Skocz do zawartości

kilkaset domen na nazwa.pl

max110

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Potrzebuję zarejestrować kilkaset domen na nazwa.pl Wiem, że jedna osoba może kupić tylko jedną domenę za 0,90zł.

W związku z tym mam takie pytanie. Jeśli zarejestruję te domeny na fikcyjne osoby, ale zapłacę za każda z jednej karty, to czy jest to jawne dla nazwa.pl oraz, czy mogą wyciągnąć z tego jakieś konsekwencje? Przeczytałem regulamin, ale zupełnie nie jest on jasny. Nic o czymś takim nie ma.

Pozdrawiam

W związku z tym mam takie pytanie. Jeśli zarejestruję te domeny na fikcyjne osoby, ale zapłacę za każda z jednej karty, to czy jest to jawne dla nazwa.pl oraz, czy mogą wyciągnąć z tego jakieś konsekwencje? Przeczytałem regulamin, ale zupełnie nie jest on jasny. Nic o czymś takim nie ma.

Dla takich oszustow powinien byc NATYCHMIASTOWY ban na tym forum.

"Przeczytalem regulamin, ale zupelnie nie jest on jasny" - Jezu... Izolowac takie gnidy od spoleczenstwa!

EDIT: Brzydki wyraz, przepraszam.

Z takimi żalami to do admina/moderatora...

Dawno nie czytałem regulaminu nazwa.pl ale z tego co kiedyś wyczytałem to nic nie pisało że dana osoba musi osobiście rejestrować domenę...

Wiem że chcecie być "trendi" ale w takim razie proponuje forum.webhelp.pl albo komentarze onet.pl (dla zaawansowanych) bo na tym forum nie wszyscy są trollami...

@hekko

Cwaniactwo się szerzy co. Życzę firmie aby wykryła Twój przekręt i zrobili w tej sprawie co trzeba.

Jaki przekręt? Z choinki czy z trollowni się urwałeś?

@merti

Tobie już nie da się pomóc...

@merti

Tobie już nie da się pomóc...

Jak bedziesz pracowac w firmie, w ktorej 90% Klientow robilo wszystko zeby Cie okrasc i wycwaniakowac, to pogadamy...

Cwaniactwo i pospolite zlodziejstwo to najgorsze co toczy ten kraj. I trzeba z tym walczyc gdzie sie da... Rzeczywiscie, nie da mi sie pomoc. Jestem na to nieuleczalnie wyczulony.

Dawno nie czytalem bardziej zenujacego postu na forum, niz ten "jak wycyckac nazwe". I ten debilny tekst, ze Regulamin "nie jest jasny" i ze "nic o takim czyms nie ma"... Boze...

Oczywiście, że można. Po prostu zarejestruj na swoich kolegów / rodzinę, a możesz płacić z jednego konta - ja tak zrobiłem rok temu i żadnych problemów. Ponadto we wszystkich kontach dałem tel. i maila tego samego i luz :(

Jest to jak najbardziej sprawiedliwe, bo nie złamałem zasady 1 osoba = 1 domena, a mogą to być np. moi klienci w imieniu których opiekuję się domenami.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Dzięki za sensowne odpowiedzi. Nie życzę sobie merti takich odzywek do mnie...

Proszę o usunięcie tematu lub zamknięcie, bo widzę, że normalne odpowiedzenie na moje pytanie nie może się odbyć na tym forum, a przynajmniej przez większość osób.

@max110 a jakiej odpowiedzi się spodziewałeś? że jak w regulaminie każda możliwość przekrętu nie jest wymieniona jako zakazana a Ty coś kombinujesz to wszyscy będą głaskać i mówić, że jest OK? Postaw się na miejscu firmy, która taką promocję organizuje i wtedy odpowiedz sobie sam na swoje pytanie.

Zresztą za niezbyt mądre posunięciu uważam publiczne pytanie czy dany przekręt jest legalny czy nie. Jeżeli coś kombinujesz zachowaj to dla siebie. Myślisz, że ludzie z firm tutaj nie zaglądają? Człowieku wystarczy trochę pomyśleć zanim coś napiszesz....

Żeglarstwo - www.bezan.com.pl - hobbystyczna stronka o żeglarstwie

Ogłoszenia Żeglarskie - Resjy Morskie, Czartery, Kursy, Skipperzy - NaŻagle.pl

Interesujesz się żeglarstwem? Zajżyj na Forum żeglarskie.

Najciekawsze jest to, że Ci którzy najbardziej tyrają max110 sami mają myśli 'oszukańcze'. Przecież max110 nie napisał, że nie zamierza przedłużać domen, czyli de facto oszukiwać NetArt. Gdyby chciał je przedłużyć, to zamiast tych strat o których piszecie, nazwa.pl zyskałaby 3100 zł netto za każdą setkę z tych "kilkuset" domen. Także zanim kogoś ocenicie i nazwiecie oszustami, sami się zastanówcie nad sobą...

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności