Skocz do zawartości

Właśnie trwa - UPDATE PR

Daniel Kędzierski

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 189
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W takim razie chyba jestem jedną z nielicznych osób, które widzą jakieś zmiany w pozycjach. Co do zmian w PR, były niewielkie i zauważalne tylko na kilku stronach. Faktycznie o PR=4 jest już ciężko i mam kilka spadków. Nowe strony jak zazwyczaj dostawały chociaż 2 bez większego linkowania, tak teraz mają nadal 0.

przed updatem także są dość duże rotacje - tym razem też tak było

U mnie raczej bardzo stabilnie i tylko nowe strony pną się w górę systematycznie.

Zdziwiło mnie, że PR=4 dostała domenka, która była linkowana tak delikatnie, aby ją tylko zaindeksowało, ale miała jeden link z PR=5, a reszta to najwyżej 2. Inna domena znowu, w sumie obecnie ta najważniejsza, ma różne linki jeśli chodzi o PR, przy czym najwyższy to 6, a dostała 3.

Ogromne były skoki pozycji... Ja miałem dwa dni w których poleciałem poza pierwszą setkę... A potem wracałem...

mi spadło z 1szej pozycji na 11 ;)

Powinno wpaść na 1szą, produkuję przecież backlinki. Wg. yahoo mam ich już ponad 5000 a Google zaindeksowalo dopiero 32 :( i to jeszcze tylko jeden z PR1 :[

Może ja jestem jakiś dziwny albo dziwnie pozycjonuję swoje strony, ale przy śledzeniu kilkuset pozycji obserwuję na co dzień, że takie upadki i wzloty pozycji występują niezależnie od updatu PR. Co do zmian to osobiście zauważyłem, że dla niektórych witryn nastąpił dosyć duży przeskok stron do indeksu głównego z SI (co cieszy), ale nie nastąpiło zjawisko częste przy updacie - wyskakiwanie stron z filtrów i chyba nie było updatu BL.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Może ja jestem jakiś dziwny albo dziwnie pozycjonuję swoje strony, ale przy śledzeniu kilkuset pozycji obserwuję na co dzień, że takie upadki i wzloty pozycji występują niezależnie od updatu PR.

Dokładnie tak. Wpływ PR ma raczej tylko wpływ na samopoczucie właściciela domeny a nie na pozycje

Marketing internetowy dla firm

Dokładnie tak. Wpływ PR ma raczej tylko wpływ na samopoczucie właściciela domeny a nie na pozycje

też tak myślałem, ale jednak przy moich domenach(zazwyczaj stabilnych) zauważyłem własnie po tym update spadki - mimo, ze PR pozostal bez zmian lub nawet poszedl do gory - a w Serpach kilka pozycji w dol ;)

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

U mnie kilka nowych domen skoki do PR1 PR2 i PR3 Starsze domeny bez zmian. Kilka domen od 3 updatu ma ciągle N/A mimo linkowania ich (zwykłe strony nie śmieciowe) Jeśli chodzi o skoki pozycji to nie zauważyłem jeśli chodzi o zwykłe strony, te mniej zwykłe czyli zapleczowe poszły dość mocno do góry w pozycjach co mnie trochę niepokoi. Jedna wbiła się nawet do Top2 na pewne hasło.

Ogólnie to taki sam update jaki obserwuje od prawie roku. Tak dla przykładu dwie wikipedie dostały PR2, a 2 sklepy i kilka innyh zwykłych stron mają ciągle N/A

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

też tak myślałem, ale jednak przy moich domenach(zazwyczaj stabilnych) zauważyłem własnie po tym update spadki - mimo, ze PR pozostal bez zmian lub nawet poszedl do gory - a w Serpach kilka pozycji w dol ;)

Wg mnie to tu działa nieco inny mechanizm: na czas updatu google "zamraża" indeks (bo mają inne rzeczy do roboty), co wcale nie przeszkadza im nadal zbierać informacje w internecie. W pewnym momencie po udacie indeks uwalnia z zamrożenia i wtedy można zaobserwować jakieś większe skoki. Gdyby updatu nie było te skoki byłyby płynne (bo indeks nie byłby zamrożony) i by Cię nie zdziwiły, bo widziałbyś je na bieżąco.

logosc.png

Według tej teorii drogi Radku, nie powinno sie nic ruszać, a tutaj jest odwrotnie - stronki poleciały :) i ich nie ma, no chyba ze "skonczy" sie update i wszystko wroci do normy

spokojnie, wrócą ;)

Taż odnotowuję często takie skoki i widzę je najczęściej przy młodych frazach (młodo pozycjonowanych) niezależnie od wieku domeny. Z moich obserwacji wynika że o dobrej stabilności w pozycjach można mówić po roku od momentu rozpoczęcia pozycjonowania na tę frazę.

Lekarstwo - nudne i stare jak świat - linkować i czekać :-D

logosc.png

ja tworze zaplecze ktore dodaje do katalogow (uzywam programu SK), niektore zapleczowki mialy PR 0 po update 2 maja, te zapleczowki ktore mialy 4 maja dalej 4, 2 strony docelowe z 4 skoczyly na 5. jesli chodzi o wyniki w serpach to praktycznie nic sie nie zmienilo, co mnie cieszy bo jestem wysoko :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności