Skocz do zawartości

kiedy efekty linkow rotacyjnych

bober0

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam starszą domenę (prawie rok) ale slabo podlinkowaną.

Jest na średniej trudności frazę pod koniec top10.

Chciałem przetestować na niej punkty weblinka,

wiec dalem 45k na jedna fraze na to domene.

Nie wiem czy to dużo czy mało, ale od 6 dni

nic sie nie dzieje, strona nie leci ani w gore ani w dol.

Czy rotacyjne linki są jeszcze skuteczne?

Warto się w nie bawić skoro nie widać zadnego efektu,

ani w postaci zwyżkowej ani zniżkowej?

234x60.gif

Moim zdaniem troszkę za dużo ale radzę przetestować z 450k skoro 45k nie działa, albo będzie ban albo duże powodzenie wśród klikaczy ;P

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Ja sie może mało znam ale zawsze różnicuje anchory. Linkuje też postarony - zwłaszcza wśród fraz mniej obleganych i jest ok.

To wygląda tak, linki rotacyjne a właściwie ich pojawienie się w bazie danych Google, powinno być naturalne. Bądą tam przez jakiś czas siedzieć - Google je będzie widziało, jak ja to mówię Google "zaliczy link" czyli jego pojawienie się.

Jednak ważniejsze może być tempo wybywania linków w przypadku linków rotacyjnych. Otórz jak wiadomo są one przez jakiś czas przetrzymywane w "pamięci" Google. jednak nienaturalny ubytek linków może się okazać nienaturalny. Wedłu moich skromnych doświadczeń może to być od 2 tygodni do 2 miesięcy, kiedy wyindeksuje linki. Jednak to zleży od:

- wykonywania kopii nowych stron przez Google - nawet kilkanaście minut

- kopii starych "znanych" kopii stron tyle że tak do końca nie wiadomo kiedy Google wyrzuca "pamięć" o stronach z indeksu, bo przecież może być błąd u hostera, co nie powinno wykreślać na zawsze strony z indeksu Google.

[edit]

Ale namieszałem;)

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

może rozłóż te 45 k

na 4-5 paczek po niecałe 10k punktów (można zróżnicować anchory) myślę że nie warto dawać 100k na jedną frazę w jednej paczce, ponieważ z tego co słyszałem sporo punktów się traci jeśli jesteś pierwszy w kolejce do przydzielenia linków

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Mam starszą domenę (prawie rok)
- mam nowe, ktore maja prawie rok, stare maja 10+ lat
IMHO około 44k za dużo!

Z 100 punktów na każdej frazy linkujesz 450 fraz do top10 - ale z 45k na jednej google zignoruje wszystkich!

IMHO około 44k za dużo!

doradzasz około 1k na frazę?

Z 100 punktów na każdej frazy linkujesz 450 fraz do top10 - ale z 45k na jednej google zignoruje wszystkich!

zignoruje wszystkie? czyli nie bedzie zadnego efektu ani w gore ani w dół?

Właśnie od pewniego czasu z rotacyjnymi dochodzę do tego wniosku, że google jest ignoruje, czy to możliwe?

Dużo. Zacząłbym od 1000-1500 wraz z wcześniej podlinkowaniem z systemu zaplecza na daną frazę.

Tylko, że ja chce zobaczyć jakiś efekty. Może polecieć do góry, w dół ale żeby coś widzieć.

Chce się przekonać, że rotacyjne wciąż mają jakieś znaczenie.

234x60.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności