Skocz do zawartości

Właśnie trwa - UPDATE PR

Daniel Kędzierski

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 189
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
mieli, mieli zdrowo mu sie we łbie temu googlowi

Mieli się, ale nie Googlowi tylko osobom, które chwilowe problemy kojarzą od razu z updatem. Rozumiem, że jak linkvendor się psuje i nie pokazuje w ogóle BL to znaczy, że jest update BL?

A ja się zastanawiam, kiedy na jednej z "czołowych witryn do sprawdzania pejcz-ranku" czyli www.iwebtool.com zaktualizują algorytm obliczający PR, bo jakoś inne datacentroszperaczki już na początku marca dały radę zaktualizować algorytm i działają jak powinny, a www.iwebtool.com wciąż używa starego algorytmu, przez co skrypt nie jest w stanie np pokazać aktualnego pageranku innej strony niż google.com, nie można też sprawdzić BL, określić przyszłego PR itp itd

Na https://pagerank.4free.pl/ zawsze tuż pod rozpoczęciu update'u widać nową wartość, tyle że nie dla wszystkich DC.

A juz miałem nadzieję, że Google się opanowało. Czy ktoś ma w dniu dzisiejszym podobny problem z dość starymi domenami, które zawsze były wysoko, a nagle spadają na łeb na szyję?

ja mam przeciwny 'problem' stara, dobra strona zaczęła porządnie wracać na pozycje przy ciekawych frazach ...hehehehe.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

a co pozycja w G, ma wspólnego z aktualizacją PR (wyimaginowaną, co prawda, ale zawsze) :)

A np. teoretycznie to:

W niektórych systemach wymiany linków ilość przyznawanych punktów zależy od PR, wystarczy, że spadnie Ci PR na paręnaście stron zaplecza i ilość Twoich linków leci na łeb na szyje, co wiąże się ze spadkiem pozycji.

Czas na testy.

...A np. teoretycznie to:

W niektórych systemach wymiany linków ilość przyznawanych punktów zależy od PR, wystarczy, że spadnie Ci PR na paręnaście stron zaplecza i ilość Twoich linków leci na łeb na szyje, co wiąże się ze spadkiem pozycji.

nie kombinuj, nie pytałem co ma wspólnego aktualizacja PR z przyznawaniem punktów w SWL :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

a co pozycja w G, ma wspólnego z aktualizacją PR (wyimaginowaną, co prawda, ale zawsze) :)

Logicznie rzecz biorąc nie powinna mieć niczego, jednak w dziwny sposób z każdym update'em pozycje zaczynają szaleć... Przynajmniej jest tak u mnie, a z tego co obserwowałem na wcześniejszych stronach tego tematu to nie jestem osamotniony.

Edit: Oczywiście zakładając, że dzisiejszy, standardowy dla aktualizacji spadek, związany jest z nadchodzącym update'em (choć biorąc pod uwagę mój staż nie zaryzykuje tego stwierdzenia) ;)

Hmm, nie będę się spierał, bo chyba jeszcze za mało aktualizacji przeżyłem, ale wg. moich obserwacji wraz z aktualizacją tego "zielonego paseczka w toolbarze" następuje efekt uboczny w postaci innych dziwnych posunięć G, które np. sprawiają że stare domeny lecą w kosmos i są wyprzedzane przez podstrony innych serwisów. Być może jest to dziwny zbieg okoliczności, ale parę stron wcześniej w tym temacie kilka osób już pisało o takiej anomalii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności