Skocz do zawartości

Poranne bieganie

ryu420

Rekomendowane odpowiedzi

Jest kilka sposobów na przełamanie się do biegania, na systematyczność. Zainteresowany?

Zainteresowany i tym i rzuceniem palenia, tylko co ja wtedy bede robil, zdrowe zycie jest nudne :D

To zapraszam do odpowiedniego miejsca

baner_dolny.png

primo

Zobacz mój, załóż swój!!

Gdy przegrasz o jedną dziesiątą sekundy, o ułamek punktu, o przysłowiowy włos, to przypomnij sobie te wszystkie dni, podczas których z lenistwa nie poszedłeś na trening.

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie wiem, na ile jako żona mogę się wypowiadać w tym temacie... ale co mi tam.:) Moja przydługa refleksja:

Jestem sobie w Wietnamie od kilku miesięcy. Codziennie o poranku i wieczorami parki są pełne ludzi. Wietnamczycy ćwiczą - tenis, badminton, bieganie, spacery, skakanka, sztuki walki, ichniejsze odmiany tai chi, aerobik, kursy tańca (w najbliższym parku naliczyłam po 3-4 grupy kursantów tylko rano...)... Są tu i młodzi, i starzy... Wielu z nich nie ma kasy na porządny dres, sportowe buty... Ćwiczą nawet w klapkach. Czuje się tego "sportowego ducha". W ilu parkach w Polsce biega człek na człeku? W ilu nie patrzą na Ciebie z zaciekawieniem, gdy przyjdziesz w sportowych ciuchach i ruszasz się intensywnie? Atmosfera jest genialna... Widać, że każdy chłonie ten ruch... I walić zanieczyszczenie powietrza, możliwości urazów... ćwiczenia fizyczne poprawiają nastrój, dodają życiu życia a nam niesamowitej energii. I to, że nie mam super wyjechanych butów do biegania, nie znaczy, że źle biegam i nie robię tego najlepiej jak potrafię. Ruch to zdrowie i tyle. A im więcej ludzi dookoła macha łapkami i nóżkami w różne strony, tym łatwiej samemu się zmobilizować. Jak bardzo byś nie machał, i tak nie wyglądasz i nie czujesz się jak dziwak..:)

Porównując nasze społeczeństwa, trzeba stwierdzić, że my "Tay" ("białasy", ale brzmi to po wietnamsku tak swojsko z poznańska) zasiedzieliśmy się paskudnie. Warunki do uprawiania sportów mamy niepomiernie lepsze a nie chce się nam zadka ruszyć. Smutne dość, informatyczna braci.

Nie krzyczeć, że generalizuję. Miało być uogólnione.

Na koniec kobiecego wtrątu ciekawostka - w naszym cudnym parku Lenina (wszyscy tak o nim mówią, choć na bramie jak byk stoi "Park Zjednoczenia"), jeśli nie ćwiczysz, płacisz za wstęp.:D

wietnamski miszmasz informacyjny: wizy do Wietnamu, życie w Hanoi i inne cuda

Jest kilka sposobów na przełamanie się do biegania, na systematyczność. Zainteresowany?

Zainteresowany i tym i rzuceniem palenia, tylko co ja wtedy bede robil, zdrowe zycie jest nudne :D

czyzbym tylko ja trzymal postanowienie noworoczne?

rzucone palenie po 8 latach

silownia i bieganie od poczatku roku

-5kg na wadze

i ciagle euforia pod wplywem wydzielajacej sie endorfiny, polecam!

Blog Technologii WWW: DailyWeb.pl

zona_AdamaK

świetny tekst mówiący o tym do czego potrafi skłonić tradycja, niestety w tym względzie nasze tradycje są tragiczne.

Pływam raz w tygodniu codziennie rowerek czy to treningowy w brzydkie dni czy normalny ale niestety za dużo żre i to widać ale spoko i z tym walczę :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności