Skocz do zawartości

Tylko dla wieżących kawalerów

gerdi

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chće obrażać niczyich odczuć religijnych ale nie mogę się powstrzymać

Anons towarzyski

Napisałem na podany przez nią numer gg:

Cześć, mam na imię Tomek, wydaje mi się że mogę być kandydatem dla Ciebie, jestem wieżącym praktykującym katolikiem.

Co dzień rano modle się do posąga Matki Boskiej Siewnej, a następnie do obrazka Matki Boskiej opiekunki Chorych.

Co niedzielę chodzę do kościoła i daję na tacę 100 złotych nigdy mniej ! Odprawiam wszystkie modły zarówno do obrazów, krzyży jak również innych świętych figur.

Co wielkanoc czczę wystawionego cielca oj, przepraszam baranka.

Słucham Radia Maryja, a jak widzę Gazetę Wyborczą to pluje od razu na nią tak samo jak na sprzedawcę w kiosku.

Nie nawidzę pederastów, żydów i mojego sąsiada bo ma większą rentę ode mnie i trawnik mu lepiej rośnie.

Nienawidzę także innych ludzi, których nie rozumiem, tak jak uczy Ojciec Dyrektor.

Możemy więc razem modlić się do figur, obrazów i kłaść pokłony przed złotymi pucharami.

Będziemy żyć w szczęściu a Matka Boska Opiekunka Rodzin będzie nad nami roztaczać swoją opiekę. Możemy jej codziennie oddawać pokłony, ponieważ mam w domu jej figurę.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Akcent humorystyczny:

"Anty spam: Proszę o nieprzysyłanie na mój adres żadnych informacji o usługach ani innych ofert o charakterze komercyjnym.", wyzej jest email z mailto bez zadnego zabiezpieczenia.

Jak myslicie - czy roboty spamerskie zachowaja sie po katolicku? !!!

Caly post - no coz, dziewczyna jest szczera. Mnie jej niektore poglady przerazaja [tak jak poglady Kosciola], ale kazdy ma prawo szukac szczescia i zyczmy Jej powodzenia...

Jesli chodzi o Twoj jajcarski e-mail, mysle ze ta dziewczyna otrzyma takich bardzo duzo i na dobra sprawe to jest przykre...

Oczywiście, szanuje przekonania tej Pani, jednak z tego co ona pisze, wieje fanatyzmem religijnym, który nigdy do niczego dobrego nie prowadzi.

A wiadomość do niej wysłana, po prostu opisuje to jak ja widzę jej przekonania - oczywiście te, negatywne ich aspekty, jak przesadne czczenie figur. Znam Pismo Święte, Stary testament neguje niektóre zachowania i postawy jakie reprezentuje dzisiejszy kościół katolicki, który coraz bardziej zatraca swoją pierwotną rolę.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Oczywiście, szanuje przekonania tej Pani, jednak z tego co ona pisze, wieje fanatyzmem religijnym, który nigdy do niczego dobrego nie prowadzi.

Dla mnie to nie jest ANI TROCHE fanatyzm.

To, co ona napisala, jest w 100% zgodne z nauka Kosciola Katolickiego.

Jesli ktos jest katolikiem i czlonkiem Kosciola, powinien sie z Nia w 100% zgadzac...

Dla mnie osobiscie oznacza to jedno: w Polsce jest 5% Katolikow. Pozostalym sie wydaje, ze nimi sa. Katolicyzm to nie supermarket, nie wybiera sie towarow z polek - to mi pasuje a to nie.

Dlatego nie jestem katolikiem - po prostu z kilkoma waznymi kwestiami mi nie po drodze z Kosciolem.

Jeszcze raz powtorze - to ANI TROCHE nie jest zaden fanatyzm!!! W zadnym punkcie tego ogloszenia NIE MA MOWY o fanatyzmie i jest to jasne dla kazdego, kto ma zielone pojecie o Kosciele.

Dla mnie to nie jest ANI TROCHE fanatyzm.

Nie zgadzam się ;)

To, co ona napisala, jest w 100% zgodne z nauka Kosciola Katolickiego.

Zgadzam się :)

Zatem dla Ciebie kazdy kto zyje zgodnie z naukami KK jest fanatykiem?!

Bo dla mnie jest po prostu Katolikiem - wierzacym i praktykujacym...

Wyprawy Krzyżowe, nawet Wyprawy Krzyżowe 10 letnich dzieci na Jerozolimę, oraz Święta Inwizycja również były zgodnie z naukami KK.

Papież błogosławił rycerzy wyruszjących na walkę z niewiernymi, którzy mordowali i gineli na chwałę Pana, który nauczał aby wszyscy żyli w miłości, i kochali bliżnich ;)

Zatem dla Ciebie kazdy kto zyje zgodnie z naukami KK jest fanatykiem?!

Bo dla mnie jest po prostu Katolikiem - wierzacym i praktykujacym...

Tak, aby być tak na prawdę wierzącym i praktykującym katolikiem trzeba być fanatykiem.

Bez fanatyzmu nie da się pogodzić tak wielkich sprzeczności w naukach nie tylko katolickich ale w ogóle chrześcijańskich.

Papież błogosławił rycerzy wyruszjących na walkę z niewiernymi, którzy mordowali i gineli na chwałę Pana, który nauczał aby wszyscy żyli w miłości, i kochali bliżnich

bylo.pl ? -> co rozmowa o KK to ten sam argument przytaczany, dobrze ze żaden ateista i osoba innej wiary nigdy nikogo nie zabiła

88x31_en.png - semrush z trialem

co rozmowa o KK to ten sam argument przytaczany

Najwyraźniej jest trafny.

dobrze ze żaden ateista i osoba innej wiary nigdy nikogo nie zabiła

Ale czy robiła to hołdując hasłom miłości do bliźniego?

Przykładów można przytaczać więcej i bliższych nam jako Słowianom, mam tu na myśli morderczą nawałę germańskiej chrystianizacji Pogan (zresztą nie tylko germańską ale duńską i innych imperialistów-chrześcijan bez żadnej litości podbijających Słowian w imię Jezusa).

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności