Skocz do zawartości

Ergonomiczne krzesło

bellois

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam jakiegoś dobrego krzesła do długiej pracy przed komputerem. Obecne nie jest złe, ale po dłuższej pracy czasem bolą plecy :) Domyślam się, że niejedna osoba tutaj miała podobne problemy. Używacie jakichś konkretnych modeli krzeseł? Może być w wysokiej cenie, ale dobrze by było, jakby nie kosztowało majątku :piwo:

Dzięki za Wasze doświadczenia.

Zapraszam na blog o użyteczności.

Korzystam z krzesła IKEA MARKUS i bardzo sobie chwalę. Podpiera odcinek lędźwiowy kręgosłupa i jest oparcie na głowę. Dodatkowo odchyla się do tyłu w dwóch niezależnych płaszczyznach (osobno oparcie i siedzisko). Polecam usiąść na nim w sklepie a na pewno wtedy się szybko zdecydujesz:

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Największy wymarzony kamper barbie fbr34 firmy mattel.

Dupsko posiada kanał wentylacyjny zwany potocznie "rowkiem" więc nie powinno się pocić :piwo:

Oparcie na głowę to w sumie nie jest aż tak konieczne, ale brak oparcia w odcinku ledzwiowym może szybko zrobić przy kompie inwalide z każdego

Korzystam z krzesła IKEA MARKUS i bardzo sobie chwalę. Podpiera odcinek lędźwiowy kręgosłupa i jest oparcie na głowę. Dodatkowo odchyla się do tyłu w dwóch niezależnych płaszczyznach (osobno oparcie i siedzisko). Polecam usiąść na nim w sklepie a na pewno wtedy się szybko zdecydujesz:

Zgadzam się w 100% - posiadam i bardzo sobie chwalę, dobrze wydane pieniądze :piwo:

Pozdrawiam,

Hubert

Dupsko posiada kanał wentylacyjny zwany potocznie "rowkiem" więc nie powinno się pocić :)

Oparcie na głowę to w sumie nie jest aż tak konieczne, ale brak oparcia w odcinku ledzwiowym może szybko zrobić przy kompie inwalide z każdego

:)

Ale chodzi mi o to czy użyty materiał do jego produkcji nie prowokuje do pocenia - tak samo jak wszystkie tanie imitacje skóry.

Też ostatnio szukałem jakiegoś dobrego krzesła i naprawdę ergonomiczne i wygodne krzesła do długiej pracy kosztują ok 1,500 PLN, co mnie z lekka załamało. Oczywiście takie fotele mają wszędzie skórę, na co teraz już będę zwracać uwagę. Mój obecny fotel ma skórę na siedzisku i oparciu, ale już od tyłu nie. Niby jest to niepotrzebne, jednak w momencie siedzenia dół siedziska się zgina, co spowodowało, że ta cholerna imitacja skóry w tym miejscu popękała. Dobre fotele w pełni wykonane ze skóry kosztują ok 1,000 PLN, a jak chcesz mieć ergonomiczny i naprawdę wygodny to trochę więcej. Chora cena jak za siedzenie...

Też ostatnio szukałem jakiegoś dobrego krzesła i naprawdę ergonomiczne i wygodne krzesła do długiej pracy kosztują ok 1,500 PLN, co mnie z lekka załamało.

Jak ważysz do 100kg to takie krzesło za 1,5k wytrzyma z 5 lat, więc koszt nie jest już tak duży.

Osobiście napaliłem się ostatnio na krzesło @-motion firmy Nowy Styl. Pełna ergonomia za cenę około 1400zł, czyli nie dużo.

Nie kupuje takich rzeczy via internet, a jeden ze sklepów zaoferował się, że ściągnie w/w krzesło bez żadnych zobowiązań.

I dobrze, że się tak stało, po obejżeniu tego krzesła, do ergonomii nie mogę się doczepić. Regulacja w naprawde wielu płaszczyznach, no i niby teleskop do 150kg. Jednak jakość wykonania mnie nie zadowalała, za tą kwotę oczekiwałem czegoś więcej. Jakby kosztowało z 700zł wziąłbym od razu dwa bo pewnie za ropk musiałbym zmienić.

Teraz szukam krzesła firmy Frofim model Cleo, jednak z Poznaniu na razie nigdzie go nie znalazłem., bym mógł je obejrzeć.

Jakby ktoś posiadał takie krzesełko to z miłą chęcią przeczytam opinię.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Mnie rowniez sposobalo sie krzeslo firmy Nowy Styl i chodzi mi o model Sonata Synchro. Jak dla mnie e-motion zbyt futurystyczne i troszke plastikowe. Jednak trzeba przyznac, ze do nowoczesnego wnetrza w sam raz.

PS. Do tej setki brakuje mi 30kg, na szczescie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności