Skocz do zawartości

Uwaga na sprzedawane wyszukiwarki MP3

milkus

Rekomendowane odpowiedzi

Ostanio kupiłem sobie wyszukiwareczkę AudioSearch, bo fajnie by było mieć coś takiego i przy okazji zbudować na tym jakieś zaplecze.

Ale zonk jest taki, że wyszukiwarka zrzyna wyniki z wrzuty, o czym sprzedający nie poinformował. W regulaminie wrzuty czytamy, że :

wyłącznie za pomocą określonych w tym celu przez serwis Wrzuta.pl kodów. Zakazane jest wklejanie, embedowanie (wstawianie), załączanie plików umieszczonych w serwisie Wrzuta.pl w inny sposób, niż poprzez użycie powołanych kodów (tego typu działania spowodują - według wyboru o2.pl - blokadę konta danego użytkownika lub określonych plików lub innych określonych materiałów i treści lub blokadę dostępu do serwisu Wrzuta.pl z określonych lokalizacji, w szczególności witryn, adresów IP itp.).

Zatem moja wyszukiwarka w wrzuta po kilku wyszukaniach dostała bana na domenę.

Zgłosiłem fakt sprzedającemu, a ten mnie olał i ośmieszył. Zatem wystawiłem odpowiedni komentarz :

https://allegro.pl/show_user.php?uid=3888509

Teraz to już mnie w odpowiedzi obraża. Widocznie według sprzedającego debile to takie osoby, które mają mgr inż. i kończą inżynierię oprogramowania na Uniwersytecie Zielonogórskim.

Ta uwaga też jest żałosna :

Google róznież zablokowało Pana domene

Widać ten ktoś nie ma zbytnio pojęcia o pewnych sprawach, bo to świadczy SITE:, że jakoś to googlowi nie przeszkadza.

Piszę to ku przestrodze, aby nie kupować kota w worku. To już jest drugi skrypt jaki kupiłem i ten sam problem. Miałem nadzieję, że przynajmniej ten spełni swoje zadanie, ale moje nadzieja okazała się zgubna.

To na pewno ban na domenę? Próbowałeś przenieść wyszukiwarke na inny serwer (IP)? Te wszystkie skrypty wyszukiwarek pobierają pliki z wrzuty...

To na 100% jest ban na domenę. Sprawdziłem z kilku kompów o różnych IP, poprosiłem tez o to samo znajomych (różne miasta, różni dostawcy);

Na innej domenie wyświetla wyniki.

Innego nie kupisz z tego co wiem.

Są tez wyszukiwarki, które mają własne bazy danych. Może i nie posiadają tylu wyników, ale działają zawsze (no chyba, że serwer padnie).

O wielkie dzięki BXL, już piszę do allegro i zażądam zwrotu kasy.

Tak to jest jak myśli się szybko i szybko coś chce się postawić, a czasowo nie ma pomysłu na nowe zaplecze.

Edyta: No i mi sprzedający życzy powodzenia w utrudnianiu jemu życia. Zatem czas się zabrać do napisania pięknego i wyczerpującego listu do allegro.

Sprawa się wyjaśniła. Sprzedający nabył prawa do wyżej przedstawionego skryptu (ten jest bardziej rozbudowany). W rozwiązaniu problemu pomógł mi Twórca wyszukiwarki. Jednak to był ban na IP proxy.

Szkoda tylko, że czasem w tak brutalny sposób trzeba dochodzić swoich praw. Jednak nie zmienia to faktu, że tego typu skrypty łamią regulamin wrzuty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności