Skocz do zawartości

Porcjowanie dodawania linków do katalogów

fido83

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Długo czytałem porady dośiwadczonych uzytkowników tego forum. WIelokrotnie spotkałem się z poradami, aby dodawać linki do katalogów w regularnych odstępach czasu: np 4 linki dziennie.

Jednego jednak nie rozumiem:

Skoro update IBL wykonywany jest mniej więcej raz na miesiąc (jak dowiedziałem się z jednego z tematów na tym forum), to jaki sens ma regularne dodawanie linków w katalogach wyszukanych w serpach. Zamiast 4 linków dziennie, nie można by poprostu od razu wstawić 120 i odpoczywać przez pozostałe 29 dni?

Będę wdzięczny jeżeli ktoś mi to wytłumaczy.

Pozdrawiam

• To, że update linków zwracanych przez polecenie "link:" następuje co miesiąc, nie znaczy, że google nie widzi ich przedtem.
  • Przyrost linków ma być naturalny, idąc dalej - pozycjonuje się przyrostem linków a nie linkami.
  • Rada by dodawac do 4 katalogów dziennie jest przesadzona, można śmiało dodwac do większej ilości z uwagi na fakt iż prawdopodobieństwo zaindeksowania choć jednego z czterych dodanych wpisów dziennie jest znikome.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

[*]../ fakt iż prawdopodobieństwo zaindeksowania choć jednego z czterych dodanych wpisów dziennie jest znikome.

To ja powiem mocniej - chrzań to, dodawaj ile chcesz (tylko różnicuj anchory!) - mocnych katalogów jest niewiele, co do śmietników to w ogóle jest znikome prawdopodobieństwo, że zaindeksuje, a jak już zaindeksuje to masz 99,9% szans, że link będzie w suplemencie. Więc moja rada - naucz się wybierać dobre katalogi i tylko do nich dodawaj, a żeby Cię przekonać to powiem, że zdarzało mi się dodawać czasem 1000 wpisów w kilkuset katalogach na dzień - nic nie dawały :)

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

1) Link:nazwa.pl wgoogle.pl pokazuje 5% rzeczywistych linków. lepiej używać link:nazwadomeny w altavista.com algorytm ma podobny do google ale pokazuje linki podobnie jak łapie google.

2) Linkowanie naturalne, to nei 10 linków dziennie, róznicowany PR.

3) Jeśli dodajesz do katalogów qlweb adder mozesz nawet dodawavc do 50-100 dziennie.

Przełomowy Program partenerski? Swój własny sklep w 5 minut? Zarabiaj duże pieniądze

Mocne katalogi rozpoznam po wysokiej pozycji w wynikach?

Jak bardzo powinny się różnić od siebie anchory? Wydaje mi się że tak na prawde wystarczy, aby w każdym anchor text występowało najważniejsze dla mnie słowo czyli "radioterapia"?

no w anchorze powinny znajdowac sie tylko slowa kluczowe, tylko nie pozycjonuj na jedna fraze bo bedzie duze prawdopodobienstwo na filtr.

Systemy bilingowe wody. System ERP Komadres. Firma informatyczna.

Kryptowatuty, rynki finansowe, wiadomości.  Kryptowaluty za darmo - Poradniki.

Zioła. Ziołolecznictwo. Asept czy Octenisept, który wybrać do dezynfekcji ran?

Wybierz poza radioterapia inne frazy możesz też np. pozycjonować "radioterapia miasto" tylko nie mieszaj jakoś dziwnie anchorów, dawaj takie jaka dokładnie jest twoja fraza kluczowa.

Mocne rozpoznasz np. po PR w podkategoriach z wpisami, nie tylko na głównej. Jak jest PR podstrony to przynajmniej jakiś czas temu owa podstrona nie była w SI, więc może nadal jest w głównym, ale nie na pewno :P.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Webbest.eu

No tak, ale raczej jest małe prawdopodobieństwo, że katalog był pozycjonowany albo chociaż kilka linków dostał na interesującą nas frazę. Może się takie kryterium sprawdzić w przypadku bardzo słabych fraz.

Webbest.eu

Mocny katalog to taki, który w wynikach wyszukiwania na interesująca Cię frazę jest wysoko w wynikach naturalnych.

Zgadzam się, tylko dlaczego moje strony po dodaniu do takich spadają w wynikach.

Przykład: Dałem do 3 (mocnych) strona skoczyła znacznie (stara domena), dodałem do następnych 5 spadła o 20 pozycji. Katalogi to zagadka.

Mocny katalog to taki, który w wynikach wyszukiwania na interesująca Cię frazę jest wysoko w wynikach naturalnych.

Mało prawdopodobne jest, żebym po wpisaniu "radioterapia" znalazł w wynikach jakikolwiek katalog, a juz na pewno nie wysoko.

Gdzieś na forum przeczytałem, że link na forum takim jak ten, daje więcej niż 100 linków w katalogach z linkami bezpośrednimi.

Czy to jest aż taki stosunek to nie wiem, ale jeśli chodzi o sens to się z tym zgadzam. W końcu katalog to mnóstwo linków, na forach/serwisach itd jest jednak ich mniej, podstrony częściej mają jakiś PR.

pzdr.

Bardzo wygodne materace hotelowe - śpij wygodnie i spokojnie.

Źle śpisz? Pomoże Ci psychiatra warszawa.

Na udany wypoczynek odwiedź piknik firmowy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności