Skocz do zawartości

UPDATE PR

Daniel Kędzierski

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 107
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czy ktoś ma odczucie, że bardzo dużo stron podskoczyło "znacznie"? U mnie też skok z PR=4 na PR=5 z PR=2 na PR=4 itp itd, dziwi mnie tylko, że do niektórych stron mam bardzo mało linków, a mimo to nagle PR4 :|

Jedna stronka która teraz ma PR=5, a linków ubyło o około 10% ... Naturalnie wartości innych stron poszły w góre przez co domyślam się to 10% zostało nadrobione pewnie kilka razy, ale dziwi mnie to o czym już wspomniałem, że dużo stron szybko urosło na sile - nikogo to nie dziwi?

Naturalnie wartości innych stron poszły w góre przez co domyślam się to 10% zostało nadrobione pewnie kilka razy, ale dziwi mnie to o czym już wspomniałem, że dużo stron szybko urosło na sile - nikogo to nie dziwi?

Raczej cieszy :). Czas pokaże co się będzie działo np. w systemach typu linkor/linkuj. Nie ma co się martwić na zapas.

Uczysz się języka angielskiego? Masz kłopoty z nauką słówek? Sprawdź nową stronę dzięki której nauka angielskiego przestanie sprawiać Ci problemy. Ucz się angielskiego słownictwa, wymowy i gramatyki.

nie sądze, i tak było mniejsze, a raczej nie spadnie ja PR używam tylko jako link power do indeksowania nowych dużych serwisów,

jak są dobre linki z dobrych domen to ładnie się indeksują serwisy.

Tzn nie chodzi mi o 50 tys linkow z syfiarek tylko np. 200 linków z dobrych stron - pod względem PR, stabilizacji w indeksie i reindeksów - takie serwisy są jako matki indeksiarki - można powiedzieć że można dzięki temu dobrze zaindeksować i stabilnie co ważne inny serwis.

to, że dużo stron znacznie podskoczyło, może wynikać np. z tego, że coraz więcej osób umiejętnie pozycjonuje pod wysoki PR :) Ale oprócz tego zauważyłem jeszcze coś innego - największy skok zauważyłem na stronach nowych (które wcześniej miały PR=0). Wygląda to, jakby także przy PR był efekt typu "fresh site bonus".

Moje domeny na sprzedaż znajdziesz tu: https://www.domeneus.pl

Wygląda to, jakby także przy PR był efekt typu "fresh site bonus".

albo ostro linkowane 8)

jeżeli by tak było, że to fresh site bonus ... to przy następnym updejcie pospada pr ? :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

eżeli by tak było, że to fresh site bonus ... to przy następnym updejcie pospada pr ?

Niet. Miałem podobnie. Najpierw PR0 a potem od razu na PR3 skoczyło. Nie jest to ani dziwne,ani wynik jakiegoś masakrycznego linkowania. PR3 to przecież kupa stron ma.

Mnie rozbawił chwilowy efekt uboczny updatu. Na moich stronach praktycznie skoki w góre są znikome - nie zajmuję sie promowaniem na co dzień - i od jakiegoś czasu nic w "tym temacie" nie robiłam. Dopiero w tym tygodniu zaczęłam.

Ale po updacie nagle skoczył mi PR adresu, pod którym mam jedynie katalogi do stron i trochę grafiki - czyli generalnie pusta strona. Szookpl już wspomniał o takiej sytuacji. Tyle, że u mnie PR tej pustej strony skoczył z 1 do 7. Usiadłam z wrażenia i już zastanawiałam się, czy nie wrzucić tam jakiejś strony. Tyle, że zanim podjęłam decyzję - po jakiś 2 godzinach PR powrócił do stanu poprzedniego - czyli 1... a szkoda ;).

magbag jak jednak na Twoim miejscu popracowałbym nad stroną.

Jeżeli ktoś chcce szybko zbudować PR powinien robić pewne strony na rewritach a pewne dynamicznie.

Ten PR przydzielany dynamicznym stroną jest troszkę inny i ni ejest przydzielany jakby samemu wynikowi dla danej dynamicznej podstrony, nie jest też przydzielany wg. standardowej zasady, czym głebiej tym niżej.

Więc jeżeli ktoś chce mieć PR aby się ładnie pokazywał polecam dynamic content, jeżeli dla mocy polecam strukturę budowania strony na max. 2 kliki od strony głównej - takie serwis cechuje się większym PR, mniej rozchodzi się na dalesze podstrony a więcej wraca do domeny głównej.

Np. Domen główna ->Oferta->Pomidory - Ogórki Ziemniaki

tak winna być zbudowana struktora dobrej strony która np. na domen główna ma PR 4 oddaje PR podstronie Oferta która oddaje PR pomidory,ogórki,zmieniaki.

Później Pomidory, Ogórki, Ziemniaki i Oferta linkują do domena główna zwiększając jej PR.

Domen główna ->Oferta->Pomidory -> konserwowe świeże

tak wygląda struktura troszkę gorsza. większe straty na PR podmenu pod pomidory jest zbyt daleko. przy PR 4 domeny głównej dość częśto PR 2-1 czasem nawet zero, częstotliowść bota słaba, moc także.

Można to rozwiązać na zasadzie sztucznego budowania PR

i np.

Domena główna: www.szook.pl/index.html

Oferta: www.szook.pl/index.html?=oferta

Dla pomidory: www.szook.pl/index.html?=pomidory

www.szook.pl/index.html?=ogorki

www.szook.pl/index.html?=ziemniaki

i włączając w to 3 KLIK www.szook.pl/index.html?=pomidory/swieze

www.szook.pl/index.html?=pomidory/konserwowe.

To daje możliwość zbudowania szybkiego PR dla dynamicznych stron lecz wg. mnie taki PR niema aż takiego znaczenia jak przy normalnej strukturze strony statycznej.

U mnie w zasadzie bez zmian z niewielkimi wzrostami.

Jedna domena z pr 0 do pr 5 - promowana linkorem (obecnie 8k linków).

Domena jest nowa, ma może 2 miesiące więc sam jestem ciekaw następnego updejtu. Obecnie na niej doświadczam w pełni efektu fresh site bonus ;)

Natomiast do swojego głównego serwisu (w stopce) w okolicach 12 - 13 kwietnia dodałem 1 nowy link w menu używając mod_rewrite do nowych treści w serwisie i ta podstrona nie dostała PR.

Czyli dane do aktualizacji przynajmniej u mnie zebrane zostały wcześniej.

Use Your wise mind, test imagination...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności