Skocz do zawartości

Problem z CMS Made Simple

Bielack

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dostałem do opieki po kimś mały serwis na CMS Made Simple. Jednego dnia kolega pokazał mi, jak wygląda panel Adm i dostałem wszystkie loginy i hasła (do panela adm cms i do serwera na którym strona stoi). Dziwnym trafem, już wieczorem, w żaden sposób nie mogłem się zalogować do administratora. Pomyślałem, że może ktoś zmienił hasło.

Odnalazłem tabelę cms_users a w niej jednego tylko użytkownika. Hasło jest zaszyfrowane MD5 (jak przypuszczam), ale mam zanotowanych kilka takich haseł na "wszelki wypadek". Niestety, nieważne jak zmieniałbym hasło - i tak nie chce mnie zalogować. Nie pokazuje mi się żaden komunikat, po prostu ciągle widzę "Logowanie do panelu administracyjnego CMS Made Simple".

Czy jest jakiś sposób, by z poziomu PhpMyAdmin założyć drugie konto administratora? Albo zmienić login i hasło tak, bym mógł się zalogować? Może nie w tej tabeli szukam?

Ściągnąłem paczkę ze strony z najnowszą wersją tego CMS, zainstalowałem lokalnie i tutaj, rzecz jasna - wszystko działa. Myślałem, by skasować na serwerze tabelę _users i załadować tą z lokala. Ale na serwerze mam poprzednią wersję - nie znam tego CMS na tyle, by wiedzieć, czy nie będzie problemów (w ogóle nie znam tego cms). Gdy po prostu w PhpMyAdmin zmieniłem login i hasło dla admina na takie jak sobie założyłem na lokalu - nie pomaga. Dalej mnie nie wpuszcza.

Może ktoś ma jakiś pomysł? Będę bardzo wdzięczny za pomoc, bo jakoś nie mogę sobie poradzić.

---------

Update

Pomogło przepisanie nazwy i hasła wygenerowanie na lokalhost, ale dopiero po półgodzinie - czyżby serwer eHost.pl musiał przetrawić bazę danych, czy z jakiegoś cache ją pobierał? Nie wiem, ale grunt, że udało mi się zalogować.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności