Skocz do zawartości

Obciążenie serwera

Bielack

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jasne jakby to posiadanie dedyka z ciebie pozycjonera robiło :) Mam kilka hostingów i mam ku temu powody. LUNA według mnie nie jest rzadnym dedykiem a hostingiem dla frajerów co im sie wydaje jak zpłaca więcej to będą mieli lepiej. Te parametry niczym nie odbiegają od tych w ich ofercie zwykłego hostingu.

Jeśli firma w tym niby dedyku nakłada limity na zużycie procesora serwera to dla mne są to zwykłe serwery wirtualne dzielone z innymi userami a nie serwerami dedykowanymi.

Oto co mówi wikipedia czym jest serwer dedykowany

Serwer dedykowany - oddzielny komputer pełniący rolę serwera dla jednego, określonego usługobiorcy, oferowana przez firmy hostingowe. Na takim serwerze klient może instalować oprogramowanie oraz dowolnie konfigurować domyślnie zainstalowany i skonfigurowany system operacyjny. Taki typ serwerów wykupują głównie firmy oferujące usługi internetowe np. poczta, serwery, strony www, radia internetowe, TV internetowe, czat i dowolne inne aplikacje, hosting.

Więc wszystkie nibydedyki ograniczające obciązenie procesora, limitujące bazy mysq itp są zwykłymi współdzielonymi serwerami wirtualnymi czyli zwykłym hostingiem

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

gielo oczywiście.. tylko teraz biznesem jest sprzedać okruszek z tortu za cenę pokaźnego wycinka : )

elpav - nieee.. wstyd mi pozować na kogokolwiek związanego z branżą, bo ja "wiem tylko trochę więcej niż zwykły zjadacz chleba"... ale jak już piszę o sobie, to.. zaplecze mam u czołowych usługodawców po 3 stówki rocznie, bawię się na VPS-ie w HE, jeśli chcesz wiedzieć.. a to wszystko to tylko moje hobby... ale gdybym brał to "na serio", to nie stawiałbym jakichś qlwebów czy innych wynalazków na koncie w home/nazwa (ba, kei również)... po prostu jestem przeciwny takiemu "kozaczeniu", które tu często napotykałem swego czasu.. że "jak nie jesteś trendy PiO-user, to jesteś cieniasem, noobem i nie dubluj wątków, bo my tu wszystko wiemy najlepiej"... heh.. ale nie o to chodzi w tej dyskusji

sorry za offtop, ale jakoś tak mi się ładnie "pojechało" : )

No na temat dremhost racja, mam już 60 autoblogów kazdy po 6rssów i cisza, wszystko śmiga, raz mi napisali ze obciazam ale sami zablokowali IP jakiś robotów atakujących jeden skrypt.

tak to sie zaczyna ... potem zaczynaja pisac coraz czesciej i czesciej.. blokowac boty (googleboty), blokowac bazy i robic inne czary az wreszcie mowia i zebys od nich spadal

Firmy hostingowe maja sowje ograniczenia, wystarczy je poznać przed podjęciem decyzji

Ja osobiście polecam OVH

a nie przeszkadza ci 1 ip na dedyka i brak mozliwosci dokupienia kolejnych?

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

a nie przeszkadza ci 1 ip na dedyka i brak mozliwosci dokupienia kolejnych?

Nie mam jednego dedyka

Nie przeszkadza ;) Przecież jest cała masa możliwości uzyskania linków na innych IP jeżeli są potrzebne, np w e-weblinku jest ich na chwile obecną 2,107 :)

Marketing internetowy dla firm

moj jeden autoblog site:18k uruchomiony na worpressie zostal atakowany przez jakies roboty - pogonili mnie z nazawa , linux.pl a nie chce go wrzucac na mojego vps'a(zeby nie zamulil ;) Wylaczylem funkcje autoblog - ale ilosc hitow jest duza i chyba pogodze się z jego stratą - chyba, ze macie pomysl jak sie pozbyc tych botow chodzacych po skrypcie i probujacych wrzucic komentarze - mimo, ze juz je usunalem(taką możliwość)... jest szansa, ze po kilku dniach boty odpuszcza? - troche szkoda site'u

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Zrobiłem mały przegląd swoich blogów i autoblogów na różnych serwerach. I wychodzi na to, że to nie wtyczka WP Autoblog generuje takie zamieszanie, ale WP Google XML Sitemaps. To ona najczęściej pokazywała komunikaty o błędzie, gdyż zbyt mało pamięci jej przydzielono na generowanie mapy. Powyłączałem wszędzie mapę dla Googla i dodatkowo uruchomiłem keszowanie WP SuperCache. Obciążenie generowane na serwerach spadło diametralnie - teraz, największe obciążenie generuje spamik z darmowej wersji generatora Pawła K. 2.6% - a reszta (chyba z 50 stron, w tym autoblogi i sklepy ESC) kolejne 2% w sumie.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

• 2 tygodnie później...

odnosnie dreamhost - tez mozesz dostac info o obciazeniach - ja takie dostalem tylko jak dobrze przeczytalem (przetlumaczylem) jak nie poprawie przeniosa mnie na inna maszyne i sadze ze poprostu przeniesli by mnie tam gdzie sa osoby ktore nie optymalizowaly skryptów i ciagle wywalaloby error ;)

tez mam autoblogi na dreamhost jakies 60 i przypuszczam ze to byl problem i je powyłaczałem i wylaczalem sitemap

osotanio wiele hostingów ywsyła takie meile ja dostalem taki jeszcze z domenomani a tam serwer spowolnily 4 qlweby i 2 autoblogi i po wylaczeniu autoblogów obciązenie spadły o 100%

odnosnie dedyka tez rozwalam swoje smieci na wielu hostingach gdyz tak wole i mam tez swoje powody

musze tez wyprobowac ta wtyczke dotyczącą caschowania i zobaczymy co i jak

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Miałem, coś takiego samego z tymi autoblogami i rozwiązanie jest dość nietypowe. Wyłączenie wp-autoblog i innych pluginów (w tym google sitemap) nic nie dało. Patrzę w statystyki, a tam coś takiego:

- najwięcej wejść ze strony caravan.ru (jakiś blog) - wejść 3 000 000 / mc (prawie jak nasza klasa :( )

- najwięcej wejść z przeglądarki wordpress 2.x lub 1.x - prawie 90%

Rozwiązanie oczywiste - idioci z .ru biorą i ustawiają pingowanie na maxa i zamulili mi blogi. Dlatego najlepiej zablokować wordpress jako przeglądarke w htaccess:

RewriteEngine On
Options +FollowSymlinks
RewriteBase /

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ".ru" [OR]
RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} "WordPress"

RewriteRule .* - [F]

Efekt był natychmiastowy - już po minucie blogi odżyły i działają jak należy, a tak to miałem niedostępność strony na poziomie 98% :D

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Dokładnie o tej wtyczce piszę - w tekście dałem linki do wszystkich pluginów jakich używam, by nie było wątpliwości. Jak napisałem później, po wyłączeniu tej wtyczki, wszystko się uspokoiło i dostałem nawet od Miłej Pani z Kei list z podziękowaniem (!) że się szybko i sprawnie uwinąłem.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Rozwiązanie oczywiste - idioci z .ru biorą i ustawiają pingowanie na maxa i zamulili mi blogi

ja tez wlasnie przegladam i mam sporo wejsc z ru ( spider21.yandex.ru) i tez zaraz zablokuje ja we wszystkich wp ale mam tez duzo spidera onetu wszedzie

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności