Skocz do zawartości

Mam ponad 500 domen ...

Rekomendowane odpowiedzi

to najpierw kupujesz 500 domen a dopiero potem zastanawiasz sie co z nimi zrobic? dobre zaplecze to zaplecze w duzej częsci unikalne, zaplecze które już ,,dojrzało". Jedyne to co mozesz zrobic to postawić jakieś 450 śmietników, 50 czegoś bardziej unikalnego. Pozycjonować zapleczem z tych 50,oraz punktami z tych 450. Tych liczb nie bierz jakos do serca, nie wiem ile czasu mozesz zainwestować w coś bardziej unikalnego, oczywiscie czym wiecej tym lepiej

Mam podobną sytuację tylko, że ja dysponuje setką regionalnych domen z czego stworzyłem 500 set subdomen.

Z braku kasy rozłożyłem je na trzech serwerach Az, domenomania, lua.

Linki komunikują się rotacyjnie, aktualnie dodałem treść która może i nie jest zbytnio unikalna ale z optymalizowana i do każdej subdomeny jest podczepione konto w google, stopniowo będę budował unikalną treść jednak przy użyciu php i kilku plików przy pomocy zerowej ramki. Jestem chętny do wymiany linków, ale z tym na PW.

Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci.

500 domen - to masz sporo pieniędzy - przedłużenie będzie trochę kosztowało ;)

Ja mam mniej domen - 90 % w nazwa.pl - rocznie na domeny idzie niecałe 10 tyś, serwery to kolejne 2 tyś.

Łącznie 12 tyś netto za domeny z serwerami.

Obecnie do obsługi domen zatrudniłem 2 ludzi - zajmują się tylko uzupełnianiem treści - wszystkie treści unikalne. Jest z tego zrobione zaplecze do pozycjonowania moich stron. Ostatnio wrzucam strony do linkme.pl - uzyskane punkty wymieniam na linki do tych stron.

Czyli do 12 tyś netto rocznie dochodzą wypłaty 2 x 1500 zł / mc... albo się opłaci albo klapa :)

Reklamy z google rocznie przyniosą ok 5 tyś zł

Jeżeli masz 500 domen to założenie na nich dobrego zaplecza potrwa bardzo długo

nie mam linku "pozycjonowanie" w stopce... i nie będę miał

głodne dzieci

Dobrym generatorem zrobić treść na każdej domenie - starczy po 200 podstron.

Później wrzucić do e-weblink.pl, seo.net.pl i linkme.pl i cieszyć się życiem. :)

Gdy to miało być jednie 200 podstron na każdej to doradzałbym ostatni system tylko i wyłącznie. Jeśli więcej to któryś z pierwszej dwójki :D

"Bestia najgorsza zna nieco litości, lecz ja jej nie znam, więc nie jestem bestią" - William Shakespeare, Richard III.

Gido.pl Must.pl Kokai.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności