Skocz do zawartości

Jak tam po maturach probnych forumowicze?

Lok

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

SilMarillion rozszerzona matematyka i fizyka :) No zbrodnia i kara, ludzie bezdomni i przedwiośnie jak najbardziej by mi odpowiadaly. No a najbardziej to chyba nie chce potopu, czy tez nad niemnem. No ale bede się musiał zmusić, żeby przeczytać owe opracowania chociaż.

A jeśli chodzi o matmę to czego najbardziej się obawiacie?

Ja ze wstydem przyznam, że chyba planimetrii... Ogólnie algebra + rachunek prawdopodobieństwa nie są szczególnie trudne na maturze, ale za to na zadaniach z geometrii można się przejechać.

No właśnie każda matura próbna jaką pisałem miała podobny przebieg: około 7 zadań niegeometrycznych, które w większości były do zrobienia i katorga z "geometryczną" resztą.

Kluczem do przekroczenia 80% jest właśnie wszelka geometria... ale damy radę Panowie :)

No planimetria była zmorą dla mnie przez ostatnie pół roku. No ale tutaj wiele wystarczy się po prostu nauczyć rozwiązując zadania. Twierdzenia wszelakie już są utrwalone, tak więc patrząc na zadanie mniej więcej już wiadomo, z której strony to ugryźć. No i fajna sprawa, ze zawsze znajdzie sie jakies zadanie z twierdzeniem carnota albo snelliusa, więc wystarczy tylko pod tym kątem zajrzeć :)

A co do Lalki to to jest jedyna z kobył, jakie przeczytałem. Naprawde polecam, bo po jej przeczytaniu byłem bardzo "kontent". ;-) No a główne przesłanie to oczywiście wątek miłosny i rozdarcie wokulskiego pomiędzy pozytywistyczną nauką i realizowaniem hasełek, a romantyczną duszą.

Co do lektur, to oby tylko trafić w coś, z czego można wyciągnąć te 2 pkt. z tematu, a reszta to już z górki.

Mój typ: Wesele :)

Jeżeli pojawi się coś nowszego w stylu Zbrodnia i kara, Dżuma czy Inny świat to trochę będę leżeć ;). Wolałbym romantyzm/pozytywizm :).

Co do matmy to już sam nie wiem co mam myśleć - zdaję ofcoz rozszerzoną ale trochę mało się ogólnie w liceum uczyłem więc.. zobaczymy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności