Skocz do zawartości

Pozycjonowanie bez linków bezpośrednich

kusabi

Rekomendowane odpowiedzi

Żółtodziób wita szanowne grono pozycjonerów :)

Pozycjonowanie to zajęcie, którym zajmuję się już od kilku tygodni i codziennie od kilku tygodni w przerwach takie jak ta, przetrząsam to forum w poszukiwaniu wiedzy.

Przede wszystkim dziękuję i wyrazy szacunku dla twórców forum, bo to naprawdę skarbnica wiedzy i wspaniały kawał pracy.

3. sprawy.

1.Postanowiłem sobie, że aby nie przesadzać z pozycjonowaniem (dobre słowo - przesadzić z pozycjonowaniem:D) i będę dodawał tylko do katalogów (sam bez adderów) i nie będę korzystał z systemów wymiany linków. Jak narazie wynik jest całkiem niezły, strona pod słowami kluczowymi, o które najbardziej zabiegam, jest w pierwszej 10. Obawiam się jedynie, że taki system wymiany linków jest zbyt ryzykowny, by stracić te pozycje. Czy dobrze kombinuję? Nie mam zaprzyjaźnionych serwisów. Samo ręczne katalogowanie. Na dłuższą metę wyjście chyba najlepsze...

....a może się mylę.

2. Jeśli równocześnie pozycjonuję i "wypuszczam" linki sponsorowane, to czy G nie nałoży SandBoxa?

3. Pozycjonuję głównie pod 2 zwroty (anchory) - czy jest jakieś zalecenie (zagrożenie), aby np. 1 zwrot wrzucać max do 2 kat/dziennie, bo inaczej Sandbox - czy robić to rotacyjnie - kilka anchorów (różnych - nie tylko 2).

Pzdr.

Żółtodziób wita szanowne grono pozycjonerów

Piękne słowa :)

Obawiam się jedynie, że taki system wymiany linków jest zbyt ryzykowny, by stracić te pozycje.

jeżeli używasz systemu z głową to możesz tylko zyskać.

Jeśli równocześnie pozycjonuję i "wypuszczam" linki sponsorowane, to czy G nie nałoży SandBoxa?

Niet ;)

[...] aby np. 1 zwrot wrzucać max do 2 kat/dziennie, bo inaczej Sandbox - czy robić to rotacyjnie - kilka anchorów (różnych - nie tylko 2).

Chyba filtr a nie sandbox

na dobry początek jako że dziś jestem miły to poczytaj sobie tematy przyklejone tam się dużo dowiesz, dajesz dwa linki dziennie i się boisz że dostaniesz filtr, ja dodaje po 10 i więcej dla nowej ale różnicuje anchory bo to jest bardzo ważne i nie dostałem jeszcze filtra :)

Cześć.

Dziwnie sformułowany temat. Przecież linki z katalogów są bezpośrednie.

Czemu nie podałeś adresu strony? Na pewno dowiedziałbyś się więcej.

Ad 1

Jeżeli nie masz silnej konkurencji to katalogi wystarczą.

Na dłuższą metę jest to jednak rozwiązanie niepewne.

Katalogi znikają, są zaspamowywane, moc linków z nich zmniejsza się..

Na pocieszenie dodam, że rozwiązań zupełnie pewnych nie ma :)

Ad 2

Chodzi Ci o to, że sprzedajesz "linki pozycjonujące"?

Za samo to podobno można oberwać.

Aczkolwiek chyba rzadko obrywają mniej popularne stronki.

Ad 3

Dwa zwroty to za mało. Lepiej mieć 20. Znajdź więcej. Mieszaj.

Urozmaicaj tempo, anchory, co się da.

To ma wyglądać na naturalne linkowanie.

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

hmmm. zróżnicuj anchory. Nie tylko wczasy zawiaty, ale:

kaszuby

wczasy kaszuby

ośrodek wypoczynkowy kaszuby

i wiele wiele innych...

wywaliłbym to z description - 3 słowa klucze jakie widze to wypoczynek i wakacje i domki letniskowe

Domki letniskowe, żagle, kajaki, rowery, rekreacja i wypoczynek aktywny. Wakacje z dziećmi, trasy rowerowe i piesze.

dla mnie mogloby byc tak

Zapraszamy na Kaszuby, nad jezioro Jasień k. Bytowa. Wynajmij domek wypoczynkowy i spędź urlop lub wczasy wspólnie z rodziną

nie kopiuj tego żywcem, ja tylko podpowiadam:)

73321314cb3.gif

Tak sobie czytałem tytuł tematu i myślę jak można pozycjonować stronę A nie używając anchora prowadzącego bezpośrednio do strony A :).

A co do porad to przepraszam ,że się powtarzam ale osobiście potwierdzam iż młoda domenka pozycjonowana pod kilka/kilkanaście fraz ma kilkadziesiąt % mniejsze szanse na wpadnięcie w filtr czy też sandbox jak mówisz :).

Pozdrawiam

tomek_25

Nie wiem dlaczego nie chcesz pozycjonować systemami wymiany linków.

Dam dwie propozycje:

-Moim zdaniem powinieneś skorzystać z SWL i dać chociaż 1,000 pkt na frazę. Nic nie powinno się stać...

-Zamień katalogi stron na presell page. Artykuły podlinkuj kilkoma wpisami z katalogów stron itd...

To tylko moje uwagi :)

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

hmmm. zróżnicuj anchory.

Bardzo pomocna rada, jak czytałem w innych wypowiedziach na forum, wszyscy radzą (średnio) mieszać 10 anchorów głównych, zobaczymy, zabieram się za to dzisiaj

Tak sobie czytałem tytuł tematu i myślę jak można pozycjonować stronę A nie używając anchora prowadzącego bezpośrednio do strony A :).

fakt, trochę może niejasno. Oczywiście katalogi to linkowanie bezpośrednie - bardziej chodziło mi o wymianę linków z innymi portalami zaprzyjaźnionymi albo z wysokim PR, dzięki Wam znajdę oferty na forum szybciej niż na Allegro :)

Nie wiem dlaczego nie chcesz pozycjonować systemami wymiany linków.

Dam dwie propozycje:

-Moim zdaniem powinieneś skorzystać z SWL i dać chociaż 1,000 pkt na frazę. Nic nie powinno się stać...

-Zamień katalogi stron na presell page. Artykuły podlinkuj kilkoma wpisami z katalogów stron itd...

Człowiek boi się tego, czego nie zna :D A tak poważnie to jeszcze muszę podszkolić się w językach kodowania, i wtedy zaryzykuję z preclami.

Co do SWL to boje się takiej masówki :)

pozdro 600 :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności