Skocz do zawartości

Budowa linku a ranking Google

pakonet

Rekomendowane odpowiedzi

zróżnicowałem alty

To zdrowa zasada, które też ma pozytywne zastosowanie w anchorach. Przynajmniej taka jest obiegowa opinia. Ostatnio jednak hurtem wracam do ujednolicenia opisów...

bardzo często i ładnie go indeksuje

Szoku, to co opisujesz, to nazwałbym "przeoptymalizowaniem" ;)

Stoi to również w sprzeczności z Twoją teorią o modyfikacji algorytmu w kierunku ustalenia "naturalnej" reakcji użytkownika/konstrukcji strony.

Kilka podstawowych zasad, brak spamu, systematyczne linkowanie i stronka rośnie w wynikach nieżaleznie od tego, czy masz dwa alty na dole czy dwa na agórze ;)

Kilka błędów wg w3c, "puste" alty, "title" bez kluczy - nie stanowią dla np. home.pl problemu w kontekście możliwości uzyskania i zachowania topowej pozycji dla wiadomego hasła, przy wybitnie wymagającej konkurencji. Wszystko to, o czym sobie tu klikamy, to nie tyle optymalizacja pod kątem seo ile "kosmetyka" kodu ;)

kosmetyka zapewne ;-) ale i wiek strony oraz ilość linków tych tekstówych i tych mocnych PR.

Wszystkie są ważne i każdy przydatny, uważam że chcąc osiągnąć stabilną pozycje poza LP należy zawsze pamiętac o PR.

Stale jest mowa że PR już nie ważny, owszem LP nie przebija lecz jednak strona o takiej samej ilośći linków tekstowych równej mocy lecz w większym PR będzie wyżej i zawsze stabilniej.

Co do altów tu uważam że za dużo to źle i przyjełem sobie stosowanie do 5 altów, bo stwierdziłem że 15 altów z różnymi słowami jakiegoś efektu nie dało.

Głównie mówię o hasłach niszowych gdzie dzięki wewnętrznemu olinkowaniu,alt,metatagi można osiągnać wysoką pozycje.

Nie mówię o hasłach wysoce konkurencyjnych bo tam można wywalić stronę a mając moc linków stać wysoko.

Lecz chcąc osiągać odwiedzalność na mnogą ilość słów ważny jest każdy element strony bo przecież nie będziemy linkować na 10 tys haseł.

Ja również przykładam sporą wagę do "kosmetyki" kodu. Owszem, jeśli chodzi o popularne hasła to i tak największe znaczenie ma ilość przychodzących linków. Ale są jeszcze hasła niszowe, na które nie warto marnować linków przychodzących - zamiast nich wystarczy trochę "kosmetyki".

A swoją drogą co można zrobić żeby przyspieszyć zaindeksowanie w WP/Netsprincie? Moja strona https://pl.english.hb.pl jest obecnie pierwsza w Google dla hasła nauka angielskiego i trzecia dla słowa angielski, a WP się obraziło i nawet nie chce jej zaindeksować (już od ponad miesiąca). Może powinienem zainwestować 9 zł w dodanie do katalogu WP? Słyszałem że to daje bonus do rankingu w ich wyszukiwarce ;)

Uczysz się języka angielskiego? Masz kłopoty z nauką słówek? Sprawdź nową stronę dzięki której nauka angielskiego przestanie sprawiać Ci problemy. Ucz się angielskiego słownictwa, wymowy i gramatyki.

napewno powinieneś zainwestować 9 zł - od tego zacznij bowiem pozycje w wp wyznacza katalog nie wyszukiwarka tak więc na ważne dla Ciebie słowa nigdy nie będziesz wysoko jeżeli nie dodasz się do katalogu wp.

Warto się dodać ! ;-) bo generuje dobry ruch jak na katalog i jak dla mnie jest dominującym katalogiem tylko czekam na zmiane badań w gemiusie której obiecali dokonać nie słusznie naliczając wejścia z katalogu jako wejścia z silnika netspirnta.

No najpierw poczekam, az mnie w ogole zaindeksuja. A potem sie zapisze do katalogu ewentualnie ;). W tej chwili to niewatpliwie Google rzadzi i pod ta wyszukiwarke staram sie optymalizowac strony.

Uczysz się języka angielskiego? Masz kłopoty z nauką słówek? Sprawdź nową stronę dzięki której nauka angielskiego przestanie sprawiać Ci problemy. Ucz się angielskiego słownictwa, wymowy i gramatyki.

Hmmm, a wracając do tematu, zastanawiam się w takim razie nad tym dobrym otoczeniem dla linku czyli o zasadność linkowania ze stron tematycznych.

Bo w takim razie po czym gogiel pozna że jedna i druga strona traktuje na podobne tematy? I czy jest sens dokładać starań aby wybierać serwisy tematyczne?

1/4) Jak długo title <a> znajduje się w specyfikacji html, tak długo nie będzie uznawane za nienaturalne i mozna je z powodzeniem stosować, ale jeżeli ma wpływ na pozycję - to niezauważalny.

To jeszcze takie pytanko, czy warto stosować title w linkach systemowych (linkor/linkuj)? Co tam się opłaca wpisać - słowa z anchora czy też jakieś inne słowa kluczowe żeby link miał lepsze otoczenie? Czy może po prostu zostawić puste? Zależy mi tu nie tylko na pozycjonowaniu pod Google, ale i pod Onet.

Wymienione przez Ciebie systemy wzorują się i w tym zakresie na znakomitym poprzedniku, którym był RotMistrz v1 ;) Powiem tak - zaszkodzić to raczej nie zaszkodzi. Jeżeli masz w obiegu dwa serwisy - przeprowadź dwutygodniowy test. Dla jednego z title, a dla drugiego bez - i będziesz miał odpowiedź na pytanie. Tym cenniejszą, że aktualną. Jakieś testy w tym zakresie były prowadzone na PiO kilka miesięcy temu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności