Skocz do zawartości

Zarobki pozycjonera (umowa o pracę)

tj

Rekomendowane odpowiedzi

czyli powiedzmy za kamery ustaliliscie że zrobicie to za 1000 zł mc OK.

Wracając do pytania: Ile weźmiecie za wypozycjonowanie ceneo pod wszystkie kategorie oraz produkty w Google ???

PS Ceneo jest tu tylko przypadkowym przykładem może byc nokaut albo inna porównywarka.

Dochodzimy do sedna ze jako pozycjoner weżmiesz za takie zlecenie 10-30 razy więcej aniżeli jako pracownik tej firmy

Marketing internetowy dla firm

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No to skoro już jestem w temacie, to może byście podali jakieś konkrety na moim przykładzie :

- pozycjonuję głównie z pasji, bo lubię. Mam swoje sukcesy i totalne porażki, a że z tego jakieś pieniążki wpadną z programów partnerskich to już idzie swoją drogą,

- mam własne zaplecze, którego utrzymanie w zaokrągleniu kosztuje 1700 PLN rocznie;

- jestem w stanie wypozycjonować w przeciągu 2-4 miesięcy frazy o średnim poziomie trudności;

- sam buduję zaplecze, ale nie pogardzę tez zapleczem firmowym;

- wiem, że gdzieś biją dzwony i domyślam się w którym kościele, ale nie mam 100% pewności;

- oprócz samego pozycjonowania wiem co nie co o reklamie internetowej (pisałem z tego pracę magisterską - wynik : dobry);

- czytam forum, aby być na topie, ale tez poszukuję własnych rozwiązań;

- posiadam kupione skrypty na zaplecze i piszę własne;

- mam full pakiet narzędzi do automatycznego linkowania (na zaplecze w sam raz).

Więc ile byście mi dali na etacie, w założeniu, że jest to telepraca.

Pozycjoner na etacie, co dzień przy biurku od 8 do 16? Nie widzę tego. Przynajmniej nie siebie. Myślę, że pozycjoner pracuje DLA kogoś a nie U kogoś. Ma kontrolę nad całością prac, tłumaczy się (w sumie) przed sobą i więcej na tym zarobi niż przy biurku. W przypadku zakładającego temat zdałbym się raczej na outsourcing.

@milkus

Od 1000 do 3000zł na rękę - wszystko zależy od pracodawcy, jeżeli nie masz doświadczenia, nigdy nie pracowałeś w firmie na podobnym stanowisku wątpię, ze pracodawca będzie chciał dać więcej na początek niż podane wg. mnie maksimum. Większość pracodawców będzie pewnie oscylować w środkowo dolnej strefie jaką podałem

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

A no właśnie problem w tym, że mało pracowałem u kogoś, bo zwykle pracuję u siebie i dla siebie. Ale ostatnio coraz częściej myślę, aby się gdzieś zatrudnić (najlepiej w tej branży, bo to lubię) - miałbym mniej papierkowej roboty, dodatkową pensję, banki udzielały by mi większych kredytów (przydało by się bo mieszkania się jeszcze nie dorobiłem).

A i jeszcze dodam

- będę udowadniał, że potrafię być skuteczny tzn. przedstawię strony i pokażę na jakich frazach i jak wysoko siedzą.

Popracuj jeszcze 3-4 lata i kredyt nie będzie Ci potrzebny.

Jeżeli jednak będzie - zmień branże :)

Na serio to od strony pracodawcy też tego jakoś nie widzę.

Z jednej strony chcę zmotywować pracownika, więc dobrze, żeby

konkretnie zarabiał. Z drugiej mam wrażenie, że większość ludzi

jak dostanie 5-10k na rękę to się rozleniwi i efekty będą mizerne.

Może 800zł na rękę + spory procent od dochodów z określonych

przedsięwzięć (jaki to zależy od branży) byłoby ok?

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

przedsięwzięć (jaki to zależy od branży) byłoby ok?:);):)

Witam.

Ta to wez sobie te 800 zł a co do procentu to ja widze taki podział.

Pozycjoner -90%

Ty jako osoba odpowiedzialna za ilosc zlecen 10% ( wydaje mi sie ze jest to dobra prowizja )

Jesli akceptujesz to czekam na PW.

Dzisiaj zamykam zlecenie za 1500zł/netto wiec po co mi jakis BOSS.

Pozdrawiam.

Mi najwięcej czasu zajmuje rozmowa z klientem, potem jego zdobycie a na samym końcu pozycjonowanie. Za znalezienie klienta firmy, które ze mną współpracują biorą średnio 30%. Wydaje się dużo ale w tej cenie jest również ich obsługa, ja tylko pozycjonuje i nic mnie więcej nie obchodzi.

Co do zarobków to wszystko zależy od tego ile firma będzie na Tobie zarabiać. Jeśli zatrudni Cię firma która będzie miała słabych klientów na pozycjonowanie to dużo nie zarobisz nawet jak zdobędziesz dla wszystkich pierwsze pozycje.

Ta to wez sobie te 800 zł a co do procentu to ja widze taki podział(...)

Te 800zł musi być, jeżeli ktoś się upiera na umowę o prace.

Istnieje coś takiego jak płaca minimalna (odsyłam do Wikipedii jeżeli jakimś cudem tego nie wiesz).

I nie myślałem o zdobywaniu zleceń tylko raczej o układzie mam duży sklep/sieć sklepów i chcę,

żeby ktoś na etacie w firmie to pozycjonował/koordynował pozycjonowanie.

Żadna ze stron nie jest wówczas nadmiernie wykorzystywana ;)

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

przedsięwzięć (jaki to zależy od branży) byłoby ok?

Praca spekulacyjna ;) Jakoś szczerze mówiąc nie widzę tego jak ma wyglądać taki "procent od dochodów". Zwalniasz się i co? Na twoje miejsce ląduje ktoś następny. Ja wtedy będzie wyglądał procent skoro następna osoba w firmie będzie bazować na twojej pracy, a chyba nie będziesz każdemu pracownikowi dawał duży procent od tego samego bo po paru zwolnieniach byłoby >100%.

Z swojego doświadczenia wiem, że w takiej firmie popracowałbyś tak długo aż ten projekt zacząłby przynosić jakiekolwiek zyski a później by szukali następnego "frajera" który będzie za minimum pracował. Wiem jak to wygląda w kilku firmach które zatrudniają na podobnych zasadach ;) Non stop szukają pracowników bo rotacja tam jest co miesiąc / dwa ;)

Za te marne 800PLN to już lepiej pracować dla siebie i można sobie kiedy się chce zrobić wakacje / odpoczynek ;)

Ja to bym proponował w Tym wątku napisać jak najwięcej, powiedzmy że przeciętny pozycjoner zarabia 20 tysięcy złotych.

Przeciętny pracodawca zobaczy ten wątek w google i przynajmniej nie zacznie rozmowy od 1000 zł na rękę

Zarobki Pozycjonera ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności