Skocz do zawartości

Praktyka netlook.pl

seopol

Rekomendowane odpowiedzi

Nie bardzo rozumiem dlaczego nie dokupiłeś transferu.

To jest informacja usługodawcy z automatu, przecież nikt nie będzie się z Tobą kontaktował i powiadamiał o tym fakcie. Sam powinieneś pilnować takich spraw. Nikt nie wykorzystuje twoich domen.

Moim zdaniem lepsza taka informacja niż biała strona, Ty wolałbyś własny komunikat.

Z własnej winy dopuściłeś do takiej sytuacji, a teraz żalisz się i próbujesz obwiniać firmę za..., no właśnie, nie bardzo wiem za co.

Pozdrawiam

ale czy ja musze dokupowac? odpowiedz mi na te pytanie. Czy ja musze? czy w regulaminie jest zapisane ze musze dokupic? Mnie np. nie stac, i co? jak mnie nie stac to maja mi przyjsc i napisac na moich drzwiach/domenach* komunikat ze jak sie doplaci to strony beda dzialac?

O jakiej Ty winie piszesz? Moze ja swiadomie nie dokupilem bo np. mam taki kaprys?

*niepotrzebne skreslic.

Nie czytaj tego bo to same głupoty i kolagen Colway. Jeżeli lubisz kolagen to kup sobie bo od czytania to niewiele zyskasz ;-P

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No nie musisz więc nikt nie będzie Cię ścigał za to, żadnej faktury od nich nie dostaniesz więc wszystko jest ok. Nie wiem po co bijesz publicznie pianę o nic.

No nie musisz więc nikt nie będzie Cię ścigał za to, żadnej faktury od nich nie dostaniesz więc wszystko jest ok. Nie wiem po co bijesz publicznie pianę o nic.

To tylko Twoja ocena. Nie dla kazdego jest wazny wizerunek firmy. Wyobraz sobie np. taki komunikat po wejsciu np na Twoja firmowa strone. W mojej ocenie osoba ktora by taki komunikat zauwazyla pomyslala by sobie w myslach "aha, pewnie firma Krzak, jak im na pilnowaniu strony nie zalezy nawet"

A jak jest na Twoim hostingu? tez klientom zarzadasz trescia strony na ich domenach? :-)

Nie czytaj tego bo to same głupoty i kolagen Colway. Jeżeli lubisz kolagen to kup sobie bo od czytania to niewiele zyskasz ;-P

To tylko Twoja ocena. Nie dla kazdego jest wazny wizerunek firmy. Wyobraz sobie np. taki komunikat po wejsciu np na Twoja firmowa strone. W mojej ocenie osoba ktora by taki komunikat zauwazyla pomyslala by sobie w myslach "aha, pewnie firma Krzak, jak im na pilnowaniu strony nie zalezy nawet"

Idąc tym tokiem myślenia akceptowałeś ich regulamin, gdyż:

IV. Prawa i obowiązki Usługodawcy

e) zablokowania konta na serwerze w przypadku przekroczenia limitu transferu i nieopłacenia dodatkowego transferu,

pomijając w tym wypadku treść komunikatu a wskazana "strona firmowa" również by była niedostępna - odwiedzający również mogliby sobie pomyśleć jak przytoczyłeś.. Jednak bardziej by byli poirytowani gdyby wyświetlała się pusta strona niż gdyby pojawił się jakikolwiek komunikat.

A w związku z powyższym punktem z ich regulaminu domysłem jest to, że JAKIKOLWIEK komunikat się pojawi -> jaki - jeśli się tym Użytkownik zainteresuje to zapyta.

edit: i jeszcze jedno: brak komunikatu w 99% przypadków powoduje pytania ze strony Użytkownika danego konta o treśći: dlaczego moja strona jest biała, dlaczego moja strona jest pusta ..

edit2: ja nie blokuję kont po wyczerpaniu limitu transferu. Informuję klienta - jeśli nie odpowiada a widzę z jego strony jakiś ruch na koncie lub życzy sobie blokady to konto jest blokowane.

Seopol ma rację. Treść takich komunikatów powinna być inna, lub nie powinno ich być wcale. Najlepiej gdyby tę treść określał klient, właściciel domeny.

""Limit transferu zostal przekroczony

Serwer nie moze zrealizowac Twojego zadania dopoki wlasciciel tego konta nie zwiekszy swojego limitu transferu w danym miesiacu. Prosimy sprobowac pozniej."

Przede wszystkim emocje odłóżcie na bok. Informacja w żaden sposób nie informuje użytkowników o nieopłaconym transferze (to wiedzą tylko wtajemniczeni), a ta notka dla mnie jest lepsza niż pusta strona. Osoba która wchodzi i czyta dowiaduje się, że w nowym miesiącu strona będzie aktywna, w przypadku białej kartki nie wiadomo co się dzieje.

seopl nie musisz dokupywać transferu, choć dziwi mnie, jeśli to strona firmowa.

Nikt Ci nie pisze po domenie, ani nie ma zamiaru pisać po drzwiach.

Informacja przekazywana jest za pomocą automatu wyświetlanej na stronie twojej domeny i wszystko jet zgodne z regulaminem.

pzdrv.

edit : przecinek ;)

hekko, Ty nie rozumiesz pojecia "blokada konta". Sprzedajac uslugi hostingowe wypadaloby wiedziec.

mariosoft, w mojej ocenie nie jest to najszczesliwszy komunikat. Ja bym tam np. wstawil formularz do napisania i komunikat. W chwili obecnej strona nie jest dostepna, podaj maila a poinformujemy cie o dostepnosci strony. Czy tak nie byloby lepiej? A czy to z sutomatu jest przekazywane czy recznie to nie ma znaczenia. Znaczenie ma fakt ze wykorzystano do tego moja wlasnosc. Ja sie na to przeciez nie godzilem. No w mojej ocenie nie jest to zgodne z regulaminem ;)

Przede wszystkim emocje odłóżcie na bok.

?

Informacja w żaden sposób nie informuje użytkowników o nieopłaconym transferze (to wiedzą tylko wtajemniczeni),

Owszem, informuje. Nie wprost ale normalny człowiek jeśli przeczyta taki komunikat dowiaduje się, że strona sie nie wyświetla z powodu nieopłaconego abonamentu. To Twoim zdaniem fajna wizytówka firmy? Chciałbyś taką?

a ta notka dla mnie jest lepsza niż pusta strona. Osoba która wchodzi i czyta dowiaduje się, że w nowym miesiącu strona będzie aktywna, w przypadku białej kartki nie wiadomo co się dzieje.

Gdzie to jest napisane, "że w nowym miesiącu ..."? Coś kolego wymyślasz.

Nikt Ci nie pisze po domenie, ani nie ma zamiaru pisać po drzwiach.

Jeśli po wywołaniu adresu w przeglądarce pokazuje się określony komunikat, to jak to nazwać jeśli nie opublikowana treść ?

hekko, Ty nie rozumiesz pojecia "blokada konta". Sprzedajac uslugi hostingowe wypadaloby wiedziec.

Ja nie rozumiem ? Rozumiem doskonale .. Ty nie rozumiesz..

mariosoft, w mojej ocenie nie jest to najszczesliwszy komunikat. Ja bym tam np. wstawil formularz do napisania i komunikat. W chwili obecnej strona nie jest dostepna, podaj maila a poinformujemy cie o dostepnosci strony. Czy tak nie byloby lepiej? A czy to z sutomatu jest przekazywane czy recznie to nie ma znaczenia. Znaczenie ma fakt ze wykorzystano do tego moja wlasnosc. Ja sie na to przeciez nie godzilem. No w mojej ocenie nie jest to zgodne z regulaminem ;)

Oczywiście jest to indywidualna ocena ale wypadałoby myśleć z rozsądkiem.

A wracając do KEI: faktycznie oni nie blokują konta tylko od razu po zakończeniu miesiąca wystawiają fakturę za dodatkowy transfer.

Ja nie rozumiem ? Rozumiem doskonale .. Ty nie rozumiesz..

Oczywiście jest to indywidualna ocena ale wypadałoby myśleć z rozsądkiem.

A wracając do KEI: faktycznie oni nie blokują konta tylko od razu po zakończeniu miesiąca wystawiają fakturę za dodatkowy transfer.

Rozumiesz to inaczej niz ja. Odnosnie Kei.pl to dzieki, bede mial to na uwadze.

nikt nie wykorzystuje Twoich domen do kontaktowania się z Tobą i nie rozporządza Twoją własnością, czy tez nie zarządza treścią na Twoich stronach,

masz po prostu podpięte pod ich serwery swoje domeny więc "ich serwer generuje komunikat" o wyczerpaniu transferu, który się wyświetla pod Twoją domeną

to nie wina firmy hostingowej ze nie wybrałeś oferty adekwatnej do potrzeb strony

tak samo jakbyś chciał Deawoo Tico przewieźć wielką lodówkę i miał pretensje do producenta

tego samochodu że ludzie się na ulicy śmieją jak ją wieziesz na dachu...

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Spróbuj utworzyć w katalogu www folder "suspended.page" i w nim plik "index.html" z jakimś tekstem.

I np bym wpisal " Przepraszamy, strona obecnie jest nie dostepna. Strona bedzie dostepna po zwiekszeniu limitu przez firme Hostingowa bla bla bla" ;)

Tylko po co? ja place i chce miec to co jest w regulaminie.

p.s. strony juz dawno chodza bo doplacilem :)

nikt nie wykorzystuje Twoich domen do kontaktowania się z Tobą i nie rozporządza Twoją własnością, czy tez nie zarządza treścią na Twoich stronach,

masz po prostu podpięte pod ich serwery swoje domeny więc "ich serwer generuje komunikat" o wyczerpaniu transferu, który się wyświetla pod Twoją domeną

to nie wina firmy hostingowej ze nie wybrałeś oferty adekwatnej do potrzeb strony

tak samo jakbyś chciał Deawoo Tico przewieźć wielką lodówkę i miał pretensje do producenta

tego samochodu że ludzie się na ulicy śmieją jak ją wieziesz na dachu...

czyli jak automat to mozna, tak? to jak bedziesz mial u mnie jakies uslugi i zabrakuje np. 5zl to zrobie automat ktory bedzie wysylal maila do wszystkich Twoich klientow ze strona Twoja bedzie dostepna po zwiekszeniu limitu. Bedziesz zadowolony?

my nie rozmawiamy tutaj o tym czy dobralem adekwatny transfer czy nie. Ludzie. czytajcie ze zrozumieniem :)

I np bym wpisal " Przepraszamy, strona obecnie jest nie dostepna. Strona bedzie dostepna po zwiekszeniu limitu przez firme Hostingowa bla bla bla" ;)

No to masz..

my nie rozmawiamy tutaj o tym czy dobralem adekwatny transfer czy nie. Ludzie. czytajcie ze zrozumieniem :)

No to czytajmy WŁĄCZNIE z Tobą, s4lc nie napisał nic o transferze lecz o ofercie -> mogłeś wybrać ofertę np kei.pl gdzie otrzymasz fakturę po zakończeniu miesiąca chcąc czy nie chcąc.

Po to, byś napisał co chcesz dlaczego strona nie działa, skoro masz za mało transferu i nie pisał takich durnych tematów na forum.

Zawsze możesz poprosić admina, by robił 403 po przekroczeniu limitu, a najlepiej niech strona działa, a za dodatkowy transfer dostaniesz fakturę na koniec miesiąca.

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności