Skocz do zawartości

phpBB3 na serwerach

BlueMan

Rekomendowane odpowiedzi

BlueMan, u mnie mniejsze forum ma 40 MB :tancze: Te większe ma lekko ponad 70MB ;) Ale postanowiłem na małym wyprobować bo hosting nie wytrzymuje :rolleyes:

SB i szybką odp można doinstalować ;) Ja na razie porobić converter do albumu itd ;) Tak aby danych nie tracić.

Mi osobiście vBulletin nie odpowiada ;) Jakoś taki dziwny:P

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

... w BB3...

nie BB3 tylko phpBB 3 : )

bo BB3 to:

https://www.woltlab.de/

:jezyk1:

TYSKIE. Nasze Najlepsze..... ;)

Szukasz Shared Hosting? Polecam:

prohost.pl | proste.pl | iq.pl | kei.pl

Nawet nie głupio wygląda to BB3 ;) Podoba mi się opcja zmiany języka zrobiona w js/ajax.

No już prawie kończe konwertery aby nie stracić danych z phpBB by Przemo i pewnie w przeciągu najbliższych dni przekonam się czy warto przenosić się na phpBB3 ;)

Michał Kryński

Oho phpbb3.pl zostało zaatakowane w nocy, pewnie dziura w serwerze ale niesmak pozostaje :soczek:

Patrząc na historię phpbb to prędzej obstawiam dziurę w skrypcie niż w serwerze. Niby w phpbb3 miało się to poprawić, ale niesmak po phpbb2 pozostał...

hehehe nie ma problemu po konwersji ale podczas wgrywania backup zrobionego przez skrypt phpBB3 to już nie jest tak pięknie :) Wiem bo przy testach niezle się namęczyłem aby wgrać backup na nowe konto... nie udało mi się wgrać samej bazy ale znalazłem inne rozwiązanie ;) Wgrałem cały backup konta DA i wszystko było ok ;)

Ja się dzisiaj zabieram za modyfikowanie forum i dostosowywanie do swoich potrzeb bo jednak brakuje mi kilka ważnych funkcji.

BlueMan, co to jest za mod który pokazuje takie informacje?

Time : 0.097s | 7 Queries | GZIP : Off

Nigdzie czegoś takeigo nie mogę znaleźć.

A i coś ten SB dziwinie działa :P Wiadomości pokazują się od góry ;d

Michał Kryński

No, a w czym miałeś problem z backupem?

Ja jedyny miałem, że wykorzystałem godzinny limit 120'000 zapytań przy robieniu konwersji ;) odczekałem godzinkę i dokończyłem, a tak to zero problemów.

Co do tej stopki, to otwórz config.php i odkomentuj DEBUG_MODE, czy jakoś tak ;)

Czepiasz się tego SB :P nie jest źle...

Ja z dodatków dogram: SB, szybka odpowiedź, cytowanie selektywne, rozpoznawanie przeglądarek i systemów i tyle :P wszystko inne to zbędne śmieci :) Dograłbym jeszcze płeć, ale za dużo roboty z tym... .

by BlueMan

Z kodowaniem znaków. Backupy z phpBB by Przemo wgrasz wszedzie przy pomocy bigdumpa i w 90% nie ma problemów z kodowaniem. a tutaj niestety podczas wgrywania bigdumpem wyskakują krzaki. Widziałem że jest wbudowany uploader tyle że nie mogę go odpalić bo serwer neteasy ma jakieś ograiczenia pewnie i pojawia się biała strona :)

Ja backup testowy robiłem przez 4 godziny z uwagi na limity 200k zapytan na godzinę czy coś koło tego ma nazwa;)

Teraz męczę się ze stylem xand bo nie wyświetlają mi się na polskim langu przyciski takie jak profil itd :/ A na EN działa ok :|

Co do modyfikacji to ja chcę nagrać przede wszystkim:

-SEO mod

- SB tyle że chyba trochę inny ;)

- gadu-gadu, tlen

- szybką odpowiedź

- album

- cytowanie selektywne

- i kilka opcji do PA ;)

Michał Kryński

Ja konwertowałem bezpośrednio z bazy danych na tym samym serwerze :]

I chyba teraz nie będzie problemów z przenoszeniem bazy danych, ponieważ dane są kodowanie :)

Weź pod uwagę jeszcze, aby ci szukajka na forum dobrze działała i wyszukiwała po tytułach tematów, to musisz skorzystać z: https://phpbb3.pl/viewtopic.php?f=7&t=2607

SEO mod - nie będzie mi się chciało w kółko aktualizować XX plików, więc sobie go odpuściłem...

by BlueMan

Ja tam do SEO moda biore gotową paczke i dopiero na to będę instalował reszte ;)

Ja tam nie moge na serwerze docelowym odpalić konwertera z uwagi na to że pojawia mi się biała strona.

Zastanawiam się czy nazwa będzie chciała hostowac moje forum 42k postów/3k userow bo tam forum śmiga o niebo lepiej :)

Michał Kryński

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności