Skocz do zawartości

Filtr reklam konkurencyjnych - testy - opinie - spostrzeżenia

L23

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zgodze ze sie allegro.pl placi jalmuzne. Mam jeden site bardzo blisko spokrewniony z kupowaniem drobnych roznych rzeczy - i ostatnio ile klikow w allegro - tyle dolarow na koniec dnia

z tego co piszesz to logiczny wniosek: 1 klik w allegro = 1 dolar.... przecież w to nikt nie uwieży, nawet osoba niespokrewniona z AdSense :jezyk1: w Polsce 1 dolara za 1 klika to mają chyba tylko wyśrubowane reklamy kredytów bankowych, ale tez głowy nie daje

Jestes pewien ze na kase z klika nie ma wplywu np. to czy ktos dokona zakupu u reklamodawcy na przyklad? Jesli nie to sam nie wiem - fakty jednak sa takie ze na stronie blisko zwiazanej z tematyka drobnych zakupow przez internet - gdzie reklamy allegro znacznie przewazaja w AS mam statsy:

218 20 9,17% 8x,xx US$ x8,xx US$

wyiksowalem coby nie lamac regulaminu ale z pozostawionych cyfr chyba da sie obliczyc sredni rzad wartosci za jeden klik

Tutaj bedzie sygnaturka

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dodajcie sobie do filtra:

logocentrum.pl

U mnie w przeciągu 2 dni ctr skoczył do ponad 1 z 0,5. Kliki z 200 do 400, a zyski w ciągu dnia spadły z 2$ do 1,5$. Jak się okazało, ich reklamy jakieś darmowe doładowania wyświetlały się wszędzie za grosze.

Kredyty mieszkaniowe

Bo nieważna jest reklama a to gdzie się pojawia.

każda reklama "nie na temat" np. solarium na stronie o samochodach, jest słabo płatna i po prostu nie miała na aukcji konkurencji żeby śrubować cenę za klika skoro sie pojawiła tu ?

np. jak na stronie z samochodami pojawiają mi się reklamy konta w mBanku albo kredytu jakiegos, to też są nisko płatne (nie mają zupełnie związku z treścią) ?

Myśl i bogać się

każda reklama "nie na temat" np. solarium na stronie o samochodach, jest słabo płatna i po prostu nie miała na aukcji konkurencji żeby śrubować cenę za klika skoro sie pojawiła tu ?

W teorii Google porównuje na aukcji nie podane przez reklamodawcę CPC a eCPM. Zatem nawet "tańsza" reklama powinna pojawiać się wcześniej, jeśli jest częściej klikana przez użytkowników.

Obawiam się tylko, że Google porównuje eCPM reklam w całej sieci AdSense, a nie na poszczególnych witrynach, dlatego często zdarzają się niedopasowane tematycznie reklamy o niskich CPC, których zablokowanie filtrem reklam konkurencyjnych PODNOSI stawki za kliknięcia.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
z tego co piszesz to logiczny wniosek: 1 klik w allegro = 1 dolar.... przecież w to nikt nie uwieży, nawet osoba niespokrewniona z AdSense :) w Polsce 1 dolara za 1 klika to mają chyba tylko wyśrubowane reklamy kredytów bankowych, ale tez głowy nie daje

Kolega za 1 klik dostał 1,83 $ /tematyka medycyna/ - nie wierzyłem mu podesłał mi screena :-)

Tworzenie strony www w mieście Kętrzyn interesują mnie remonty mieszkań :-)

little offtop//

Czy zaobserwował ktoś wpływ treści np. jednej ze stron na tematyke reklam wyświetlanych na innej stronie z tego samego konta ?

Tzn, strona o .... samochodach i druga strona o pozycjonowaniu, i na stronie o pozycjonowaniu widnieją (między innymi) reklamy o samochodach, miał ktoś taką sytucacje ?

logo-stat4seo-blue-small.png

Nie ma takiego wpływu ...

Może są na tej samej domenie? Może mają takie słowa kluczowe w url lub title? A może na tej o pozycjonowaniu jest link do tej o samochodach?

Lub z tej o samochodach trafiają użytkownicy na tą o pozycjonowaniu.

nihil fit sine causa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności