliwe ,że spadek zarobków wiąże się z przeniesien reklam na inne konto? Jednakże już 20 dni minęło od tego działania.

Mam jeszcze pytanie jaka jest maxymalna ilość reklam na 1 podstronie? Czy im większa ilość reklam tym mniejsza opłacalność reklam?

Jak oceniacie teraźniejszy układ i kolorystyke reklam

Kolory -- spoko. Położenie -- średnio. Powinny być bliżej listy wątków. W wątkach dobrze. Tylko ten obrazek obok reklamy, za to pewnie Google mogłoby się przyczepić.

Od paru dni zarobki z 12 $ dziennie spadły do 5-8 $ nie mam pojecia czym to jest spowodowane.

Może być to spowodowane:

* obniżeniem CTR,

* obniżeniem CPC,

* obniżeniem liczby wyświetleń reklam,

* obniżeniem liczby odsłon forum.

Mam jeszcze pytanie jaka jest maxymalna ilość reklam na 1 podstronie?

Napisz, jak Ci się wydaje, po lekturze regulaminu.

Czy im większa ilość reklam tym mniejsza opłacalność reklam?

Co rozumiesz przez "opłacalność reklam"?

Dzięki za odpowiedź.

Wiem ,że maksymalnie 3 reklamy mogą być. Tylko nie jestem pewien czy jednostki linków zaliczają się do jednostek reklam.

Tzn. czy może tak być jak obecnie 3 jednostki reklam + 1 jednostka linków.

Co rozumiem przez pojęcie opłacalności. Chociażby wielkości $ za CTR i CPC

Dzięki za odpowiedź.

Wiem ,że maksymalnie 3 reklamy mogą być. Tylko nie jestem pewien czy jednostki linków zaliczają się do jednostek reklam.

Tzn. czy może tak być jak obecnie 3 jednostki reklam + 1 jednostka linków.

Co rozumiem przez pojęcie opłacalności. Chociażby wielkości $ za CTR i CPC

przydaje się umiejętność czytania ze zrozumieniem :rolleyes:

możesz mieć na 1 stronie 3 jednostki reklam i 3 jednostki linków.

a co do opłacalności to nie ma czegoś takiego jak $ za CTR.

Masz CPC i eCPM.

125x125_2.jpg

Ja bym na Twoim miejscu zmienił kolorystykę reklam. Zmień sobie kolor linków na forum na zielony (np. #4F9D02) i wtedy daj taki sam kolor dla url i link, zrób białe obramowanie i tło, a tekst zostaw czarny. Aha kolor jednostek linkowych również zrób na zielono. Potestuj tak kilka dni i zobaczysz czy coś to pomogło.

Ja bym na Twoim miejscu zmienił kolorystykę reklam. Zmień sobie kolor linków na forum na zielony (np. #4F9D02) i wtedy daj taki sam kolor dla url i link, zrób białe obramowanie i tło, a tekst zostaw czarny. Aha kolor jednostek linkowych również zrób na zielono. Potestuj tak kilka dni i zobaczysz czy coś to pomogło.

Tak było wcześniej teraz testuje nowe ustawienia.. zobaczymy.. jak nie będzie lepiej to wrócę do takiej formy jak piszesz

centrumse: tak z ciekawosci za pytam OT czy to ty kupiles ten serwis za 100k?

Tak to ja :)

hehehe inwestycja 100k w serwis internetowy ciekawe... wydales tyle kasy i nie stać Cie by zlecić dopasowanie reklam specjalistom?

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności