Skocz do zawartości

Odkupywanie domen

Dominik23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pytanie odnośnie firmy która sprzedaje fajne domeny niestety też za fajną kasę.

https://www.sedo.com/

Powiedzmy mam upatrzoną domenkę xxxxx.pl za kilkadziesiąt dolców, zakładam zakładam konto i loguje się wybieram domenę i płace visą. I co dalej..

Co otrzymam?.. jak będzie wyglądało przedłużenie domeny? Ktoś z was korzystał z ich usług?? Nie mam na tyle doświadczenia w odkupywaniu domen.

Proszę o wasze uwagi.

Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci.

Sedo jest posrednikiem pomiedzy sprzedajacym a kupujacym. Bardziej szczegolowo opisane masz na di.pl

https://www.di.pl/index.php?act=Search&...p;highlite=sedo

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

No tak, serwis zajmuje się parkingiem domen w zamian za umieszczanie reklam google.

Tylko że na mojej upatrzonej domence jest taki komunikat:

Kup te domene

"Domena nazwa domeny .pl jest na sprzedaż!";

Więcej szczegółów...

Dalej..

nazwa domeny .pl is for sale

No time for direct negotiation?

Then let our professional domain brokers handle it for you! Our brokers will work directly with you, take over the tedious back and forth negotiations with the seller, and use their expert knowledge to get the domain for you at the lowest price possible. Take advantage of our personal and competent service to finally get the domain that you really want.

idzie mail do właściciela domena - a on odpowiada bezpośrednio na mail z którego sie pisze, czyli na nasz

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

Dobra.. nigdy nie zajmowałem się odkupywaniem domen i chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób technicznie to się tam odbywa.

Mam pytania odnośnie procedury przekazania polskiej domeny.

W waszych oczach może to będą i głupie pytania, ale cóż - ktoś je musi zadawać.

Do tego aby dysponować fizycznie domeną potrzebne są adresy DNS mojego serwera.

Jeżeli rejestratorem tej domenki jest zagraniczna firma np. z Chin to co obecny właściciel musi zrobić abym ja mógł dowolnie zarządzać dns-ami domeny i w jaki sposób będę mógł przedłużać domenkę.

Wiadomo że ja na swoim koncie hostingowym będę musiał ją zaparkować.

Druga sprawa, to jak już będę dysponował domeną to może się okazać że wygasa ona za np. 1 miech i jak sprawa wygląda w przedłużaniu domeny za pośrednictwem nowego rejestratora.

W tym miechu kupiłem 120 pl-ek na śmietnik, ale nigdy ich nie odkupywałem za pośrednictwem za graniczej firmy.

Z daje sobie sprawę że dla was to banalne, więc proszę o wyrozumiałość.

Dobra postanowiłem walczyć o swoją ukochaną domenkę :tancze:

Więc tak..

Wykupiłem konto brokerskie w sedo.com. Zapłaciłem 69$ Panowie i przyszła mi na pocztę fakturka na firmę + nick i hasło.

Kup te domene

nazwa domeny.pl jest na sprzedaż!";

Więcej szczegółów...

Please note that ordering our brokerage service for $69 does not mean that you are directly buying the domain, but rather that you are hiring an expert Sedo broker to negotiate for you.

Sedo's normal transfer and escrow fees will apply if we successfully broker the domain for you - information can be found here.

If your Sedo broker is not successful, there will be no fees beyond the initial $69.

Wykupiłem konto brokerskie w sedo.com. Zapłaciłem 69$ Panowie i przyszła mi na pocztę fakturka na firmę + nick i hasło.

Zdaje sobie sprawę że ta kasa nie poszła na zakup domeny ale na same konto.

No i teraz czy ktoś z was już takie konto zakładał w sedo czy nie??

To oni się do mnie odezwą czy ja mam np. brać udział w aukcji czy cuś.

Proszę o szybką odpowiedź.

a za darmo można było zajrzeć do whois - kto jest właścicielem domeny i wysłać mu maila, a co do sedo wchodzisz na domenę i wysyłasz propozycję ceny - jeżeli nie ma

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

OK, tylko co to ma wspólnego z tematem? Żeby kupić domenę wystawioną na sprzedaż w sedo nie trzeba mieć płatnego konta. Składasz ofertę, właściciel otrzymuje powiadomienie na email i akceptuje ofertę bądź składa kontrofertę z własną propozycję ceny. Jeśli ustalicie cenę, która Wam odpowiada, dochodzi do sprzedaży. Sedo jest jedynie pośrednikiem - kimś kto reklamuje daną domenę. Właścicielem jest osoba, która zaparkowała domenę w sedo. Szczegóły na temat przebiegu transakcji opisane są w dokumentach pomocy sedo.

⇅ Sprawdź czy nadal jest zielono u Ciebie i konkurencji poprzez nowoczesne monitorowanie pozycji

Ok. w bazie whois dane właściciela mojej ukochanej domenki zastrzeżone i jak to bywa mądry Polak po szkodzie, bo nie wiedziałem do końca w jaki sposób ten serwis działa.

Ogólnie jeszcze nikt się nie się ze mną nie skontaktował, żadnych propozycji sprzedaży nie dostałem :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności