Skocz do zawartości

Czy SWL może obciążać hosting?

maska87

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem na jednym forum zainstalowane 2 systemy wymiany linków: seo.net.pl i e-weblink.

Administrator męczy mnie cały czas, że zjadam za dużo parametrów. Forum nie jest duże.

Czy systemy wymiany linków mogą "załatwić" hosting? Czy mocno "jedzą" CPU itp?

Ja w ogóle pierwsze słyszę, aby jakiś system (linków stałych) obciążał serwer na tyle, żeby trzeba banować. Tzn. któryś z nich (e-weblink?) ma chyba coś takiego jak generuj.php, co kiedyś dawało mocno w kość - nie wiem czy nadal jest.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Mogą obciążać i niestety obciąża. Mi wczoraj z kei.pl wypowiedzieli umowę ze względu właśnie na eweblink który jak twierdzili generował 100% obciążenia procesora.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Mogą obciążać i niestety obciąża. Mi wczoraj z kei.pl wypowiedzieli umowę ze względu właśnie na eweblink który jak twierdzili generował 100% obciążenia procesora.

:) O jak miło wolałeś się wyprowadzić z Kei aniżeli odłączyć system :) będzie bonusik

Marketing internetowy dla firm

Tak wolałem się wyprowadzić bo uważam że to bardzo dobry system i wolę zmienić hosting niż system :) a co do bonusiku to był by to miły prezent, Mój login w eweblinku to kojot

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

buahah... też chcę :) Jak mi hosting przyblokował konto za obciążenie 100% przez 30 sek przez eweb to sobie odblokowałem i leciałem dalej :) Wynoszę się tak czy siak stamtąd więc mi to rybka...

A co do samego tematu, to odpowiedź brzmi - nie, nie będą obciążac procesora, przynajmniej te które znam... e-weblink, seo.net.pl czy linkme. Jedynie jeden z nich miał ostatnio drobne problemy - ale w najnowszej wersji jest już oki :angry:

ps, jeżeli to forum stoi na gotowcu (pewnie tak) to poszukaj jakiś pluginów, rozbudowane cache itp, albo zmień hosting :)

logo-stat4seo-blue-small.png

dzięki xann

mi kiedyś SWL zaczął generować błędy aż zablokowali mi konto na jednym z hostingów (SWL to był chyba wtedy linkor).

dopiero po kilku interwencjach udało mi się odblokować konto ale stronki poleciały w serpach bo taka blokada była kilka dni....

natomiast jeśli chodzi o weblinka to jak narazie jestem mile zaskoczony :] nie obciąża serwerów no i jest dość skuteczny (przynajmniej na niszowe sprawy)

125x125_2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności