Skocz do zawartości

system portalowy

scorpi

Który CMS najmniej obciąża serwer i dobrze sie indeksuje  

25 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który CMS najmniej obciąża serwer i dobrze sie indeksuje

• PHP Nuke
      5
    • PostNuke
      4
    • Mambo
      18
    • jPortal
      6
    • phpFusion
      4

Rekomendowane odpowiedzi

który waszym zdaniem system portalowy NAJMNIEJ obciąża serwer a przy tym jest dobrze indeksowany przez wyszukiwarki???

Zajmujesz się pozycjonowaniem stron i szukasz kolejnych branż, w których możesz zarabiać? - seo.biznesmlm.pl- zarabiaj na suplementach

Znaczenie snów w sennik.biz

Nowy serwis z artykułami : www.magazynallinclusive.pl

zaden z nich to nie jest CMS'em to ankieta nie ma sensu

Mambo nie jest Cms-em ?? to czym w/g Ciebie jest ?

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Co prawda to nie w tym temacie ale dzięki takim "cms" mamy setki, ba tysiące..... stron [ i ich adminów :lol: ] z takimi samymi działami, powielone zagadnienia np.: wszędzie takie same kursy php, mysql itd., itp. Zero własnej inicjatywy programistycznej.

=D>

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Co prawda to nie w tym temacie ale dzięki takim "cms" mamy setki, ba tysiące..... stron [ i ich adminów Laughing ] z takimi samymi działami, powielone zagadnienia np.: wszędzie takie same kursy php, mysql itd., itp. Zero własnej inicjatywy programistycznej.

Uuuu, ostro krytykujesz ale w sieci są tysiące wartościowych witryn postawionych na darmowych cmsach.

Co tu dużo szukać, choćby i moje (kryptoreklama ale nie chce mi się innych szukać ;) )

www.huna.aum.pl

www.sny.aum.pl

Prawda, że internet jest zalany wodotryskowymi powielaczami treści postawionymi na darmowych cmsach,

lecz mimo wszystko z takimi ogólnymi osądami radziłbym delikatniej.

Ja wcale nie "twierdze", że CMS-y są złem wrodzonym... tylko stwierdzam niezbity fakt, że dzięki nim bardzo dużo powstaje licznych serwisów o wątpliwej wartości merytorycznej.

Nic prostszego jak zainstalować jakiś cms skopiować od kogoś który wcześniej skopiował też od kogoś :? zawartość działów i już mamy kolejny vortal tematyczny i kolejnego admina-webmastera który potem pisze że mu jego regułki mod_rewrite nie działają :-)

:neutral:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 1 miesiąc temu...

Jak moge wtrącić swoje 2 słowa to powiem ze PHP Fusion jets bezpieczniejszy od wszystkich tych Systemów, najmniej z nich obciąza Serwer i na dodatek jets najszybszy. Nie wiem jak z indeksacją ale Kod chyba w v6 jest tak zoptymalizowany ze Google i inne roboty nie bedą miały problemów z tym.

A dziwi mnie to bo nikt o tym Systemie nie pisze a on staje się z każdym dniem coraz popularniejszy w Polsce jak i na Świecie ;)

PS. Może ktoś napisać kod do wstawienia do panelu PHP Fusion do Link Vault ? Prosze Was bo nie wiem jak to zrobić ...

Pozdrawiam

Ja wcale nie "twierdze", że CMS-y są złem wrodzonym... tylko stwierdzam niezbity fakt, że dzięki nim bardzo dużo powstaje licznych serwisów o wątpliwej wartości merytorycznej.

Ale jednocześnie CMS-y umożliwiają stworzenie bardzo wartościowych serwisów osobom, które się na programowaniu nie znają absolutnie, ale mają coś do powiedzenia w innych dziedzinach. Lepiej niech oni piszą o historii, geografii czy hodowli koni, niżby mieli się zabierać za programowanie ;)

Oczywiście fragment o mierności setek "wortali programistycznych" popieram w całej rozciągłości.

Jak moge wtrącić swoje 2 słowa to powiem ze PHP Fusion jets bezpieczniejszy od wszystkich tych Systemów, najmniej z nich obciąza Serwer i na dodatek jets najszybszy.

Opierasz się na jakichś niezależnych testach, czy piszesz dla promocji CMS-a? ;)

Hehe popieram go to się zgadza, ale nie mów ze jest zły ;) Mi się bardzo podoba jego prostota. Przypatrz się w kod Nuke a Fusion .... Zobaczysz róznice napewno bo tam zanim znajdziesz kawałek kodu to Fusion'a kod już bedziesz na pamieć znał ;) ( mała aluzja )

Wracając do Tematu to czy uwazasz ze ten CMS jest dobry pod pozycjonwanie ? Pokazał bym ci kod mojej WWW ale nie da się bo mam właczony tryb "Prace na serwerze" i musiałbym mieć moje IP aby się dostać do admina bo takie są zabezpieczenia ;) Oczywiściej Hasło i Nick ale to też trudno shakować.

Moze zobaczysz jak otworze WWW cyz mam dobry kod ?

PZDR

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności