Skocz do zawartości

Problem z przekierowanie 301

Bestmedia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z przekierowaniem permanętnym przekierowaniem starej domeny na nową , zrobiłem to w php następująco:

<?php 

header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently"); 
header("Location: https://www.tele-online.pl"); 
header("Connection: close"); 

?>

Przekierowuje momentalnie gosci na nową domene robot indeksuje wszystko już z nowej domeny ale w wyszukiwarce google nadal widnieje adres starej domeny. :P Przekierowanie dałem jakieś 3 tygodnie temu ;/ i nadal jest tosamo

Czy ktoś z was miał taki przypadek? ile on trwał i jak to sie skonczyło??

A może zrobić przekierowanie 301 w httacces? jak dokładnie to zrobić bo przekierowanie w pliku .httaccess:

RewriteEngine On
Options +FollowSymlinks
RewriteBase /
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.stara-domena.pl$
RewriteRule ^(.*)$ https://www.nowa-domena.pl/$1 [R=301,L]

Nie działa! bycmoze jest to winą serwera ovh ;(

Hej a jak powinnien sie wogole nazywać plik? htaccess? httaccess? htacces? oczywiscie chodzi o rozszerzenie bo nazwa chyba może być jaka bądź.?

Hmm już ok wiem wg, wikipedi to bedzie ".htaccess"

ALE

Nie dziala zadno z wyżej napisanych kodów do pliku htaccess ;(

Hej a jak powinnien sie wogole nazywać plik? htaccess? httaccess? htacces? oczywiscie chodzi o rozszerzenie bo nazwa chyba może być jaka bądź.?

Nazwa nie może być jakakolwiek!

Nazwy w ogóle nie może być, samo rozszerzenie :-)

.htaccess

Możesz mieć problem pod windą stworzyć plik bez nazwy :)

Polecam linuxa, a jak nie posiadasz to niektóre klienty ftp pozwalają tworzyć pliki tego typu.

Z tego co pamiętam to Filezilla powinna Ci pomóc.

u mnie po przekierowaniu strony na nowy adres poleciałem z wszystkich pozycji na które głównie pozycjonowałem stronkę z top3-10 na nawet 7 podstrony wyników a mam zrobione w php tak jak napisałes w 1 poście. nie wiem czy to ja miałem takiego pecha czy to jest niebezpieczne;)

Dodam że szybko mi pozamieniało na nowe adresy, nie linkowałem przesadnie a od przekierowania mineło już sporo czasu

regułamin

tzn pisze tylko ze blad na serwerze i ze byćmoze coś z uprawnieniami ale to pewnie zawsze sie wyswietla.

Powiedzcie mi dlaczego to w php nie dziala ;/ (oczywiscie na drugiej stronie wszystko ladnie przekierowalo a na tej najwazniejszej juz miesiac ciagle nic)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności