Skocz do zawartości

Najtrudniejsze frazy do wypozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

PR=6 i ponad 450 000 linków a 30 kwietnia poszła w dół i ma PR=5.

Era PR minęła...

Nikt tutaj nie przymusza nikogo do wyłącznego pozycjonowania systemami. Np. ktoś w temacie o seonecie pyta się ile dać pkt na frazę na początek (logiczne, że nie dasz 100k) ale zdarzają się laicy i takie spostrzeżenie jest dla nich bardzo cenne.

Widzę, iż jestem zwolennikiem starych rozwiązań (to nawet dobrze :) ) ale systemy są po to , żeby je testować i z nich korzystać.

Można zaoszczędzić wiele czasu pozycjonując czy też dopalając niektóre frazy SWL-ami.

Pzdr Tomek

• Odpowiedzi 137
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
No i proszę ktoś podaje, że hotele to prosta fraza, a HOTEL ? jest 1 060 000 000 wyszukiwań, mam 12 pozycję za tydzień lub dwa będę w top-10,

a co powiecie Panowie na słowo PIES ? jest 56 800 000 wyszukań, mam pozycję 9 i 11 lubię mieć po dwa wpisy na stronę...

Hotel to ina bajka, pisałem o hotele :)

I co ma do tego liczba wyników w guglu (zakładam, że o tym piszesz) - to 1) o niczym nie świadczy 2) nijak się ma do tematu

strasznie promujecie Panowie systemy widzę tu typową licytację - tyle punktów lub tyle i już jest pozycja w top-10, po co takie wpisy? czy macie zamiar promować pozycjonowanie tylko za pomocą systemów? Myślałem, że pozycjonowanie to trudna, żmudna praca dla cierpliwych wręcz można to nazwać benedyktyńską. Takie opisy utrwalają pogląd, że nie musisz nic wiedzieć o pozycjonowaniu wystarczy wstawić w system i masz już stronę w czołówce, według mnie nic bardziej błędnego. No chyba, że promujący systemy sprzedają punkty czyli czysty marketing. Tylko co się stanie jak systemy padną i linki z nich przestaną się liczyć ? Zaraz ktoś odpowie - to niemożliwe - nie ma rzeczy niemożliwych widziałem domenę która miała PR=6 i ponad 450 000 linków a 30 kwietnia poszła w dół i ma PR=5.

co ma do tego PR? i jakie PR ma w ogóle znaczenie?

Poza tym pomyśl chwilę... właśnie prostotę tej frazy pokazałem pisząc, że styknie 5K weblinka - nie trzeba się wcale napracować, wystarczy SWL. Jeżeli napiszę, że na hasło "wypas zielonych owieczek w fajniutkich bieszczadkach" wystarczą 3 linki z qlwebów to przyjmiesz, że promuję qlweby, promuję swojego, przechwalam się i utrwalam pogląd, że pozycjonowaniu nic nie trzeba wiedzieć?

sprzedają czysty marketing - a to się uśmiałem. Ja akurat punkty kupują i uwierz mi, zwracają się w jak najbardziej żywej gotówce.

A z systemu też trzeba umieć korzystać.

Możesz kopać staw 100x100x3m łopatą - nikt Ci nie zabroni. Możesz też zbudować/kupić/wynająć koparkę. To, że pochwalę się, że wykopałem koparką staw w tydzień, nie oznacza wcale, że każdy to może zrobić. Koparkę też jakoś trzeba obsłużyć. I staw z głową zaprojektować. I zdobyć odpowiednie pozwolenia. Jak ktoś woli go kopać łopatą - jego sprawa. Ważny i tak jest efekt końcowy a nie czy łopatą czy koparką czy dynamitem.

dymna.jpg

Wracając do trudności fraz - dość sporo fraz z branży budowlanej jest trudna.

Generalnie każda (większość) działalność dochodowa, skierowana na rynek ogólnopolski jest już pozycjonowana i można powiedzieć, że trudna. Fraz jest na szczęście całkiem sporo i ludzie wchodzą czasem na stronę z takich "perełek" że śmiech na sali.

Jeśli chodzi o "tanie hotele" to wg mnie ta fraza to zły kierunek. O wiele lepsza jest np. "hotele warszawa" . "hotel warszawa" jak ktoś gdzieś jedzie to szuka hotelu w danym miejscu a nie taniego hotelu nie wiadomo gdzie.

Trudność frazy "tanie hotele" może co najwyżej wynikać ze złego rozumowania. Co z tego, że może nawet dawać jakiś ruch, skoro nie da klientów. (jest nieekonomiczna)

Projektujemy strony www, ale i tak wolę robić zdjęcia ślubne :)

Wędrowiec

Hotel to ina bajka, pisałem o hotele

no i bajka się spełniła na hotel wielopole dzisiaj weszło z 12 do top-10

a co powiecie Panowie na słowo PIES ? jest 56 800 000 wyszukań, mam pozycję 9 i 11 lubię mieć po dwa wpisy na stronę...

dzisiaj moja strona stoi dwa razy w top-10 na hasło PIES

Frazy z ukierunkowaniem na miasto są bardziej trafne na ogół szukający stomatologa, weterynarza czy usług budowlanych napisze w zapytaniu miasto.

no i bajka się spełniła na hotel wielopole dzisiaj weszło z 12 do top-10

frazy typu - okna pcv kraków, żaluzje kraków, weterynarz kraków, stomatolog kraków - mam na nie wszystkie pozycjonowane strony w top=10 nawet dzisiaj nieszczęsna fraza MEBLE weszła mi w top-10 MEBS może odetchnąć.

...

Jak ty to robisz kurcze...zdradź tą tajemnicę...może wystartuj w konkursie z nagłówka forum - powinieneś pozamiatać wszystkich z takimi wynikami

a na serio to sie faktycznie zrobiła bełkotliwa dyskusja nie na temat...

Jak ty to robisz kurcze...zdradź tą tajemnicę...

o jakiej mówisz tajemnicy, po prostu jestem uważnym czytelnikiem tego forum od 5 lat - to się nie nazywa tajemnicą a po prostu umiejętnym pozycjonowaniem stron.

buahaha internet biskupice to ja robię na TOP 1 w ciągu kilku tygodni ze świeżej strony i siedzę tam przez kilka lat :) Pozycjoner z Ciebie niesamowity :) Ciekaw jestem ile bierzesz za swoją pracę :)

Swoją drogą to myślę że do trudnych fraz mógłbym zaliczyć pozycjonowanie choć nigdy nie próbowałem się wbić.

Jak ty to robisz kurcze...zdradź tą tajemnicę...

o jakiej mówisz tajemnicy, po prostu jestem uważnym czytelnikiem tego forum od 5 lat - to się nie nazywa tajemnicą a po prostu umiejętnym pozycjonowaniem stron.

Och KazioR...nawet mej olbrzymiej ironi nie zrozumiałeś...

ja nie mogę odpędzić się od nadmiaru pracy i mój dzień zaczyna się o 7 a kończy o 21.
/KazioR

hm...

tak sobie myślę i myślę no i postanowiłem spytać babci co o tym sądzi.

powiedziała mi, że KazioR potrafi wypozycjonować "wypas owiec" do tego nawet umie wbić się w top5 pod frazę "google".

cieszę się, że istnieją tacy ludzie na świecie;)

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

najtrudniejszą frazą obecnie jest: ręceprecz odtybetu, a będzie tylko gorzej :tancze:
Nie!

To zabawa, i fajna.

Ale inaczej pozycjonuje się frazy za xxxx pln/usd/eur co mięsiać niż dla konkursu.

internet - nie jest trudno - tylko po co to pozycjonować?

branża budowlana - ogółne też nie jest trudno imho - być może, że są wyjątki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności